Бежанците в Бусманци плашат с гладна стачка

Оплакват се от липса на достатъчно храна и лоша хигиена в центъра
3 ное 2016 07:35,
82
Бежанците в Бусманци плашат с гладна стачка
Снимка: Архив, Булфото

Около 400 души от Пакистан и Афганистан, затворени в центъра на МВР в Бусманци, ще обявят гладна стачка заради лошите условия, храна и бавните процедури по регистрацията им от Агенцията за бежанците. За това алармира във Facebook групата "Приятели на бежанците" адвокат, който защитава мигрантитe, пише "Сега".

Чужденците се оплакват от липса на достатъчно храна, както и от лоша хигиена в центъра.

"Бусманци" е от затворен тип и затворените в него нямат право да излизат. Към тези домове обикновено се насочват хора, наскоро заловени по границата, докато се подадат молби за статут и докато бъдат регистрирани, т.е. докато започне процедурата в Агенцията за бежанците.

Според протестиращите пакистанци институцията бави молбите им и затова те стоят затворени.

От МВР отрекоха, че в дома има гладна стачка, и заявиха, че е имало опит от един от чужденците да провокира другите да гладуват, но не успял.

Това не е първата заплаха за гладна стачка на чужденци. Преди няколко седмици 15 бежанци от Сирия, дошли у нас от Гърция по свое желание, обявиха, че ще спрат да се хранят, ако не бъдат върнати обратно.

Те обясниха, че там им били раздадени листовки, според които в България ги очаквали луксозни жилища и по 500 евро за всеки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Каката преди 7 години
До АнонименО о о о о 500 лв,имаш дърва,живееш в къща!Че ти си богаташ би човек! Има хора дето и това нямат в тази скапана държава!
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи достатъчно храна? Закуска може две филийки с лютеница и сиренце на бучка в единия край- нали това дават на българчетата? Обед- рядък фасулец или пилешка супа без пиле. Вечеря- Бонус има пилешко крилце с ориз, може 20 годишно телешко на жулиени. Много черен хумор. Но целия БГ народ е подложен на това. Достатъчно е обширна дума. На тези НИЩО не ИМ е достатъчно. Сещам се за един виц. Дето на края иска да спи при жена ти.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да гладуват! И да си ходят! Ние У нас не сме ги канили! Ние си имаме достатъчно п***р***зити! Тия който ги довлече, да си ги прибира! Лоша хигиена, АЗ ли с*ра в техния нужник? Дано хване Яка зима, ама да им е студено, като на бабите по селата и сами да си цепят дървата и сами да си палят печките. Аз парно нямам и сам си цепя дървата, имам нужник и сам си го чистя. работя по 16 часа. Аз кво съм? Роб? И аз искам 1200 лв, ама ми дават чисто 500.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да работят по 12 часа, който не може да шие да мие на другите, който е готвач да готви, който е случайно доктор да се грижи за тях, ако може да поправя уреди, да се грижи за уредите. Е това е затворен тип. Едно село в Балкана как оцелява? И селото е затворен тип. Баба Гина не може да отиде за хляб, дедо Киро ходи и й го носи. Децата на Минчо багериста пенсионер идват в неделя и носят всички лекарства на всички хора в торбички, даже бонус Аналгин. И те така е затворения тип. А тия са ***.
64
0
 
9
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Вачаварова да ходи да ги къпи в знак на солидарност нищо че вече е малко попрецъвтяла
63
0
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 7 години
Това че листовките са им дадени в Гърция не значи че са им дадени от гърците. Там ходи и папата, ходи и Анджелина Джоли, и кой ли не.. Кой им даваше картите с балканския маршрут?! Кой им даваше телефоните и хилядите евра?!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те обясниха, че там им били раздадени листовки, според които в България ги очаквали луксозни жилища и по 500 евро за всеки.ТЕЗИ4 НЕЩА МОГАТ ДА ПОЛУЧАВ В РАЯ ПРИ АЛЛАХ. ТАМ И ХУРИИ ЩЕ ГИ ОБСЛУЖВАТ, И БАКЛАВА ЩЕ ЯДАТ.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от лоша хигиена в центъраИДВАТ НЯКАКВИ ОТ ВЪН ДА ИМ МЪРСЯТ ЦЕНТЪРА.Те са като ромите, от където минат оставят купища ***. Пък и в Афганистан на практика водата е много малко и не са свикнали въобще да се къпят. Деца на природата - ако ги окъпе дъждът добре.
60
0
 
12
 
! Отговори
баща ми преди 7 години
имаше един израз "като не ти харесва - кон ти брЪз"!
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкооооо,Бъчваровааааа,къде сте бе?Защо не ги връщате обратно?На улицата ли искате да излезем и да ви пометем барабар с мигрантите,които ни натресохте?Не се криите като мишки,а излезте и обяснете на народа защо го правите.Разберете,че всяко търпение си има граници.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мигрантите-1200 лв.на месец и стачкуват.За пенсионерите 200 лв.на месец и НЕ стачкуват.Ех,народееее....
57
0
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Библейска катастрофа.......е нашествие на скакалци!Всяка прилика е случайна!
56
0
 
17
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Ами? Луксозни жилища? 500 евро на глава? Яко. А по две русокоси девственици? Все пак, те първи се пошегуваха. А сериозно ... ами на групи по 10 тина, в хеликоптера и направо в Кандахар. Така българската държава ще изпълни хуманитарния си дълг да изпрати разочарованите брадати "майки" по родните им места, за които тъгуват. Нека сме хора. Афганистанците - направо у дома, а пакистанците -на ден път от там. А "приятелите" - а учредете "Приятели на пенсионера"! За него 500 евро са мираж!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 60Да може и джамии от лед да си строят.
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им отделят едно парче земя на Антарктида и да ги заселят там.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един научен работник в БАН с триста и четиридесет лева чисто, един придошъл търтей с 1200лева , че и да му се чисти иска.
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да им дадат някаква минимална заплата поне 1000, 1200 лева на месец че как ще свържат двата края. Седя и само ги мисля.
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търтеите искат да им чистят!И аз искам дами чисят у дома. Аз, която работя по осем часа на ден и като се прибера в къщи ме чакат мъж и три деца!нали немските психолози го доказаха, че за да не изперкват, търтеите трябва да работят (най-малкото сами да си чистят бърлогите).
50
1
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Нали Афганистан и Пакистан САЩ ги"Освободи" какво правят тези тука? Когато патриотите наричат тези смрадове ислямисти , а не бежанци и казват , че тези нямат място в България другите еврогейатлантици ги защитават. Нека хората се осъзнаят и масово гласуват за КАРАКАЧАНОВ-НОТЕВ И границите ще бъдат опазени , а тези тука изгонени. Какви луксове очакват тези смрадове в държава където никой не ги е канил и не са желани? Хора не видяхте ли ГЕРБЕРИ и БСП защо бягат от дебати, защото са за ислямистите.
49
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бабите и дядовците, които гладуват по принуда, мизерстват и студуват има ли кой да защитава?