На бежанците им стана студено – сгряват се в метрото

Окупиралите "Лъвов мост" вече гледат към подлезите за сгряване
16 ное 2016 07:22,
85
На бежанците им стана студено – сгряват се в метрото
Снимка: архив Булфото

Мигрантите, които доскоро висяха на групички край "Лъвов мост" вече са намерили своето зимно местенце - окупирали са подходите към метростанцията, пише "24 часа".

Младежите от Близкия изток слизат под земята след 21 ч, когато потокът от пътници намалява. Превземат стълбите и дългия тунел, който води към касите, а около тях няма нито полиция, нито охрана от общината, разказват очевидци.

Бежанците вдигали шум и подвиквали след момичетата, които бързат да влязат в метростанцията.

"Слизат долу, защото стана студено. Иначе доскоро си стояха на групички по бул. "Мария Луиза" и по уличките около Женския пазар по цяла нощ", разказа продавачка от павилион до входа на метростанция "Лъвов мост".

Бежанците в метрото се увеличили от неделя и понеделник, когато температурите рязко паднаха. Излизат от подлеза малко преди полунощ, когато затварят входовете с метални решетки.

За сигурността в метростанциите се грижат от сектор "Метрополитен" към столичната полиция, които охраняват тунелите, спирките и касите денонощно.

Оттам призовават гражданите, които забележат нередности в метрото, да сигнализират най-близкия униформен полицай, независимо дали е под земята, или на площада. Ако бежанците нарушават обществения ред, ще бъдат взети мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от форумни бабаити. Всеки може да се дръвчи от дивана. Ама да отидете да ги ступате ви е страх.64651
63
0
 
10
 
! Отговори
СТРИХИНИН преди 7 години
Да нахраниме неканените нагли пришълци,пардон,уж бежанци,ама със какво ли?Вижте заглавието по-горе,ако не им харесва да си ходят във бимбинистан,никой не ги е канил
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56Ами, защото не може да им се нарушават правата на "свободно придвижване". Какъв си недосетлив. А и нещо дискриминаторски го даваш. Значи ти да си се разхождаш свободно в родната си страна, родния си град и по родната си улица, а оня турист да бъдел разтребен от центъра. Е, расист си, я питай оня, тъnия чичко от Хелзинкския комитет, дето завчера прави "регламентиран протест", щото ял бой на пъпа на София, да ти каже за расистките тенденции в България. Море, малко са го ...
61
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова става опасна с безсействието си! Ако тя си мечтае афганите да и се изредят в дъртия пърделник, това не се отнася до съпругите и дъщерите ни! Да ги хваща тези икономически навлеци и да ги връща в Афгана!
60
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После Динко от Ямбол ви бил виновен. Влачете сега.
59
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се съберат 30 българи на М Луиза веднага идва полиция да пита с каква цел са там и да ги разпръсне.Като се съберат 60 афганисранеца с ръце в гащите и цяла нощ дебнат жени по спирките -ченгето не вижда проблем, а "културна особеност".СПОМНЕТЕ СИ новината отпреди 2 месеца как един афгански субект нападнал момиче на централна гара "да го целува".ИСТИНАТА Е че жената била бита и дърпана към подлеза а ония мил тип и НАХАПАЛ ЛИЦЕТО ДО КРЪВ и тя в този вид отишла при ченгетата.индивида вече е пусн
58
0
 
32
 
! Отговори
света неделя. 18 ч. преди 7 години
В събота си дигнете задниците и на площада!
57
0
 
27
 
! Отговори
Изборите преди 7 години
Ето затова загуби Цецка. А разни глупави политилози само си дъвчат думите и говорят за популисти.
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво правят след определен час навън?
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кръстоносец"иужна посока"Хората са измислили буква (Ю) ама кой да я научи....
54
0
 
13
 
! Отговори
Чукча преди 7 години
Нали наслагаха камери на всякъде,май тези дето трябва да ги гледат пред мониторите си бъркат в носа и дремат,а колко пари се дадоха за тези камери,пък и за заплати на тези блеѝки
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, полицията, непрекъснато ви пишат за проблемите с тези мигранти, но никой не си мръдва пръста да ги разкара от центъра.Ако отидете е само за да си напълните джобовете.Защо полицията не желае да изчисти центъра от тях?
52
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е какво мислят Бежанците като видят наши местни Роми които досущ приличат на тях , не си ли задават въпроса - ''Ние ли сме като тях или те са като нас''
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така избират София а не Видин там където има роми подобни на тях
50
1
 
47
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
Ще изтърпим още малко и боко подава оставка и с него и Бъчварова си заминава.Да се помолим и да се надяваме,че ще дойде на нейно място стабилен мъж с чувство на отговорност и полицията ще започне да си върши работата,а не гражданите да я търсят.И да стоят на местата,ъкдето трябва да са,а не да ми цъкат на телефоните в патрулките в някоя мижава уличка,дето не минава жив човек.Амин!
49
0
 
31
 
! Отговори
хюго бос преди 7 години
До До 2Мястот им е в Банкя или в дома на онази зимъчена домакиня, която не може да чете, а все срича- Бъчварица
48
0
 
73
 
! Отговори
хюго бос преди 7 години
Младежите от Близкия изток? нали бяха майки с деца, страдащи, онеправдани, бягащи от война жени и деца. Смешни медии, продажни
47
0
 
51
 
! Отговори
Ханс танкиста преди 7 години
Мога да ги стопля много бързо с огнепръскачката . Втори път няма да си наложи ...
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо се натискат да ходят в германия и швеция? на ходжата ще му измръзне брадата, ще дойдат джуджетата, а камилите имат рога. в катар и мали е вечно лято :)..
45
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джурналистите правят ли разлика между бежанец, мигрант и нарушител на границата? На Лъвов мост бежанци няма.