Мърляв шофьор в градския транспорт? Глоба!

Идеята е да се глобяват водачите, които не са в изряден вид
30 окт 2016 08:00,
25
Мърляв шофьор в градския транспорт? Глоба!
Снимка: архив Булфото

Солени глоби ще въвеждат за шофьори и ватмани в столичния градски транспорт, които са отишли на работа некъпани, в недобър външен вид или говорят по мобилен телефон без хендсфри. Санкциите ще се налагат на транспортните фирми.

Предложението е за нарушение глобата да е 50% от стойността на всеки курс по съответната линия. Идеята за санкции е на Центъра за градска мобилност, пише "24 часа". 

Шефът на общинското дружество Христиан Петров е изпратил искане до зам.-кмета по транспорта на София Евгени Крусев за промяна на договорите с общинските транспортни оператори. В мотивите си той настоява, че подобен контрол ще подобри услугата и обслужването на пътниците.

Транспортните оператори ще бъдат наказвани с половината от стойността на всеки курс и когато шофьорите не са пуснали климатик през лятото и парно през зимата.

Ако предложението на ЦГМ бъде прието, глоби ще се налагат и за липса на сигнални табели на превозните средства, при проблеми със сигнализацията, при неработещи светлини, пуснати външни или вътрешни стъкла или неработеща звукова уредба за съобщаване на спирките. Санкциите ще се налагат през цялото време, а не само при проверката на излизане от гаража, както е в момента.

До дни пък в София ще заработи първият електрически автомобил за слагане на скоби на нарушители в синята и зелената зона за паркиране. Возилото е взето под наем от Центъра за градска мобилност, а максималният му пробег при напълно заредена батерия е 170 км. Идеята на ЦГМ е поетапно всички служебни автомобили да бъдат подменени с електрически, за да се пестят вредни емисии във въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата им е да карата автобусите, а не да изглеждат, като модели. Отново измислят безмислени глоби. Да сложат глоба за шофьори, които отказнат да спрат междуградски автобус, като им кажеш, че ти се ходи до тоалетната.
22
1
 
3
 
! Отговори
Петров преди 7 години
И от къде точно мисли ЦГМ да удържи парите ? Щото по кодекса парични санкции в българия няма ! Относно отоплението ... Ще се наложи да се глобят сами себе си , или да глобят Фандукова , щото точно те нареждат да не се пуска отоплението когато температурите навън са над +3 градуса.
21
2
 
3
 
! Отговори
Petq преди 7 години
Nie obiknovenite grajdani patuvashti s grad Transport koito gi tarpim godini nared Bravo !!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Солени глоби, повечето рейсаджии миришат като туркопитеци
19
1
 
5
 
! Отговори
65 преди 7 години
Адмирации за номер 13.Ама нека да се помислят за по- сносно работно облекло!не може с две ризи с къс ръкав и един панталон да се изкара цяло лято.Ако шофьорът е втора смяна и се прибере с персоналната към 01,30ч-02.00-кога да я пере,кога да яде кога да спи.Защото на другия ден е от 11.00часа на линия??Някой не мисли за това! Да не говорим за ка1еството на платовете за ризи и панталони!Ужас!Ни се пере,ни се глади!Друг е въпросът,че някои шофьори наистина могат да се погрижат за себе си.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви водачи повече от половината автопарк е под всякаква критика-животни сякаш возят.Досега нито едно превозно средство не видях де е измито.Нито нови,нито стари,включително и метрото.да вземат да се измият главите тез в градската мобилност.А и модерна система за достъп трябва да се монтира,както и камери.
17
3
 
2
 
! Отговори
българка преди 7 години
Съгласна съм с анонимния гражданин под 13.В превозното средство не се возят животни , а хора и след като си заплащат като такива имат право и на притенций.
16
3
 
2
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 7 години
До Иван ИвановБлагодаря ти че подкрепяш идеята ми ! Аз като им разправям на някои ,че на народа му омръзна ,те не ми вярват и ме критикуват !
15
2
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Аз лично подкрепям тази идея.
14
3
 
