Заради студа: 15 бездомници прибрани на топло в София

Кризисният център отвори по-рано заради ниските температури
30 ное 2016 10:37,
11
Заради студа: 15 бездомници прибрани на топло в София
Снимка: Булфото, архив

15 човека са приети тази нощ в Кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал "Захарна фабрика", обяви управителят на Центъра Драгослава Лунджова пред "Фокус".

"Очакваме бройката да нарасне. Между 80 и 100 души търсят подслон в по-топлите дни, а в най-студените капацитетът и на двата центъра е пълен", коментира Лунджова.

В центъра освен подслон вечер задължително дават топла вечеря, по-често супа или друга храна, а сутрин топъл чай и закуска.

Хората могат да ползват услугите на центъра от 18:00 часа вечерта до 10:00 часа на следващата сутрин, като в екстремни ситуации и при минусови температури се приемат и по-рано.

"Всеки желаещ попълва споразумение за ползването на услугата през нощта, изискването е да има актуална лична карта", уточни Драгослава Лунджова.

Тя допълни, че Кризисният център тази година отваря врати два дни по-рано заради минусовите температури. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българинМного фолклор четеш!
7
0
 
0
 
! Отговори
китаец преди 7 години
До българин И аз съм бил по света, но това което е в България го няма никъде. Ако си *** на някоя партия не опонирай, а се огледай.
6
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 7 години
До китаец... КИТАЕЦ , НАВСЯКЪДЕ ИМА БЕЗДОМНИ ... Аз срещнах един бездомен французин в Марсилия , който ми поиска дребни . Като разбра , че съм от България , той ми предложи да ме почерпи уйски .Оказа се , че този бездомният е син на богати родители , но не му се живее под контрол и същият този получавал по 650 евро соц помощ ...
5
1
 
5
 
! Отговори
китаец преди 7 години
Защо в България има бездомни!!!!! Къде сте Политици????? Четете поне, след като през прозорците на НСО виждате само.........
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи за бежанци може настаняване и три пъти на ден храна, на нормални хора, които все пак нещо навремето са дали на тази държава не може
3
0
 
5
 
! Отговори
учудена преди 7 години
"Всеки желаещ попълва споразумение за ползването на услугата през нощта, изискването е да има актуална лична карта", уточни Драгослава Лунджова.?????Как може да ти се издаде актуална лична карта, ако нямаш постоянен адрес? Говорим за бездомници все пак; като ти изтече личната карта и по някаква причина си останал на улицата от последния си адрес как можеш да се запишеш на друг и на кой? В София се иска писмено разрешение от собственика, на чиито адрес се завежда лицето.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а,да, и училище няма. а деца - колкото щеш !
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
захарна ф-ка - нещастен квартал ! циг..а ..ни , бездомници,арабели........ а в квартала - нито лекар,нито зъболекар, нито аптека..... дори един павилион за банички няма.