Родители от София на бунт срещу агресивен третокласник

Детето нападало съучениците си, скубало педагогическия съветник
12 дек 2016 11:37,
163
Родители от София на бунт срещу агресивен третокласник
Снимка: Reuters, архив

Родители се вдигнаха на бунт срещу проблемен третокласник от 19-то училище в София. Те искат то да бъде или изключено, или да бъдат взети мерки, така че животът и здравето на децата им да не бъде застрашен.

Днес третокласниците не са на училище. Проблемът започнал в началото на годината с нов ученик.

"Детето пречи на учебния процес, разхожда се по време на час, закача другите деца, държи се непристойно с учителката", сподели един от родителите пред Нова тв.

Детето често било агресивно. "Моят син беше нападнат и атакуван с пергел от въпросното дете. Госпожите са се намесили навреме и не се е стигнало до инцидент. На другия ден пък изхвърлил несесера на сина ми, като казал, че днес не си носи пергел, но има химикалка, с която може да му извади очите", сподели една от майките.

"Педагогическият съветник на училището също пострада. Детето скочило върху нея и откъснало кичури коса от главата й", съобщи директорката на училището.

Баща разказа, че буйният ученик опитал да души сина му с връзка на врата, на която момченцето носило чип, с който влиза в училище. Случката стресирала децата силно, едно от тях започнало да плаче, тъй като много се разстроило от това, което вижда. В друг случай детето влязло в час и се опитало да скочи от прозореца на класната стая. Това също създало напрежение в целия клас.

Родителите са подали сигнали до Министерството на образованието и до Държавната агенция за закрила на детето. Но решение на проблема няма и те са принудени да стигнат до крайни мерки.

Те са категорични, че няма да пуснат децата си на училище, ако не бъдат взето мерки. Според тях родителите на детето не осъзнават, че то има проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ми защо не е скочил тоя сополанко тъкмо щеше да се убие и да отърве другите деца от присъствието си ?
114
1
 
14
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
И какво като го преместят от едно училище в друго? Това ли ще е наказанието? И какви са тези родители, които не искат индивидуална форма на обучение за сина си и ресурсен учител? Не бих ги нарекла РОДИТЕЛИ. А пък и на учителите им отрязаха правата и не могат да се защитят. Ако родителите не направят нещо, съвместно с преподавателите, никоя институция няма да си мръдне пръстта.
113
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
И другите родители тогава го поздравяваха ! Щом институциите не правят нищо за да защитят децата и потулват случаи тогава родителите сами трябва да сторят нещо по въпроса с цената на всичко ! Няма заради един пикльо да страдат другите деца !
112
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ако бях майка на някое от тези дечица и виждам че никоя институция не взема отношение по въпроса лично щях да се разправя със сополанкото и после ако искат да ме съдят ! Такъв бой бих му теглила че цяла седмица да не може да се вдигне от леглото ! И във Варна имаше подобен случай където баща на болно дете пребива съученик на сина си тормозещ него и останалите деца в класа , защото ,нито класен ръководител , нито директор , нито която и да е друга институция не взема отношение по въпроса .
111
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Детето ми учеше в това училище 8 години. Познавам всичко в 19-то. Синът ми беше тормозен от съученик три години. С учители говорих ме, с класен ръководител, с директорката, охраната и кой ли не и НИЩО. Разберете хора на никой от това у-ще не му пука за детето ви и ако на вас ви пука- БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ 19-то. Сега сме в друго училище, синът ми е щастлив, но аз все още пия хапчета за нерви, защото ВСЕКИ БОЖИ ден през тези три години не знаех какво е сън.
110
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
До МАЙКА Ако някое такова проблемно дете скочи на вашето пак ли ще го защитавате или тогава ще пеете съвсем друга песен ?
109
1
 
