СОС готви данък от 850 лева за таксиджиите. Браншът?

Парите ще бъдат в услуга на хората, твърдят от транспортната комисия
16 сеп 2016 18:27, Красимир Ангелов
34
СОС готви данък от 850 лева за таксиджиите. Браншът?
Снимка: Булфото, архив

Данък за таксиметровия превоз в София в размер на 850 лева на година предлага транспортната комисия на Столичния общински съвет, съобщи Екатерина Йорданова, председател на транспортната комисия в СОС.

Промяната се налага заради промяна в Закона за местните данъци и такси от април тази година и ще влезе в сила с промяна в Наредбата за определяне на местни такси, цени и услуги, предоставяни от Столичната община.

Промяната в наредбата се очаква да бъде приета от СОС на 29 септември.

Йорданова посочи, сумата от 850 лв. не е определена случайно. "Това е последната сума, около която се обединихме след множество консултации и срещи с представители на бранша", посочи тя, цитирана от БТА.

По думите й разговорите са водени в продължение на няколко месеца, още преди да бъдат приети промените, "за да разберем какво мисли браншът по промяната".

Йорданова каза, че още в края на март се е състояла среща, на която е станало ясно, че браншът подкрепя промяната.

Те смятат, че данък като този, който заменя патентния данък, спрян през 2007 г., е нещо, което ще "изсветли" бизнеса и ще бъде добро решение за бранша.

Според Йорданова промяната в закона ще даде възможност приходите от данъка върху такситата да влезе в бюджета на общините.

Това е жест на държавата към общините, посочи тя. По думите й този данък ще се изразходва изключително и само за подобряване на транспортната инфраструктура в града.

"Данъкът ще бъде харчен за софиянци и ще бъде в услуга на хората", посочи председателят на транспортната комисия.
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бакшишите масово не плащат данъци. Издават касови бонове на името на несъществуващи фирми. Крайно време е и те да започнат да плащат нещо, както всички останали, които работим легално.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите от данъка ще бъдат за хората.А впоследствие ще поскъпнат таксиметровите услуги.И пак в името на народа.Аферим машала, ашколсун!!!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдраааа им Гьоня на шопландците и те траат ли траят
850 лева
Малко са им одери им кожичките Боко
Още мърдът
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тупайте " брашнения чувал"
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквите пак крадат
21
3
 
9
 
! Отговори
Asa преди 2 години
Всички увъртания и обещания пикриват истината1 А тя е капитулация пред "бакшишите"! Редно и законно е да плащат процент върху приходите, както обикновените хора. А това, което въвеждат, е смешна цифра! Затова и таксиметровите шофьори са били съгласни! А ЗАЩО СА ГИ ПИТАЛИ, ПИТАМ?
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После гласувайте пак за ГЕРБ.
19
11
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 2 години
До Гъзибар Гъзибаров

Нещастнико, когато е трябвало да работя съм работил и съм се осигурявал на заработеното, а не на минималната заплата. Счетоводителката ми каза тогава...внасяй реално, щото идват старини... За това сега само си въртя синджирчето и харча честно заработената си пенсия !!!
18
6
 
18
 
! Отговори
Men преди 2 години
До Анонимен

Малко им е тоя данък. Най-чисто е да пуснат юбер, тогава обаче ще имат конкуренция, което явно според комисията за защита на конкуренцията е лошо. Само че прогреса могат само да го забавят не и да го спрат. Никой не желае да плаща на арогантни вмирисани столичани, които са решили цял живот да лежат в наследсвения си коптор без да си мръднат пръста.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАТИЯТА Е НЕПЪЛНА!!!!!!!!1

850 ЛЕВА НА ТАКСИ НА ДЕН Е ДАНЪКА ЗА ГОДИНА!!!!!!! ИЛИ АКО РАБОТИШ ПО 260 ДНИ В ГОДИНАТА ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ДАДЕШ 3.27ЛВ НА ДЕН ЗА ДАНЪК :D

ТАКСИТАТА КАТО ГИ ГЛЕДАМ Я ИМАТ 2-МА КЛИЕНТИ НА ДЕН Я НЕ!

НО НАРОДУ ГЛАСУВА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УБИТА ФИНАНСОВО ВСЯКЕЧСИ И ЗА ТОВА ИЗБРА БУДА ТАКАВА Е ВОЛАТА НА НАРОЗУ!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти защо пикаеш в фонтаните румене.....
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти защо пикаеш в фонтаните.................
14
3
 
21
 
! Отговори
бай Петко преди 2 години
Нали бяхте предложили, пък мисля че го приехте 300 лв. годишно, а сега изведнъж 850. Тия пари да не растат по дърветата бе, дървени гл.ви !
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи започва връщането на 16 милиардния заем. Това е началото.
12
2
 
29
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
"Данъкът ще бъде харчен за софиянци и ще бъде в услуга на хората", посочи председателят на транспортната комисия."

Аз пък съм убеден, че няма да бъде харчен за хората, а ще бъде откраднат от такива като председателя на транспортната комисия и камарилата му.
11
7
 
17
 
! Отговори
ES преди 2 години
В ЕС всеки град си определя таксата на Такситата .
На колата има стикер за разрешение .
850 лева са малко пари за София , при положение че Такситата не плащат никакви Осигуровки , Данъци , Акцизи . Като ромите са .
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bbb ти 365 дни в година ли бачкаш, или само малко над 200? Опрай си сметките. Ти ако броиш и нощите, ще го изкараш по пет стинки на смяна...
9
17
 
12
 
! Отговори
bbb преди 2 години
е какво толкова 850 лв на година са по 2,5 на ден или 3 км пробег
КАКЪВ ИМ Е ПРОБЛЕМА НА БАКШИШИТЕ ЗА ПОЛОВИН КУТИЯ ЦИГАРИ ДА СЕ ЦИГАНЯТ
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви се оплача! Снощи клатих една колежка, и по едно време ми се схвана кракът. Едва се отместих, хем гледах да не ми личи за да не се изложа. И тая се развика! Какъв съм бил и за какъв съм се мислил. А аз преди това ходих на мачле в едно игрище и бая се раздавах! Днес в бачкането се засякахме и ми вика: днес как си. Обаче сега па ме е страх да не ми падне самолета. Какво ще ме посъветвате? Да пина малко и пак да я гнасам???
7
2
 
33
 
! Отговори
скоро преди 2 години
Повечето Софиянци гласуваха за ГЕРБ а те за награда увеличеха билета и сега такситата!скоро идват избори и ни я да ги наградим а!?