Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.

Министърът иска адекватни наказания за агресията срещу медици
Обновена: 13 сеп 2016 15:43 | 13 сеп 2016 15:14, Веселина Йорданова
114
Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.
Снимка: архив, Bulphoto

Здравният министър Петър Москов смята, че проблемът с битите медици ще се реши с адекватни наказания.

Повод за коментара му е последният случай на агресия срещу медици от "Пирогов", които бяха нападнати от пиян, за когото се погрижили.

По думите му на 100% са непредотвратими случаи на подобни нападения и тяхна жертва може да е "журналист, полицай или съдия".

Още по темата

"Мерки за сигурност трябва да има, но след това въпросът е институциите могат ли да реагират с достатъчна твърдост и бързина, за да стане ясно за цялото общество, че ако пиеш и биеш, след това лежиш 5 години в затвора", коментира Москов, който изрази надежда за наказание според постъпката.

Министърът съобщи, че вчера е имало среща между оперативното ръководство на МВР и ръководството на "Пирогов" във връзка с охраната.

Москов каза, че има уверението и на двете страни, че е направено всичко, което е нужно за гарантиране на сигурността и на пациенти, и на работещи в здравното заведение.

Той коментира, че не е експерт по тази тема, но ако съвместното решение е сигурността да се гарантира с паник бутон, каквито идеи има, нека да е така.


114
Още по темата: ПироговПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
8
 
! Отговори
до москов преди 3 години
питам москов а мисли ли кой как ги предизвиква тези агресоро всеки който е ходил по лекари знае че тези същества си мислят че са над закона и над всичко и унижават пациентите с държанието и отношението си и за медиците трябва да има закон по който да си носят отговорност
32
7
 
10
 
! Отговори
Дони преди 3 години
До всички, които са гласували против моя пост.
Нямате си на идея, как един лекар загубил пациент реагира и се чувства. С годините тези хора претръпват, но те все още са хора и ги боли, когато загубята пациент. Виждал съм го и го виждам постоянно. Това е най - трудната професия...Аз се радвам, че не съм лекар, а глупав инженер...Уважавайте хората, които се грижат за вашето здраве...лекари, мед сестри и санитарки ....
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н министре, а НИЕ Народа искаме глоби и санкции за лекари с арогантно поведение, затвор за лекарски грешки погубили човешки животи, затвор за взимане на подкупи,изнудване на пациенти и източване на обществени пари .
30
3
 
8
 
! Отговори
Предлагам, преди 3 години
вместо да хрантутим 5 г. в затвора всеки лу.м.пен, изпълняващ модния лилаво-шведски почин “Набий докторо!“, да действаме според друго изказване на Москов, което ми хареса повече “Ако се държиш като ск.от, ще се отнасят с теб като със ск.от.“
Предлагам да се сформират групи за бързо реагиране, състоящи се от ядосани ултраси или от по-здрави старшини. При сигнал, че някъде медицински персонал е пердашен от пациент или от близките му, групата да идва и да “превъзпитава“ побойника там, на място!
29
3
 
14
 
! Отговори
Да да преди 3 години
Мафия в бели престилки точеща здравната каса сега реве!!!!!
А защо не реве като прибират дивиденти за операции ,раждания ,превръзки ,поставяне на протези и прочие и прочие _нищо че си здравно осигурен .
Има и свестни и чесни хора сред тях _моите уважения и поклон пред тях .
28
0
 
12
 
! Отговори
fbb преди 3 години
Като увеличихте давността на неплатените осигуровки това реши ли проблема? Защото 90% от тия където бият са от ония, които не се осигуряват, а ПРОБЛЕМЪТ с тях няма да се реши с увеличаване на наказанието!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какви са тези "побой над лекар, учител..." Какво е това профилиране. А като бият шофьор на автобус ОК ли е. Единствено трябва да има разлика между униформен полицай и всички останали. И селсите биячи в затвора, че им се нагледахме през 90-те
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето проблеми имат прости решения - желание. Има си лекари за бой. Хора, които те гледат като ходещ банкомат. Болниците ни изглеждат като място, на което отиваш да умреш, а не да останеш жив.
25
1
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
Аз съм 'За' - биеш лекар 5 години в затвора. Също съм за:
Лекарска грешка - 5 години да не практикува.
Корупция (предлагане/получаване/искане на подкуп)- 10 години в затвора
Забавяне на линейката повече от приетия стандард - 10 тояги на голо за министъра и заместниците му.
Липсващо животоспсяващо лекарство в аптеките - Марешки да го нзаначат служебно за президент!

Естествено че не трябва да се нападат медиц, но за това най-голяма вина има самият министър заради всички гупости който натвори...
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл но вижте другия фактор когато лекар се прави на луд не трябва ли да му се направи санкция не иска да лекува в затвора тиси си с парите се пак
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от шмъркане съвсем е углопял
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори да приемат такъв закон то всеки адвокат без да се напряга ще го отмени в съда.
Не е възможно за убийство да има условни присъди пък за шамар затвор 5г.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Просто решение от Москов"ами то и Москов е прост.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те самата гилдия може да се справи. Просто трябва да се разпространи сред всички медицинки лица в страната този е посегнал на лекар да видим дали ще получи медицинка помош. Самата гилдия трябва да е единна.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко ги бият, това е мнението на повечето българи. да каже спеца по оловни ваксини защо така?
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно тогава ще станат по нагли и неучтиви.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съмнявам се един единствен здравно осигурен да е нападнал лекар. На медицинските работници им трябва сигурност за да си вършат работата както трябва, а по-важно от здравето има ли? Не 5 години, а доживот. Или в психиатрия.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За лекарите съм съгласен, те не носят оръжие, но работят с рискови личности.
15
4
 
6
 
! Отговори
МАЙНА преди 3 години
Просто му чупете ръчичките и ги оставете сами да зараснат , та да видим тогава кой ще посяга на ЛЕКАРИТЕ?
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не оправдава постъпката на извършителя, но хайде да чуем какво се е случило според него? Хайде къде са обективните медии със всички гледни точки?