На лекарите в "Пирогов" им писна да ги бият пациенти

Излязоха на протест, след като поредният пиян се развихри
37
На лекарите в "Пирогов" им писна да ги бият пациенти
Снимка: Булфото, архив

Лекари и медицински сестри от "Пирогов" протестират срещу насилието, съобщиха от лечебното заведение. Протестът е пред болницата.

Причината за протестните им действия е насилие над лекар и медицинска сестра, които са станали жертва на агресията на пиян пациент.

Той е бил приет вчера в шокова зала на лечебното заведение, защото е бил с голяма травма на лицето.

След като раната е била обработена, той е ударил лекаря и е счупил носа на медицинска сестра. Болният е бил задържан в Шесто РПУ-София.

"Винаги когато има насилие над лекари, реагираме твърдо и защитаваме възможността лекарите максимално сигурно да вършат работата си", коментира здравният министър Петър Москов, но призна, че не е запознат подробно с вчерашния случай.

Нападението в "Пирогов" е второто над спешни медици в рамките на едва два месеца. През юли отново пиян нападна екип в Спешна помощ в Девин.

24-годишният мъж потърсил помощ от лекарите, но вместо да им благодари, нападнал медиците, а след това счупил едно от стъклото на входната врата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами доктори, интелигенти какво да ги правиш. В такива случаи на буйстващия субект се играят два бързи прави и после се разбива яйчен белтък който се маже по задните му части. За да се събуди с много болка и много въпроси
24
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен 24 Ами не ходи в Пирогов,*** пундо миризлива,никой не те кара насила!Това се отнася и за всички *** плювачи на най-елитната болница у нас.Заслужавате да спрат да работят само за 24 часа.И тогава в София ще извозват трупвете с камиони!И Боко ,и Москов на колене ще им се молят!
23
0
 
3
 
! Отговори
гледах жалко поведен преди 7 години
Също като стария виц за краставицата .....от едното време ,......."слота ,чийто хобот е като краставицата, която има 93% вода и т нИ такъв беше приблизително коментара на Зайк-оф по ВТВ.Темата е за груба и неетична проява спрямо длъжностни лица! Проява,която в резултат на стреса и обидата ще застраши следващите няколко пациента!А негова милост каакнижеше за "лекарски грешки"?!?! Такива нелепи изказвания нагнетяват агресията!
22
0
 
1
 
! Отговори
Не съм против преди 7 години
Лекарите- и аз като всеки човек имам нужда от лечение понякога. Но съм против това, че заплатите са им мизерни, защото навсякъде си плащам, на ръка, за да ме лекуват адекватно. Искам, не искам - плащам, нищо че всеки месец ми удържат осигуровки. Колкото до бияча, като го осъдят и полежи малко да видим дали ще има други като него
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво точно протестират не разбрах ? Какви са им исканията ? Няма да спрат пияните и агресивните с протести. Трябва охрана предполагам както е навсякъде по света.
20
0
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Цяла София се изсипва в Пирогов,без значение дали е реално спешно или не. Персоналът е луднал и ниско платен.Парите за болницата са повече от недостатъчно и по повечето клинични пътеки направо губи пари с всеки пациент. Сетете се защо частни болници бягат от като дявол от тамян от спешната помощ. 30лв нищо не са по-лошо е че при цялосто стълпотворение и недостатъчно и мотивиран персонал прегледите се претупват. Ако искате по-спокойна спешна помощ ходете във ВМА, там е празно в сравнение с Пирого
19
0
 
3
 
! Отговори
До един българин преди 7 години
По принцип си прав, че патолозите изчезват защото не е атрактивна специалност, но омешваш нещата със съдебната медицина(също не атрактивна специалност), която се занимава с насилствените телесни увреждания.Патолозите са много важни защото те преди всичко изследват тъкани и клетки за болестни изменения.Примерно материал взет при операция, спешно трябва да установи дали е тумор или не.При липса на патолози болниците ще блокират. Отдавна вече аутопсиите са много малка част от патологията.
18
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и на мен ми писна от пирогов,нали е спешно,в чужбина съм ходила по спешното ,не съм била осигурена,един лев не са ми взели,в пирогов за една кардиограма 30 лева..аде у лево,да ви бият.
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешни са им протестите като на всички протестиращи и Бгто.Полицаи,лекари жалки търгаши не всички,но голяма част от тях са.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На лица в нетрезво състояние не би трябвало да се оказва медицинска помощ ако са в съзнание.Същото би трябвало да важи и за тия предрусалите.Да си полежат да се съвземат психически и после доктор.То за такива няма особен смисъл.По-добре погребална агенция когато настане време.
15
0
 
3
 
! Отговори
жж преди 7 години
Защо БП кара спешни пациенти в Пирогов като тя не е спешна болница според министъра.Заплатите на хората там са мизерни а Пепи раздаде спешни пари само на Окръжна болница.
14
1
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Рибата се вмирисва откъм главата... Необходимо е да застанем зад тези хора, от които ни зависи живота и след като им осигурим необходимите условия и достойно заплащане да изискваме пълното им отдаване на професията и когато не го правят да има жестоки санкции за тях... но истината е ч ение не ни се занимава не ни интересува или просто се кефим че има шоу... малко сме жалки и не го и разбираме...
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само лекарите, всички са подложени на тормоз. Правораздаването ни е твърде либерално към престъпниците и патим от това. Хора с хиляди висящи дела се разхождат сред нас, други получават смешни присъди и това води до анархия.
12
1
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Спокойно. Както е тръгнало времето и подобни герои, като този от статията, ще ни отърват от лошите доктори. Цели випуски изтичат направо със завършването. Пък ти се лекувай с врачки и баячки или събирай пари за медицински туризъм за Турция за операция на сливица или апендисит
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята да се бият лекарите защото заслужават е безумна. Огромната част от всички лекари спокойно могат да си намерят работа на запад, а с подобни изцепки само се убеждават и останалите да се махнат.Наистина има такива, които си заслужават боя, но това едва ли би променило нещо. Ако имате планирана интервенция избирайте не само по специалист а и като цяло положението в болницата и отделението. можеш да оцелееш от сложна операция и след това да те убият ужасната хигиена и грижи в отделението
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой е набил търговците на смърт. Щом ги бият, сигурно си има причина.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покрай всичката простотия и деградация в държавата и медицината отиде по дяволите.Има още неизбягали лекари но и те вече са станали непукисти към хорското нещастие за да оцелеят.Няма как един лекар да се чувства като такъв при 1000лв заплата работещ в мизерия и без уважение Новите лекари които останат ще са още по-зле а при сестрите и санитарите положението е трагично. По принцип там особено при санитарите интелектуалното ниво а и морала са ниски особено при мизерното заплащане което не мотивира
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и на козата й омръзна еълкът да й яде козлетата, но какво да се прави. Такъв е животът!
7
3
 
25
 
! Отговори
123 преди 7 години
Първо да си погледнат условията във Вътрешно отделение, там е като филм на ужасите- кървави възглавници без калъфки, голи хора по памперси, санитарки със самочувствието на лекари, смрад и мърсотия, като че ли хората са отишли там да умрат, а не да им помогнат.Малко е да се каже , че съм потредена от това , което видях
6
1
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
А защо мислиш, че не ги бият? Имаше предложение да влизат в едни определени махали само с полиция, защото иначе трошат линейките и бият лекарите.