Шарани, акули, скумрии – на Женския пазар ври от риба!

Софиянци в трескава подготовка за Никулден
5 дек 2016 14:00,
21

 Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Броени часове остават до един от първите, но и най-големите зимни християнски празници – Никулден. Ще празнуват моряци, пътешественици, търговци, банкери, именяци... а покрай тях - и цяла България!

Традиционно на трапезата присъства пълнен с орехи шаран.

Пазарите из цялата страна са пълни с всевъзможна риба, а цените - "празнични". Вижте какво се предлага на един от най-големите пазари у нас - Женския, през обектива на фотографа Олег Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: шаранникулденриба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До Nadia Nikolova ШАРАНИТЕ НЕ СА ТАМ А-- НАРОДА ---6 000 000
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шъ ям боб с пръжки
17
4
 
3
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Смятам да "кисна" където си искам. А в един момент парите могат и сами да се изкарват, но ти няма как да го разбереш. Гледам, че дори не можа да измислиш свой епитет, ами прекопира моя. Хаха, жалка картинка....
16
5
 
9
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До "Анонимен" (*** 8): Първо не съм твоето момче. Второ извод има, но ти нямаш умствение багаж за да четеш "между редовете" и да го разбереш. А следващите глупости и клишета, които си написал няма да ги коментирам. Реално това, което виждам е една държава затънала в лицемерие и корупция. Мерси казвам аз на такива строители и строителството им. Явно обаче и ти си от тях и затова така яросто ги защитаваш.
15
7
 
5
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До "Men" (*** 6). Занимавам се с доста смислени неща - изкарвам пари. И то много и понеже са в светлата икономика (а не в сивата, както работят повечето работещи пенсионери) плащам големи данъци. Данъците ми отиват за пенсиите на същите тези пенсионери, които "едвам свързват двата края", но при всеки удобен случай мятат хилядарки през балкона. А дали съм щастлив СПОРЕД ТВОИТЕ СТАНДАРТИ ми е все тая.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си, затова е и толкова смешно - какъв процент изобщо постят, за да усетят това " позволение". Или прави нещо като хората, или поне не се хвали колко почиташ традициите.
13
2
 
12
 
! Отговори
Информиран преди 7 години
Понеже гледам че някои от писалите не са съвсем наясно, традицията не е да се яде риба! Празникът е по време на пост и на него е РАЗРЕШЕНО да се яде риба, та затова е традицията хората да слагат риба на трапезата.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази разлика, че в църквата може да влезеш и без пари, а рибката се плаща ;) Факт е, че българите най - много обичат празници свързани с ядене и пиене, защо например първи ноември се отбелязва толкова вяло, че чак чуждия Хелоуйн го измести. За това мисля, че няма какво да се спори.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- много обичам да ям риба след 6.12, когато цената й стане по- нормална. Никулден е църковен християнски празник и като такъв не е свързан основно с плюскане на касквото и да било. Та ще го почетем по църкомвному, а яденето не е задължително да е точно такова, каквото ни натрапват търгашите и точно тогава, когато им се ще да си напълнят гушите.
10
1
 
12
 
! Отговори
Атеист преди 7 години
До АнонименТ.е парите за шарана да ги дам на измамници в черно, които продават фалшви надежди и ме учат да се страхувам от техния въображаем приятел? Вместо да хапна прясна риба....Благодаря, предпочитам да се съберем със семейството ми на масата и да прекараме няколко приятни часа заедно.
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме дразнят празници, за които първата асоциация е какво ще се плюска ( каквито са повечето). Никулден сам по себе си е хубав празник, мисля че едно посещение на църква е достатъчно отбелязване, въпреки че след това няма да ядеш риба, а например салата.
8
7
 
11
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Ако искате шарани отидете в централите на БСП и ДПС.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То може да ти прави впечатление, обаче до никакъв извод не можеш да стигнеш, моето момче. Това са последните останали хора в България носители на някакви ценности и спазващи традициите, съхранили народа ни векове наред. Същите тези, които построиха България, каквото я виждаш днес. На теб Никулден нищо не ти говори, нито имаш представа какво се почита. Бягай да празнуваш Хелоуийн най-добре.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дам, съгласна съм, че е тъжно да оставяш такива злобни коментари за възрастните хора , но пък от друга страна рибата наистина е прехвалена и надценена храна, така че трябва да се внимава с нея, а ако се избягва - най- добре.
5
4
 
31
 
! Отговори
Men преди 7 години
До един другВместо да гледаш в купичката на пенсионерите как си купуват шаран от по 5лв килото веднъж в годината *** и се занимавай с нещо смислено. Някак да завиждаш на хора със средна пенсия 300-400лв, който са на края на живота си не е особено добре и обикновено означава, че си пълен ***.
4
36
 
10
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Разгледах снимките и ми напрви впечатление, че всичките клиенти са възрастни (пенсионери). Единствените по-млади бяха тези които "изливаха" рибата (продавачите). Много мисли ми се въртят из главата. Първо от къде ще намерат пари за тази риба? Нали са бедни. После как ще ядат тази мазна риба (шарана)? Нали повечето са болни. Нали всичките искат безплатни лекарства за високо кръвно налягане. Едва ли яденето на мазна риба е правилната диета. Та така...
3
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната глупава традиция , но както се казва: ден година храни!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това име на пазара ми се струва че и рибарки не липсват.
1
2
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
ЕнтЕлЕгент си