Пускат шизофреника, наръгал мъж в София, полицията – безсилна!

Мъжът е агресивен и без да се провокира, разказват потърпевши
24 окт 2016 09:15,
41
Пускат шизофреника, наръгал мъж в София, полицията – безсилна!
Снимка: архив, Bulphoto

В полицията са подавани множество жалби срещу Владимир Пенев - мъжът, намушкал свой познат в петък на ул. "Владайска" в София. Извършителят е психично болен, с параноидна шизофрения.

Жертвата на Пенев е с прободни рани - три в гърдите и една в ръката. Случаят не е единичен. Мъжът вилнее в територията на четири районни управления в София.

Още по темата
От болницата, в която е настанен Пенев в момента, твърдят, че той е изключително агресивен. Лекувал се е и в Белгия, но няма подобрение на здравословното му състояние.

Приятел на пострадалия в петък мъж разказа, че тормозът над него и негови приятели продължава повече от година. "От полицията ни казаха да пишем жалби. Последната обаче костваше осем месеца, за да я разгледат и накрая получихме отказ", разказва мъжът. Той е жертва на побой от Пенев.

Агресията у психично болния мъж не е провокирана. А според хората Владимир Пенев ще бъде пуснат от болницата днес.

От полицията обясняват, че според закона нищо не може да се направи, защото психично болните не носят наказателна отговорност. Това, което може да се направи, е да бъде задържан максимум за 6 месеца за принудително лечение. Поради липса на бюджет обаче болните бързо са освобождавани от психиатричните клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Пострадал преди 7 години
Същия този *** Владимир Пенев нападна без никакъв повод мен и жена пред блока в който живее баща му в Банкя ул.Цар Колян 9.Този е наистина тотално животно.Взел съм го на мерник и ще бъде поставен на инвалидна количка.Има десетки пострадали от него.Пазете се.За жалост нямам снимка.Едър, с черна брада и коса ала Христо Ботев ,сини очи и безумен поглед.Който за медота "тръба 3/4 цола без свидетели" да ми пише на cd4you***abv.bg....Като няма правосъдие народа е съдия.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като прочетох статията стигнах до два извода:Хората живущи в тези райони следва да ги напуснат или някой да го лежи.Видно от статията е, че цялата държава е безсилна от към престъпници и луди.Просто нямам думи!
26
0
 
8
 
! Отговори
сметки преди 7 години
Пенсионерите, дето сега едвам оцелява, създадоха икономика, обраха е мутрите и хората на бившия партиен елит и т.н. Сега младите създават блага, плащат данъци, ама тези данъци отиват да СЕ ПЛАЩА НА друг. Абе от пожарникар какво да очакваш? То не че от мутри и партийна номенклатура можеш да очакваш повече.
25
1
 
13
 
! Отговори
глупости преди 7 години
полицията НЕ Е БЕЗСИЛНА, просто полицията НЕ РАБОТИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ. Я Боката или някой мафиот от типа на Алексей Петров и т.н. да бъде заплашен-представяте ли как ще стане. Просто държавните органи работят за управляващите, не за нас. Държавата е частна собственост на престъпници и на Боко.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе хора не ви е страх от 240 депутати пуснати във ваканция а от един болен човек ви е страх. Стегнете се малко.
23
2
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Същият случай имаше и в нашето село, докато на един не му писна и не го уби с едно желязо. Обаче после го лежа толкова години. Ама дотам ли трябва да се стига, цялото село беше вдигнало ръце от него и никой нищо не можеше да каже.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО КОЛЕГА КАЗА ИМ ГО МН ТОЧНО АКО НЕ СИ СВЪРШАТ РАБОТА НИЕ ЩЕ СВЪРШЕМ С МРЪСНИ РЪЦЕ ЩЕ СЕ ЛЕЕЕ КРЪВ И СУПОЛИ СКОРО ВРЕМЕ ПОНЕЖЕ НА НАРОДА ИМ ПИСВА ОТ ТАКИВА ПРИЩЯФКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СЕДАТ СИ ГОРЕ ЛЮПАТ СЕМКИ ПИЯТ КАФЕНЦЕ
21
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Давам жокер-да се направят психиатрични затвори,където осъдените да лежат до живот,или до излекуването им,което си е едно и също.Така ще има и бюджет-затворническият.За един затворник се отпускат по-вече пари,от колкото е минималната раб. заплата,така,че лудите няма да са недоволни,и ние ще сме спокойни.
20
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Щом по закон не могат да го задържат,значи трябва да се измисли такъв закон,според който да могат .Какво чакат законодателите ни-да нападне някой техен близък ли?И после кажете,че народа е злобен и завистлив.Ами,че направете така,че да не е.
19
3
 
24
 
! Отговори
no name преди 7 години
Гадни мерзавци! Зорлем карате хората да взимат правосъдието в свои ръце. Зорлем карате някой съсед да си сложи грях на душата и да го освитка този луд. Свършете си работата най-накрая. Щото ако оставите ние да я вършим, току виж се развилнеем и ви подкараме наред. И тогава жална ви майка. Яко все да ми писва вече от всичко. А аз не съм от тия дето хващат самолета към европата. Аз хващам сопата и бой. Внимавайте, че на хората скоро ще им падне пердето заедно с корниза и ще хвърчат глави. Вашите!
18
0
 
22
 
! Отговори
Стига вече ? преди 7 години
Бог високо, цар далеко. Докато политиците и съдиите незапочнат да живеят живота на обикновенния българин нема да има оправия. Ако тоя лудия посегне на депутат, съдия или техен роднина дали ще продължи да се разхожда по улиците ? Ако някой пътен джигит рецидивист и убиец на пътя прегази или убие депутат или съдия, дал отново ще му дадат условна присъда ?
17
1
 
58
 
! Отговори
Народен преди 7 години
Тоя го хващам и го пускам в сградата на народното събрание :) И заключвам вратата зад него :) На бас, че до 1 час ще са направили законови промени и ще са ги гласували и приели :)
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да намери тези които са сътворили тези закони. Щом е болен и опасен той няма работа по улиците.
15
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жертвата на нападението да съди държавата в опит за умишлено убйство, защото пускайки убиец на свобода, държавата умишлено застрашава живота на гражданите.
14
1
 
34
 
! Отговори
Живеем в Абсурдистан преди 7 години
Агресивен и без да го провокират?Тогава защо не е под ключ в някоя клиника за опасни душевноболни?
13
0
 
24
 
! Отговори
Сома преди 7 години
Пуснете го при Цацата
12
2
 
21
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Е, какво излиза - значи ако някой не го застреля в себеобрана, няма спасение... АБЕ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ!!! АКО НЯМА ПАРИ ЗА МЕДИКАМЕНТИ, ТО ИМА ДОСТА ЕВТИНИ ОПЕРАЦИИ СЛЕД КОИТО ЩЕ СТАНЕ ПОСЛУШЕН КАТО ОВЦА!
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарството е тръба 3/4 и ситуация без свидетели. Щом институциите не могат да се справят със случая
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато някой съсед не го светне с лопатата ще е така. Безсилни сме от собствените си закони за собственият си народ.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не променят закона?Кво като е психично болен?Тая далавера с психичното здраве и липсата на отговорност за първи път е прокарана от някакъв италиански мафиот за да измъкне приятелчетата си от затворът легално.После заразата е плъзнала по целият свят.