МВР vs. шума на моторите: Проверки, наказания...

Полицията е задържала 17-годишен моторист без книжка
19 сеп 2016 12:22,
39
МВР vs. шума на моторите: Проверки, наказания...
Снимка: архив Булфото

Полицията в София започна акция срещу мотористите, които вдигат шум през нощта. Повод за операцията станаха множество сигнали след мотошествие в столицата в събота вечерта.

Близо 50 мотористи са проверени от екипите на "Пътна полиция" в София само в неделя вечерта, обясни директорът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев пред БНР.

Още по темата

Той съобщи, че бързо и шумно каране на мотористи има по Южната дъга, по Цариградско шосе и в Люлин, където има прави участъци от пътното платно.

Десет мотористи са били наказани, а моторите на трима са били спрени от движение.

Полицията е задържала и 17-годишно момче, което е управлявало мотоциклет без да има книжка затова.

"Той считаше това за нещо нормално", поясни комисар Тенев.

Проверките ще бъдат всяка вечер, обясниха от КАТ. Ще се издирват и водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Има ли по-смешна организация от МВР?! За съжаление този униформен цирк е най-скъпия в Света на издръжка на най-бедните в ЕС!
28
2
 
7
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
"...водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост."Аз да питам, как по дяв0лите се крие номер с превишена скорост? Може пък да е полезно умение :D
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко е една голяма пародия, скрил се в храстите до тец софия почивен ден 9 сутринта и засича скороста, лесна плячка, виждаш го когато се изравниш с него, подличко, но лесно. иначе онази вечер бяха по леглата, кметицата разрешила вакханалията, споко
26
1
 
5
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
До Проблемът е КАТПроблемът не е КАТ. Проблема са всички дребни кандидат-тарикати, които са готови да бутнат рушвет.
25
0
 
24
 
! Отговори
ДЕДО преди 7 години
ЕЙ ПИСНА МИ ОТСЕКАДЕ, ПОСРЕД НОШТ *** СПРЕ НАСРЕДАТА НА БУЛЕВАРДО И ПОЧНА ДА ФОРСИРА, АМА ЯКО, КАК НЕ ГО УДАРИ БУТАЛОТО У КРАТУНАТА НЕ РАЗБРАХ, НЕМА ТАКАВА ДАРЖАВА, ОБАЧИ НАЧАЛНИКА ГО Е ШУБЕ, КАЗАЛ Е ДА НЕ ГИ ПИПАТ, ТВА Е
24
0
 
22
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Драматична е липсата на контрол, аз не знам населено място в България, където хората да нямат проблем със шума от мотори. То само моторите да бяха, кара се в жилищни зони и в населени места с огромни скорости, засичания, бутане. УжасТова може да се реши за една седмица ако КАТ решат да се размърдат. България е страна на тарикатите и това на пътя драматично си личи. Отвратително е за нормалните, праведни хора!!
23
2
 
17
 
! Отговори
До коментари № 3 и 5 преди 7 години
До 3: крият номерата си, като прегъват табелата от двете й страни, това ми го обясни лично полицай от СДВР, като ми се оправдаваше защо не можели да ги хванат.До 5: Как да внимаваме, като, ако шофирам по Околовръстното с 80 км/час, тръгна да изпреварвам и изведнъж в огледалото ми се появи моторист, каращ с 200 км/час - как да го предвидя, че ще се появи?!!! И това не е преувеличение, а случка от тази събота.
22
5
 
12
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
Аз ако бях един сскапан катаджия, 50 хиляди на ден щях да сабирам в хазната от глоби. В моят квартал само от неправомерно паркирали по тротоари и зелени площи, и превишаване на скоростта мога на ден да глобявам по 100-200 мпс-та. В големите градове на всяко кръстовище по голямо трябва да има по една кола. На ден я засека една патрулка, я не.
21
1
 
27
 
! Отговори
На луди ни правят! преди 7 години
Тя зимата дойде и те чак сега се сетиха за проверки...от утре е дъжд и мотори няма да има така или иначе.....Тези ченгета само имитират работа,за нищо не става нашата полиция. 90% са нагаждачи и лентяи.
20
5
 
