Big Brother във "Виетнамските общежития" в София

Локален център за видеоконтрол в 3-то РПУ ще бди за реда
28 ное 2016 11:00,
4
Big Brother във "Виетнамските общежития" в София
Снимка: Reuters, архив

Ромското гето "Виетнамски общежития" в столичния район Красна поляна ще бъде поставенo под зоркото око на камери. Освен това ще се оборудва и локален център за видеоконтрол в 3-то РПУ, където сигналът от тях да се предава в реално време, 24 часа в денонощието.

Освен това под контрол вече ще е и квартал "Димитър Миленков", където имаше напрежение между местните и самонастанили се роми. Камерите ще са част от обществена поръчка за 425 996 лв., която вече е обявена от Столична община. Така ще се наблюдават кръстовището между улица "Суходолска" и улица "Западна", булевард "Възкресение", улица "Рижки проход" при "Виетнамски общежития", улиците "Житница" и "Суходолска".

С парите ще се поставят контрол и рисковата улица "Цар Симеон", между булевардите "Ст. Стамболов" и "Мария Луиза".

Локален център ще свързва обектите по Южна дъга – Околовръстен пъти ще се доизгради оптичното трасе от гара "Подуяне" до паметника на Васил Левски. Освен това повече камери ще има и в Борисовата градина.

В момента точно 2326 общински видеоочи дебнат за вандали, крадци и всякакви нарушители в столицата. Под наблюдение са над 355 важни точки в града, като 239 от тях са училищата и детските градини.

Вече година общинските камери ловят джебчийките пред Централна гара, Лъвов мост и около Женския пазар, а освен това те се грижат и за спокойствието на гражданите около джамията, където се струпват бежанци и има оплаквания от хора.

Под строго наблюдение са и 49 подлеза и над 39 парка и детски площадки. Кадрите от всички видеокамери отиват в общинския дежурен център за 24-часово наблюдение. От началото на годината те са засекли над 173 кражби или нарушения. Дисковете със записите са предадени на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.