Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.

Министърът иска адекватни наказания за агресията срещу медици
Обновена: 13 сеп 2016 15:43 | 13 сеп 2016 15:14, Веселина Йорданова
114
Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.
Снимка: архив, Bulphoto

Здравният министър Петър Москов смята, че проблемът с битите медици ще се реши с адекватни наказания.

Повод за коментара му е последният случай на агресия срещу медици от "Пирогов", които бяха нападнати от пиян, за когото се погрижили.

По думите му на 100% са непредотвратими случаи на подобни нападения и тяхна жертва може да е "журналист, полицай или съдия".

Още по темата

"Мерки за сигурност трябва да има, но след това въпросът е институциите могат ли да реагират с достатъчна твърдост и бързина, за да стане ясно за цялото общество, че ако пиеш и биеш, след това лежиш 5 години в затвора", коментира Москов, който изрази надежда за наказание според постъпката.

Министърът съобщи, че вчера е имало среща между оперативното ръководство на МВР и ръководството на "Пирогов" във връзка с охраната.

Москов каза, че има уверението и на двете страни, че е направено всичко, което е нужно за гарантиране на сигурността и на пациенти, и на работещи в здравното заведение.

Той коментира, че не е експерт по тази тема, но ако съвместното решение е сигурността да се гарантира с паник бутон, каквито идеи има, нека да е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ПироговПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има ли поне едно негово решение, което да е приложено на практика ?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние ги хващаме те (съда) ги пускат! За съжаление това важи за всички престъпници с извършени най-различни престъпления! В затвора рядко се влиза и то само кокошкари, които нямат пари да си платят на съдиите!
9
8
 
10
 
! Отговори
Дони преди 7 години
Правилно решение! Жена ми е лекар и беше GP на село в зората на здравната реформа. Живяхме 3 години на село, идвали са да я вземат с каруци, мерцедеси и коне. ***, Българи 2 - 3 сутринта. Никога не съм имал притеснения. На село ИМАШЕ правило едно време ....Доктора, Попа и Кмета са най - уважаваните хора..., но това беше до 2005 година....Уважавайте Българският Лекар ....Имаме прекрасни, но бедни лекари, а нямате представа как се става и каво е да си лекар.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко години да се дават на лекар объркал диагнозата на някого,вследствие на което човека си отива или остава сакат за цял живот...а г-н Москов?
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Биеш лекар, лежиш 5 г. - Не биеш лекар, ставаш луд от разкарване по болниците и непрофесионализъм, мреш.
6
1
 
7
 
! Отговори
Иван Арнаудов преди 7 години
До ТракийскиА представяш ли си ако и обвинението започне да събира годни доказателства и съдът почне да вкара в затвора и побойниците, и крадците, и измамниците... Не на 30%, направо на 100% ще почне да работи държавата!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Биеш не-лекар и ти дават поощрителна награда, така ли ? Много ясно, че не сме равни, но, ще бъдем нормална държава, когато бъдем равни пред закона.
4
3
 
12
 
! Отговори
ddt преди 7 години
до 1.Бий я докато не е влязал закона в сила,
3
2
 
19
 
! Отговори
Тракийски преди 7 години
Когато законите започнат да ги пишат юристи, а не лекари, агрономи, теолози, физически възпитатели, даскали и събраните им от кол и въже комисии...тогава може и да започне да работи на 30 % нормално тази държава.
2
2
 
15
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Какво стана с пръстовите отпечатъци, които няма никъде другаде?! И дали пък случаят в Пирогов не е свързан с тях?!
1
0
 
17
 
! Отговори
хелп преди 7 години
Жена ми е лекар, какво да правя!?