7
 
! Отговори
Родител от този клас преди 7 години
Не стигнахме до никаде.Не ни подкрепи никой.Агресията ще възтържествува. Какъв избор... да бягаш от един някога чудесен клас или да очакваш детето си след училище със надежда да не го е отнесло...
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЙънВместо ти да бягаш, направи така, че тези родители да си плюят на петите заедно с дефектното си разглезено чеденце и занапред да ги втриса само като чуят името на 19-о училище.
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето е 10-годишно, набор 2006, гаранция ви давам, че родителите му не излизат от Фейс или игрите на компа и нямат време да го погледнат. Може и да са наркозависими и т.н.
106
6
 
1
 
! Отговори
Изумихте ме преди 7 години
Направо се изумих и сърдечно разсмях на идеите и предложенията. Да ме прощават срадащите семейства и децата им, ни идеите и предложенията са върхът, кой от кой по невероятен, абсурден и добронамерено небивал... някой са за филм, виц, култово и яко.
105
1
 
0
 
! Отговори
до 127 преди 7 години
Именно скъри ми Йън - да се борят, пергел срещу пергел, нали живота е борба, зощо ще го махаш? Това с демократичните ценности не го робрах, родителите ти моге и да са били нормални, но ....
104
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Причина(124)Това са глупости, че било свидетел на нещо си и това го направило на гoвeдo - то просто се е родило такова и има нужда от лечение или озаптяване.
103
2
 
21
 
! Отговори
Йън преди 7 години
Взимам си детето и се махам от това училище. Няма да го принасям в жертва на никакви демократични ценности и равнопоставености. Животът е суров и оцеляването е борба. Жалко за родителите на това дете. Възможно е хората да са си ОК но детето да е откачено
102
1
 
27
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Това дете е лудо. В нормална страна - като Америка, например - детето щеше да е отстранено от училище и насочен към психиятри за оценка, диагноза и лечение, но в никой случай нямаше да се стигне до стачка-бойкот от страна на родителите. Интересно какво чака глynaвият/глyпaвaтa/ директор(ка) ?
101
0
 
24
 
! Отговори
читател преди 7 години
Така ще е, когато децата на мутри вилнеят из училищата, а директорът не ги изключва защото му са бройка в бюджета, или пък бащата прави "дарения" на училището, виж н-р "Народни будители".Изхода е един - всички записват децата си другаде, същото важи и за психично болни деца, които освен че нищо не получават , но и пречат и застрашават здравето на другите.ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ ДО КРАЙ!!!!
100
7
 
11
 
! Отговори
Причина преди 7 години
За да е толкпва агресивно от малко детето или е било свидетел на агресия или е жертва на агресия и то доста сериозна! Институциите трябва наистина да се задействат.
99
5
 
33
 
! Отговори
патил с такива шитни преди 7 години
САМО БОЯ ЩЕ ГО ОПРАВИ, няма друг начин с такива деца!!!!
98
7
 
17
 
! Отговори
До БПФ преди 7 години
А за момент замисляш ли се, че детето може да е шизофрениче или аутистче ? То не е виновно, но няма място сред останалите. В чужбина на такива деца се осигурява адекватно образование а тука ... май се чака да стане инцидент, за да го затворят някъде ... ! Това е положението - да се родиш в българия май е божие наказание ...
97
1
 
28
 
! Отговори
учител преди 7 години
Учителят няма право да праща детето на психиатър, защото му нарушава правата.Родителите могат да направят това, но не искат.Аз пък не съм квалифициран да работя с психично болни деца, но се налага след като няма психиатрична експертиза. Сигурно съм в нарушение на милиардите наредби на МОН и може да ме уволнят ако разберат.
96
0
 
36
 
! Отговори
321 преди 7 години
Тепърва ще става по-зле. Сега агресивните, после и тези с умствена изостаналост ще бъдат вкарани при нормалните деца и отърване няма! По-скоро ще уволняват персонал с дългогодишен стаж..."Не трябвало да се разделят децата, това влияело зле на развитието им", благодарете на това на определени НПО-та...