Трамвай блъсна кола в час пик в София

Шофьорът на колата е откаран в болница за преглед
15 дек 2016 10:00,
28
Трамвай блъсна кола в час пик в София
Снимка: Булфото, архив

Трамвай удари лека кола на оживено кръстовище тази сутрин в София.

Инцидентът стана на бул. "Рожен" около 7.30 часа, когато трафикът е в своя пик. Предполага се, че автомобилът се е движил с превишена скорост.

Шофьорът на колата е откаран в болница за преглед, съобщава Нова тв. Временно движението в района е затруднено. Причините за инцидента се изясняват.

От Столична община информираха, че временно е променено движението на трамваите по линия №6 по бул. "Рожен". Те се отклоняват от надлез "Надежда" към кв. "Илиянци". Няма движение на трамваите в посока "Обеля".

18 катастрофи са станали в София от сутринта до момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
***!!!!!!! Заслужава, че бе блъснат!!!!!АЗ БЯХ В ТОЗИ ТРАМВАЙ!!!!!!! Щях да закъснея заради този *** за работа!!!!!!! Всеки ден такива умници карат горди по улиците тарикатствайки над другите! И СЛУЧАЯТ С ХИТРИНО Е СЪЩОТО!!!!!!! Уникална държава, уникален народ!!!!!!!!!
21
0
 
5
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
На добър път Селяни и не, повтарям Не идвайте повече в София. Колкото до крадливата учителка по руски език, да започне първо с Оставка, защото ще е щастлива ако влезне в Затвора. Има още какво да се каже, но *** трие всичко негативно писано за болшевиките от ГЕРБ.......
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези 1 000 000 селянжъри докато се научат кое какво е животно у София они ше се изтрепат!
19
0
 
6
 
! Отговори
Закона преди 7 години
Допълнителни разпоредби 6. По смисъла на този закон:10. "Пътно превозно средство" е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари. Към пътните превозни средства се приравняват трамваите, тракторите и самоходните машини, когато се придвижват по пътищата.
18
0
 
4
 
! Отговори
Закона преди 7 години
Чл. 50. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.*Трамвая е пътно превозно средство. Какво е пътно превоно средство също го пише в закона, но някои явно не смятат релсовите пътни превозни средства за пътни превозни средства.
17
0
 
6
 
! Отговори
Закона преди 7 години
Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на движение.*Това е само при равнозначни пътища, както си пише тук, но разни тук незнаещи закона пропускат, че това не е винаги, а само при равнозначни пътища.
16
0
 
6
 
! Отговори
Закона преди 7 години
Чл. 47. Водач на пътно превозно средство, приближаващо се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.*Трамвая също е пътно превозно средство и според закона не е с предимство, ако се движи по път без предимство.
15
0
 
6
 
! Отговори
Поназнайвайте закона преди 7 години
Всеки, който поне малко поназнайва Закона за движение по пътищата, знае, че релсовото превозно средство е винаги с предимство само на равнозначни пътища и никога не е с предимство, ако се движи по път без предимство, за което трябва знак. Никога не е с предимство и даже му е забранено да преминава, ако сигнала на светофара го спира или сигналите на регулиривчика не му разрешават да премине.
14
0
 
9
 
! Отговори
иван преди 7 години
Писна ми от *** шофери, купили си книжката и бабаити. тази сутрин щях да бия един *** на центъра по хигена. Там редовно изкачат пред тролеите изпреварват по малката уличка където завиват в насрещното. и тролеите не могат да минат ,тоя даже беше тръгнал да се бие като видя че го снимам с телефона. столична община и данчето нищо не реагират там. МИСЛЯ СИ ЧЕ ЩОМ НЯМА РЕАКЦИЯ КЪМ НАГЛИ ШОФЕРИ НА КОЛИ И ПАРАШУТКИ ЗНАЧИ СА ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ ,ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМАМ, И ИСКАМ ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА
13
0
 
3
 
! Отговори
До Няма значение преди 7 години
Писна ми от дървени философи като теб. Напиши по кой член от закона релсовото превозно средство е винаги с предимство, както лъжеш. Има само едно "винаги с предимство", което се отнася за редкия случай, когато е разрешено едновременното преминаване на релсово и нерелсово превозно средство, а това става, когато няма светофар и няма как да се сложи знак, който да се отнася само за колите. Номер 5 го е цитирал. Във всички останали случаи се спазват сигнали на регулиривчика, светофари и знаци.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Не познаваш закона! Прочети го! Няма предимство на релсовите превозни средства според закона. Навсякъде релсовите превозни средства, както всички останали превозни средства трябва да спазват светофари и знаци. Само в един случай, който го е цитирал номер 5, релсовите са с предимство, но това се случва доста рядко, обикновено когато трамвая завива от средата на булеварда наляво или надясно и няма светофари и знаци. Тогава колите движещи се успоредно на трамвая трябва да го изчакат да завие.
11
3
 
1
 
! Отговори
Няма значение преди 7 години
До УжасЯвно не виждаш че писател номер 3 е цитирал номер 2 който е незапознат със закона....И ДА всички релсови превозни средства са с предимство, май ти трябва да се ужасиш от непознаването на закона а не да говориш против другите
10
3
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Ужас! Като гледам как са му нацвъкали плюсове на номер 3, който е написал лъжи и твърди, че така пишело в закона, ми става лошо. Същите плюсаджии утре ще ги срещна по пътищата и те ще ме претрепят заради това непознаването на закона.
9
3
 
12
 
! Отговори
Че ге ва ра преди 7 години
Като чета коментатите и ми става ясно защо има толкова много ПТП. Вместо да спазват закона ,Бг пилотите си го тълкуват както им е кеф .Жалка картина сте!
8
0
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
До 3 незнаещия правилникаОчевидно не си чел Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му. Никъде в закона не пише, че релсовото превозно средство винаги е с предимство. Напротив, релсовите превозни средства също трябва да спазват светофари и знаци. Само в редките случаи на едновременно разрешено преминаване, релсовото превозно средство винаги е с предимство - номер 5 е цитирал това от закона.
7
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименПо Рожен трасето е обособено и се движат основно стари БГ подобия на трамваи, които трудно могат да вдигнат повече от 40km/h. Само T/B4D-C по 11 могат да достигнат 50-55km/h. Превишаване на скоростта е нереално.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6:Хохо,абе нема да е много скоро,хохо.........
5
4
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Ти хубаво си цитирал закона, но разбра ли този текст? В него ключовата дума е ЕДНОВРЕМЕННО, т..е когато е разрешено едновременно да преминават, но това са изключително редки случаи при трамваите в София. Този слчуай очевадно не е такъв. Ккато е написал номер 4 Аз, конфликт може да има само на кръстовище, но там няма "едновременно е разрешено". Най-верочтно водача на трамвая или е минал преди да му светне разрешено или обратното - навлязъл е с голяма скорост след като му е светнало забранено.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хохо, вижда се краят на автомобилната мизерия. Скоро ще бъдат въведени сериозни ограничения за използването на автомобили в градски условия.
3
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 7 години
На бул. Рожен трамваят е обособен в отделно трасе и единствените конфликтни точки са на кръстовищата. За мен много по-вероятно е шофьорът на колата да се е набутал на жълто в последния момент, както често се случва там. Трамваите не са толкова "пъргави", че да изненадат шофьор, който си спазва правилата.