4
 
! Отговори
Р. Бъчв. преди 7 години
За тез пари толкоз мога да накарам катаджиите да работят. Ако искате повече трябва да им давам по 30 заплати.
19
12
 
10
 
! Отговори
Басри Кадиров преди 7 години
Има и много щайги на 4 колела с издънени гърнета, които собствениците им си ги карат из градат и *** безнаказано по всяко време.
18
2
 
27
 
! Отговори
От Варна преди 7 години
А във Варна контрол кога ??? Всяка вечер по Владислав е нетърпимо и невъзможно да стоиш с отворен прозорец. Предполагам, че и по другите булеварди е същото. Катаджия да си... Седиш в една патрулка и симулираш дейност, а другите те хранят и накрая като се пенсионираш ти дават 20 заплати, щото си вършил нещо невероятно цял живот. Срамота!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Ще се издирват и водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост "Това е уникално, но трябва да е казано от КАТ - срещнах го и в други новини.Ако моториста премине с 200 км/час покрай катаджия или камера, дали номера може да се прочете от катаджията или от записа на камерата? Май не.
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто на старите си кочини, простете пистови мотори повечето им махат или сменят крайното гърне. Звука е умопомрачителен и неприятен, само *** който седи на мотора се кефи защото няма грам мозък. Но докато минава за 46ти път на пълна газ в 1ч. през ноща по някой булеварт като замахнеш към него със сгънат вестник или шише от вода... виждаш как се насира за части от секундата :)
15
0
 
24
 
! Отговори
Проблемът е КАТ преди 7 години
В крайна сметка в основата на проблема е КАТ, който не прави това, което закона изисква от него - да наложи спазването на закона по пътищата. В нормалните държави това го правят, чрез убедеността на всеки, че ако направи нарушение, неизбежно ще бъде наказан и това работи. В България по искане на КАТ се прави нещо друго - вдигат се и без това огромните глоби и други санкции, будалите ръкопляскат и нарушенията и жертвите се увеличават и после пак се вдигат глобите по искане на КАТ и пак същото.
14
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Колко време беше нужно за да се сети някой,... лошото е че пак ще е всяко чудо за 3 дни... ако някой се подпали да се изп..аеш не си залсужава да го загасиш...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще се издирват и водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост."Крият ги скоростно ли, какво?!?! Докато катаджията се усети и ония бързичко си скрива номера : )))
12
4
 
27
 
! Отговори
Гад преди 7 години
До до 2Като ти метнат един празен кашон/бутилка докато се силиш и ще видиш кой къде ще се премести. Може и една рибарска корда/тел да опънат като те видят, че се задаваш.Само в България си позволявате да вдигате такъв шум, понеже никой не следи за спазването на закона. Има си упоменати максимални децибели. В нормалните държави, които все давате за пример, не мога да разбера, че на пътя има мотори и коли, а тук у нас всеки бръмчи, бучи, ***.
11
4
 
15
 
! Отговори
шофер-моторджия преди 7 години
Започна някаква кампания на разделение намотористи и шофьори. Както винаги трябва да се отвлича вниманието от главните проблеми, чрез разделение на участниците в движението и правене на конфликти между отделните групи. Карам и кола и мотор. С мотора съм винаги по-внимателен и концентриран, защото знам,че там всяка грешка се наказва жестоко.Колкото да се плюе по мотористите те са най-малкото зло.Всеки ден умират хора от катастрофи с коли,а не с мотори.Форсирането и вдигането на шум не го понасям.
10
4
 
12
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Браво на "държавата" и да живей. Вярно е, че сме про-сташка такава. А защо като е тръгнало, казвам го от опит като моторист, не приложи - държавата де, същите мерки към неидентифицираните "дебели" Ауди, БМВ и Мерцедеси с тъмни стъкла, които редовно ме настигат с над 180 км. в час, и опитват да ме преместят с фарове? Или просто за дебеловратите и надзаконовите няма държава? И за това юруш на моторджии и велосипедисти? Яко, дами и господа.