Пирамиди от боклук изкараха "Горна баня" на протест

Жителите на квартала възроптаха срещу изграждането на строително депо
18 ное 2016 09:08,
2
Пирамиди от боклук изкараха "Горна баня" на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на столичния квартал "Горна баня" отново излязоха на протест срещу изграждането на строително депо. Хората се оплакват, че от години се изхвърля асфалт и строителни отпадъци в дерето до тях. Настояват да има програма за всичко, което се случва. Искат да има зелена площ, а не строителна площадка.

Хората обясниха ситуацията пред Bulgaria ON AIR.

"Недоволството ни се провокира от това,  че тук от четири години го направиха индустриална зона. Тук имаше път, който вече е затрупан и го няма. Камионите изсипват всякакви материали и боклуци всеки ден", споделиха представители на инициативния комититет срещу депото.

Хората разказаха за пирамиди от строителни материали, които са били разчистени веднага, след като столичният кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена за предстоящия протест.

"Това е лицемерно, защото ти от четири години тормозиш хората и изведнъж за половин ден идваш и разчистваш", възмущава се жена от квартала.

Народният представител Георги Кадиев също присъства на протеста, като обясни, че тепърва се запознава с проблема и исканията на хората.

"Хората ни поканиха да дойдем и да видим за какво става въпрос. Ако в тези къщи четири години хората живеят в тази обсада, нормално е да протестират. Нямам участие в организацията, нито съм ги организирал, нито мисля да ги спирам", коментира той пред репортера Милена Енчева.

Има и хора, които не подкрепят протеста и също бяха на мястото на събитието. Според тях излиза, че останалите жители на "Горна баня" не желаят канализация.

"По-добре да изтърпим 6 месеца, но да имаме канализация и да не газим и дишаме фекалии", посочи една от жените, които подкрепят строежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, не така! Няма да ми плюете по герб, те нали са все умни, красиви и т.н.!Да не говорим, че последните 7+ години все са на власт, а като кметове на София - последните 9+Или както бяха написали на един плакат:ГосподиЕлаРазкарайБоклука!
1
8
 
4
 
! Отговори
Алов преди 7 години
То нали и Боко е от там. Навярно и него имат впредвид.