1,20 лв. за повикване, ако скочи данъкът за такситата в София

СОС категорични: Налогът е поносим и справедлив!
20 сеп 2016 08:20,
14
1,20 лв. за повикване, ако скочи данъкът за такситата в София
Снимка: архив, Bulphoto

Таксиметровите услуги в София може да поскъпнат, ако Столичният общинския съвет (СОС) приеме шофьорите да плащат 850 лева данък от догодина, както предлага транспортната комисия.

Това се налага заради промяна в Закона за местните данъци и такси, ще влезе в сила с Наредбата за определяне на местни такси, цени и услуги, предоставяни от Столичната община, и трябва да бъде приета на заседание на общинските съветници след празниците.

Още по темата

"Ако това стане факт, се обмисля цените за километър пробег да не се променят, но да се повиши таксата за повикване, която в момента е 77 стотинки", обяви Спас Атанасов, председател на браншовата камара на таксиметровите водачи, пред в. "Труд".

По думите му повикването може да поскъпне до 1,20 лева, но той се надява СОС да намали границата на налога, която е от 300 до 1000 лева.

От транспортната комисия към Столичния общински съвет са на мнение, че размерът е поносим и справедлив за този вид дейност.

"В Пловдив данъкът е определен на 300 лева, ние поне да сме някъде по средата", поиска Атанасов. В Плевен налогът ще е 500 лева, във Велико Търново – 600 лева, за Стара Загора се предвижда 700 лева, а за Варна 850 лева. Засега в Бургас бъдещият патентен данък е най-висок – 900 лева, като в края на месеца общинарите трябва да вземат крайно решение.

Според Драгомир Добрев от Регионалния съюз на таксиметровите превозвачи в Бургас, дори да трябва да плащат най-високата сума в страната, таксиметровите шофьори в града няма да си позволят поскъпване на услугата, защото по думите му "това би било самоубийство".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Нека вдигат цените колкото си икат! И без това само лъжат и никога не плащаме по обяваените тарифи... Затова клиентите им постоянно намаляват. А за качеството на услугата да не говорим. Омръзнало ми е да ме возят смърдящи, пушещи, чалгаслушащи мрънкачи, на които целият свят им е крив! В таски се качвам само при изключително крайна необходимост!
9
1
 
9
 
! Отговори
МАЛКО Е! преди 7 години
Зарекох се онзи ден, че на бакшиш повече стотинка няма да оставя. Тия неуки мързеливци просто не искат да работят. 3-*** гада ми отказаха курс за 5 лв. Явно са прекалено богати. СТОТИНКА НЯМА ДА ВИДЯТ ОТ МЕН СМЪРДЕЛИТЕ!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
ме преди 7 години
До Анонимен 9 - Остави това, ми цените на горивата като бяха с по 30-40-50ст надоу защо не свалиха цените на км пробег?
7
0
 
2
 
! Отговори
... преди 7 години
Днес-а, в Стара Загора вчера се гласува на бюджетна комисия и ще бъде 300лв. Проверете си информацията.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво реват? Че това са си около 70 лева месечно! Те само един чужденец да излъжат на летището и да го прекарат из половината град и вече са си събрали парите за таксата. Или кога лъжем чужденците и ги карам от Летището до центъра за 60-70 лева не ревем, а? А сега когато трябва да плащат що реват?
5
4
 
11
 
! Отговори
kalata преди 7 години
Призовавам за бойкот на всички бакшиши. Няма по-прости, нагли и крадливи от тази пасмина.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За софтакси данъка трябва да бъде минимум 5 000 лв. Какви са тези 850 лв?Смешна работа
3
2
 
20
 
! Отговори
dan преди 7 години
Видяхте ли сега, защо изгониха юбер от България?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то кой ползва таксита вече всеки си има автжмобил та някой по два даже
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките на Орландовци да ги извикат.