Прокуратурата се задейства, "рови" имотни сделки в Младост

Връща назад до 1994 г. решенията на поземлената комисия
16
Прокуратурата се задейства, "рови" имотни сделки в Младост
Снимка: Читател

Софийска районна прокуратура се самосезира по случаите с незаконното отчуждаване на общински имоти в столичния квартал "Младост".

Още по темата

Проверката ще събира данни за извършени документни престъпления, за съставянето и използването на решенията на поземлена комисия от 1994 г. и 1997 г., и нотариално изповяданите сделки по прехвърляне на  имоти.

От репортаж на bTV стана ясно, че няколко парцела с обща площ 11 декара, при това в най-желаните от строителите части на столичния ж.к. "Младост" се оказаха не общинска собственост, а частна.

Прехвърлянето на собствеността става по скандален начин, но сделките "минават" пред всички институции, които е трябвало да гарантират законността.

"Възстановяването на собствеността" започва с три документа – решения на поземлена комисия от 1994 и 1997 г., които се оказват… фалшиви.

Решението на поземлената комисия в Панчарево от 1994 г., не се базира на абсолютно никакви документи. Нито посоченият – вече покоен, реститут, нито наследниците му са имали земи за възстановяване – нито в "Младост", нито където и да било.

За едноличен наследник на реститутите е посочен 48-годишният Николай Ганчев. Мъжът обаче е клошар, бил е и наркозависим. Не е съвсем ясно какво прави сега, но се говорело, че живее във фургон в някакво село.

Следваща стъпка в схемата – наркозависимият Николай продал на Орлин Колев наследството си за милиони за скромната цена от 1000 лв. Това е станало през октомври миналата година.

61-годишният Колев задвижва цялата процедура по реституцията в "Младост". На официалния му адрес на ул. "Димитър Петков" № 91 в София обаче вместо дом, има… стар павилион за скара и бира.

Мъжът, който работи в павилиона, казва, че и полицията идвала да търси тук въпросния Орлин, но безрезултатно. Орлин е "бушон" и в други афери.

В същото време двама нотариуси провъзгласяват Колев за собственик на петте имота в "Младост" на базата на фалшивите решения на поземлена комисия – нотариус Румен Димитров за три от имотите и нотариус Стилян Тютюнджиев – за другите два.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Най-добрия адвокат е прокурорът!!!След проверките вече няма да има дори и протести.Всичко ще е законно!Важно е кой и как ще проверява!
13
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 7 години
А кой беше тогава кмет на София???
12
0
 
7
 
! Отговори
kiki преди 7 години
До АнонименРовенето пак няма да има никакъв ефект.Нали официално казаха, че опита на Румъния не пасвал в БГ.Сега и в Гърция ще облагат с данък всички имоти и банкови авоари в чужбина на гръцки граждани.Познайте дали и у нас ще има нещо подобно. А дано, ама надали....
11
0
 
23
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 7 години
Трябва да се разровят всички дела от 1989 до днес.Почти 90% от земята на Родината ни е открадната с трима свидетели пред съда , даваш 100 лева на свидетел и той казва пред съда че земята е била на Дедо ти Хан Аспарух през 681 година . Така се открадна и Черноморието .
10
0
 
4
 
! Отговори
WTF преди 7 години
До ?!В нашата държава всичко е като хората. Във всяка държава е така. Просто хората не са читави.
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП РАЗДАВАЛИ ЗЕМИ С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ ТИПИЧНО ПО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1994 година - УПРАВЛЕНИЕ НА БСП! КАКВА ИЗНЕНАДА САМО ХАХА
7
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рови, рови, колко пък да рови? Нима си мислите, че има нещо неозаконено? Кой инвеститор би строил незаконно? Дрън дрън та пляс, но важното е кучетата да лаят, а караванът да върви. Пък и най-многото някой допълнителен коледен бонус да припечели някой, от тези които ровят.
6
0
 
14
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Прокуратурата се задейства, "рови" имотни сделки в Младост"---Прах в очите на хората! След като авторът (правилно) е сложил димичката РОВИ в кавички, резултатът е ясен още от сега.
4
0
 
16
 
! Отговори
Men преди 7 години
"Собственици" как е хавата?
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като окочателно ГРОБарите ги изритат от власт ще видите какво чудо ще излезе по общините. Милиарди от далавер!!! Ще трябва да се изградят няколко затвора и банки. В затворите ще се натикат всички крадльовци от общините им, а в банките ще се внасят парите които ще се конфискуват или върнат.
2
3
 
36
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И сега какво,дойде кмет, обикновен човек от квартала ,всичко се обърна с хастара навън.Да не чувам глупости от рода ,че мажоритарния избор не е избор.
1
1
 
29
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Усетят ли шумоленето на пари прокурорите нямат спирачки ............................................