Всеки лекар в "Пирогов" с личен паник бутон

Може да се сложат и камери, но съобразени с лекарската тайна
18
Всеки лекар в "Пирогов" с личен паник бутон
Снимка: Булфото, архив

Лекарите в спешното отделение на "Пирогов" ще бъдат оборудвани с лични паник-бутони, за да се оптимизира комуникацията им с полицейския пост в лечебното заведение.

Това съобщиха директорът на болницата проф. Стоян Миланов и главният секретар на МВР Георги Костов след среща в лечебното заведение, цитирани от БНР.

Още по темата

Повод за разговора им беше протеста на служители на болницата, след като в неделя пиян пациент на болницата нападна екип, който му оказваше медицинска помощ. Нападателят е с повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда, но е пуснат от ареста с мярка за неотклонение "Подписка".

Няма грешка или забавяне в реакцията на полицаите, които дежурят в "Пирогов", каза главният секретар на вътрешното министерство Георги Костов относно инцидента в неделя.

По думите му служителите на реда са се отзовали за три минути. За да се оптимизират мерките за сигурност в болницата, възможно най-скоро на дежурещите в спешното отделение ще бъдат дадени индивидуални паник-бутони.

След приключване на ремонта на входа пък, пациентите ще бъдат разделени на спешни и планови, като ще влизат през различни входове.

Обмислят се и възможности за видеонаблюдение, които обаче ще трябва да бъдат съобразени с изискването за лекарска тайна и опазване неприкосновеността на личния живот на пациентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С личен паник бутон! А срещу личния лекарски монопол какво ще сложите - може би ценоразпис!?!Пак се почва от главата (в случая празна) а не от краката - основата!
11
4
 
3
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Някои си го заслужават,мога да споделя поне 2 случаи когато в пирогов са се държали отвратилно с мен и детето.
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До много *** доктор: Дръж си лубрикант в чекмеджето, че си много отворен и без смазкa трътката ти ще стърже като на стара жигулa нaклaдките!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
но нека да са с пръстов отпечатък на притежателя, че туку виж някой се бъзикнал :)
8
3
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Мярката е много елементарна! Та само лекари ли биват нападани?! По тази логика ще са необходими хиляди паник бутони, и не знам си колко камери! Възможно ли е това?! Нито е възможно, нито е правилно. Правилното решение е следното: всеки престъпник - в затвора! Вкарайте един, двама, ама както си му е реда, пък да видим дали ще има трети! От гнилите ябълки не трябва и спомен да има! Дааааа!
7
4
 
3
 
! Отговори
Фенн преди 7 години
Дайте им и по един личен касов апарат, че като ти казват цитирам "и тука можеш да платиш" (под и тука имам предвид кабинета) поне да можеш да си регистрираш касовата бележка(барем спечелиш някой мобилен телефон)...
6
2
 
3
 
! Отговори
Много прост доктор преди 7 години
Заповядайте при мен и се опитайте да ми вкарате тупаник в лицето! Гарантирам изненади!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обективните" медии защо не ни запознаха с версията на нападателя?Ясно е, че нищо не оправдава подобно поведение, но все пак щеше да е хубаво някой да попита човека какво го е накарало да постъпи така.
4
1
 
1
 
! Отговори
никой преди 7 години
И аз искам, защо не!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И паник-бутонът ще ги спаси ли от тупаник в мутрата? По-добре направете каратисти.
2
1
 
9
 
! Отговори
д-р Йозеф Менгеле преди 7 години
По-добре да имат право да евтаназират агресивни, *** , непотребни на обществото пациенти.
1
3
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
99% от посегателствата над лекари са дело на роми-турци