Майчина прегръдка спасила Ева в асансьора на ужасите

Заради тътена съседите решили, че е паднал таван
Обновена: 29 сеп 2016 12:10 | 29 сеп 2016 12:07,
30
Майчина прегръдка спасила Ева в асансьора на ужасите
Снимка: архив, Bulphoto

Тригодишната Ева, която е пътувала в пропадналия асансьор в столичния кв. "Свобода", е без драскотина заради майчинска прегръдка. Миг преди кабината с петима души да се разбие - банковата служителка Цветелина вдигнала инстинктивно момиченцето на ръце. Затова най-вероятно русокосото усмихнато дете е без драскотина.

Майка му обаче е със счупен глезен и лежи в "Пирогов" с два пирона в крака, а бащата на Ева – Красимир, също е със счупен крак, но е настанен във Военномедицинска академия. Това разказа бабата на детето, цитирана от "Телеграф".

Поредният ужас с пропаднал асансьор се разигра към 18:40 часа в нова 6-етажна кооперация.

Семейството банкови служители Краси и Цвети се качили с детето си в кабината. Вътре влезли още двама възрастни – Анжела от четвъртия етаж и наемател в блока, който пътувал за петия.

Машината не е била претоварена, защото събира шестима души с общо тегло 400 килограма. Между втория и третия етаж, при изкачването, се откъснала носеща планка. Тя се намира в горната част на кабината и към нея са закачени специфичните въжета, които не били като на старите асансьори, защото машината била от хидравличните.

"Чу се страшен трясък, все едно бомба падна. Реших, че може и таван да се е сринал някъде, защото и това се е случвало, докато се строеше кооперацията", разказва Тотка Джамбазова от третия етаж.

Жената благодари на Бог, че не е била в кабината, защото от половин час се гласяла да излиза. Инцидентът я хванал на входната врата, която тъкмо заключвала. Тя е била от първите притекли се на помощ. Сигналът за случилото се подала малката Ева, тъй като започнала силно да плаче.

"Ориентирах се по рева на момиченцето, защото не се чуваха викове за помощ. Асансьорът беше паднал в приземния етаж, където е паркингът. Копчето светеше. Започнах да питам хората къде са – отговориха ми, че са при гаражите", спомня си Тотка.

Жената казва, че е успяла да открехне леко вратата, защото искала да вкара въздух в кабината. Пружината обаче била силна и тя помолила съседа си от втория етаж Георги да вземе нещо, за да я подпрат. Комшията изтичал до гаража си и се върнал с щанга, с която подпрели вратата, а на Ева дали вода, за да се успокои.

"Аз нямах телефон в себе си, но вече някой се беше обадил за помощ", каза Джамбазова. От блока обясниха, че постоянно имало проблеми с асансьора – или спирал, или пропадал няколко сантиметра под етажа, или тресял.

Той е произведен през 2008 г. у нас и е пуснат 2011 г. Последно е проверяван на 25 септември, само 2 дни преди инцидента. Фирма "Профи сървиз" отговаряла за поддръжката, съобщиха от ДАМТХ. Преди това имало друга, но живеещите я сменили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Аз имам фобия от асансьори,използвам ги в наистина краен случай.В Пловдив болница УМБАЛ Св.Георги например,нямаш друг избор освен асансьора,стълбите са някъде в края и трудно се намират!Което е голям гаф за болницата,а в друга Пловдивска болница също голяма,стълбите и асансьорите са в непосредствена близост!Трябва контрол на тези съоражения,това са движещи гробници.Ако ги проверяват както проверяват когато викнеш за климатик например,един поглед и готово всичко е наред работи!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле! Като се нанесох в моя апартамент ще нацупих, че няма асансьор и трябва да се качваш пеша до 5 етаж. Сега си мисля, че е за добро! Хем искам или не си спортувам по стълбите, хем няма опасност да се претрепя с асансьора. Че нещо в София асансьорите взеха да падат като есенни листа.
15
0
 
9
 
! Отговори
Lan преди 7 години
25И знаеш ли как го "оправят", защото аз водих луд скандал заради "поправката". Видиш ли понеже били криви стените, та страничните аварийни спирачки заклиняли и "поправката" се състояла в това а ги махнат просто! Кому били нужни те?! След което асансьорът си върви гладко!
14
7
 
7
 
! Отговори
Ibasi преди 7 години
"Сигналът за случилото се подала малката ***, тъй като започнала силно да плаче." Три годишните деца са силно развити на днешно време, сами си звънят я на Бърза помощ я на полицията понеже са гладни и реват......
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
новото строителство е така ,минавах покрай един строящ се блок но -20 бетон наливаха видимо плочите между етажите бяха тънки дори ги коментирахме ,че блок но 30 г е по добър от нов
12
1
 
18
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Абсолютна и необратима забрана за всякаква дейност на фирмата и персонално на целия й персонал во главе с ръководството (по ЕГН). Веднага ! И да не забравят да изплатят лечението на пострадалите до пълното им възстановяване, включително обезщетение за причинените страдания !!!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ква стана тя - новите асаньори уж по убави, а само те правят проблеми !
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иванчо и Марийкане правете групов, че може да паднете от възбуда
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казват, че редовно се е тресял. От постоянните вибрации, предполагам, планката се уморила, напукала и счупила.
8
0
 
8
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Zabelejete NOVA SGRADA!! ZNACHI NOV ASANSYOR!!NYAMAME NIKAKVI KONTROLNI REGULACII,AKO IMAME TE ILI PIYAT MNOGO ILI VZEMAT MNOGO PARI POD MASATA.NA SUD VSICHKI POSTROILI ASANSYORA!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
scbg преди 7 години
До озадаченЗащото е хидравличен, малко по-различно е там. Така написано излиза, че кабината се откачила заради заварка.
6
6
 
0
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Аварийните спирачки се задействат след достигане на определена скорост на кабината, ако бяха падали от 6-тия етаж е можело и да се задействат ...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да се счупи паланка нали има спирачки защо те не са били изправни
4
0
 
24
 
! Отговори
озадачен преди 7 години
Носеща планка може да се скъса поради некачествени заварки, лоши спрепителни еленехти и прочее, но защо по дяволите не са се задействали аварийните спирачки???
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kogato i da q napusnesh taq "durjava",vse e kusno
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dobre, che niama jertvi, a asansiornite tehnizi i firmata NA SYD za nemyrlivost !!!
1
0
 
16
 
! Отговори
Проверяващ преди 7 години
Добре са го проверили значи :-))))