Отварят кризисните центрове за бездомници в София

Фандъкова: Започва почистване около забавачки и училища
29 ное 2016 12:37, Анисия Иванова
3
Отварят кризисните центрове за бездомници в София
Снимка: Булфото

С два дни по-рано се отварят кризисните центрове за бездомници в София, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

"От днес - два дни по-рано, ще отворят и двата кризисни центрове за бездомни хора. С оглед на предстоящите ниски температури да можем да ги приберем в центровете, където има осигурена топла храна", заяви тя.

Засиленият трафик в града сутринта е затруднил чистенето. За кратко време се е наложило затваряне на бул. "Симеоновско шосе", за да бъде почистено.

"Прогнозата е и през целия ден да продължи снеговалежът. Фирмите работят през цялото време. Сутринта имаше много засилен трафик. Това затрудни на много места почистването, но съм благодарна на "Пътна полиция", които съдействат. Това ще се случва навсякъде, където е необходими, за да може да остане София отворена за движение при зимни условия", заяви тя.

Имало е затруднения с градския транспорт при усиления трафик, но постепенно обстановката се нормализирала.

След почистването на основните трасета започва работа и по основните квартални улици, особено около детски градини и училища, посочи Фандъкова.

Пътищата за "Алеко" и "Златните мостове" са затворени, за да бъдат почистени.

"Продължаваме да работим, на терен са всички. Колегите от инспектората контролират почистването", отбеляза Фандъкова. Кметът на София припомни, че когато по необективни причини не е почистено, фирмите търпят санкции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От години не съм виждала снягПри нас в Атина тихо се сипе дъжд,темп. 15 градуса
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина за а"встралийският" клош
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви центрове за бедомници, бе?При демокрацията няма бездомници. Няма унижени, забити в земята хора. Няма бедни. Няма гладни. Няма 30 % неграмотни. Няма "обезкуражени" безработни. Няма най-висока смъртност. Никой не национализира с пръстови отпечатъци внесените от хората здравни вноски. Няма здравен тероризъм.Това го имаше при социализма!