6
 
! Отговори
Питьо Пищова преди 7 години
До ГражданинЧе кво толкова против имаш да се кандидатирам за президент бе ?! Обещавам като стана призидент в големите градове театралните салони да ги превърна в средища за оргии ,входът ще е безплатен ,сексът също безплатен ,алкохола на цени според джоба на народа ! Кой президент е доставил такова удоволствие на народа си ?! На народа му омръзна !
13
4
 
4
 
! Отговори
бай Ганю преди 7 години
До ГражданинБългарите заслужават президент като Митьо Пищова ,какъвто е народа такъв трябва да е и президента ! защото когато интелигентен и образован президент ръководи г.лупав народ ,той винаги бива оплюван и не разбран от народа ! А Митьо Пищова ще прави това което народът желае , пиянски купони ,оргии , и прочие !
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само мърляви водачи, а и мърляви пътници трябва да се спират. Някога е имало забрани да ядеш, ако си в нетрезво състояние или мърляв да се возиш. Сега всеки си прави каквото иска. Тези камили с раниците на гърба явно са пришълците от села и паланки и не се сещат, че раницата се сваля от гърба в гр.транспорт. Явно трябва да има повече информация за незнаещите как трябва се возят в обществен транспорт. Шофьорите също трябва да имат вид за да не подронват авторитета на службата си.
11
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Те позволиха на Митьо Пищова да се кандидатира за президент, а опрели до шофьорите от градския..... Ми миризливите и нацупени бакшиши ?
10
0
 
10
 
! Отговори
бюрото по труда преди 7 години
Уважаеми граждани на Р.Б. ,поради високата безработица и нежеланието на частни фирми да назначават повече работници решихме да създадем работни места и назначаваме на държавна работа инспектори ,които ще следят за мърляви шофьори ,кой ходи миризлив на работа ,кой ходи със скъсани дънки и прочие ! Заплатите им ще се формират по следният начин -част от заплатите им ще са от вашите данъци ,друга част от заплатите им ще е според това колко глоби са направили !
9
0
 
6
 
! Отговори
маке преди 7 години
тъпотий некой зна е ли какви са задулженията на шофера преди да излезе на курси как ке останеш чист
8
7
 
5
 
! Отговори
Пътник преди 7 години
Направо да ги уволняват викам аз. И без това им дават големи заплати а безработни шофьори бол, не е като да няма. Все пак повече българи са изкарали курсове за шофьори на рейс отколкото са завършилите атомна физика нали?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако може да дообавят към приличния вид и да не затварят вратите на автобусите преди да слязли пътниците, да не карат сякаш са на формула 1, да се НАУЧАТ че първа врата не е само за да слизат за кафе, а се отваря и за пътници и да не я държат затворена за да не им духа студено, контрола да не те изгаря с поглед ако имаш стотинки вместо пачка да й дадеш, и т.н все функционални неща от народа иначе за вида на шофьора не ни е толкова важно, виж ако има система за чесновите пътници би било чудесно!!!
6
7
 
9
 
! Отговори
Боже Господи преди 7 години
До АнонименКакво е туй пушат през прозореца и цялата миризма влиза обратно вьтре в автобуса......................Господи ,прибери си г.лупаците ! Е как така миризмата се връщала обратно след като пушат през прозореца ?! Ти вероятно си от този тип хора на които все другите им са виновни ! Ако се разболееш от рак ще обвиняваш комшията че пушел цигари на балкона ! Ако не ти се спи и не можеш да заспиш ще обвиняваш ромите от съседната улица че " вдигали много шум "
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се мажат с парфюм "Дизел". Ако няма парфюм може и с чист дизел.
4
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се кьпят бе, взимат евроопейски заплати! Какво е туй пушат през прозореца и цялата миризма влиза обратно вьтре в автобуса и ние пьтниците кьдето работим по изисквани места трябва да миришим като тях!