Барът с крана на "Витошка" затвори пушкома си

Остъклените съоръжения на бул. "Витоша" нямат разрешително
Обновена: 22 дек 2016 08:49 | 22 дек 2016 08:44, Петя Славова
20
Барът с крана на "Витошка" затвори пушкома си
Снимка: Спаси София

Седмица след спора за законността на зимните градини на столичния бул. "Витоша", едно от заведенията беше принудено да затвори зоната си за пушене. Причината е, че уличен пожарен кран се оказа заграден в самата конструкция.

Преди дни организацията "Спаси София" публикува снимка на уличен пожарен кран, заграден в зоната за пушене на столично заведение. Това породи съмнения дали постройката е законна и ще има ли достъп до крана при евентуален пожар.

Още по темата

Пожарникарите може да се заблудят и да не знаят къде да търсят хидрантните кранове при евентуален пожар, посочи Гергин Борисов от "Спаси София".

След проверка на Пожарна безопасност зимната градина затвори врати докато се реши казуса. Наложена е и глоба на собствениците на заведението.

"За това, че е осуетен достъпа до противопожарния хидрант и също така е издадено предписание в двуседмичен срок тези хидранти да бъдат освободени, така че да имат достъп пожарните автомобили", посочи взетите мерки комисар Георги Толин от отдел контрол при Пожарна безопасност.

От пожарната допълниха, че са установили още подобни случаи на "Витошка". Според главния архитект на София Здравко Здравков проблемът трябва да бъде решен с ясни правила за всички.

"Очаквам поредица от срещи да дефинираме правила, които да се възприемат от бизнеса, защото архитект Здравков не е против изграждането на летни градини или зимни градини, въпросът е да дефинираме начина, по който те трябва да изглежда", коментира той пред bTV.

Гергин Борисов допълва, че точно, защото няма спецификации какво е позволено и какво не се получат подобни конструкции и куриози.

Главният архитект допълни, че от направление архитектура и градоустройство не е разрешавано нито едно съоръжение с остъкления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
" Главният архитект допълни / вероятно и джоба си / ,че........" се е направил на глух и ням, когато всички са се остъклили !! Аз ли трябва да ги контролирам и санкционирам ? Явно в България да си ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ и да си БЕЗОТГОВОРЕН БЕЗСРАМНИК е просто НОРМА, не само нормално !!??
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха спаси София, това някаква суперменска организация ли е? Както и да е, радвам се, че не ми се налага да посещавам Витошка - хлапета, бабки-реститутки и ненормалници. Стоя далеч от такива места.
13
1
 
5
 
! Отговори
ПАНГАРОВ преди 7 години
СИГНАЛ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ- ПОДАВАМ СИГНАЛ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ЗА СЛЕДНОТО -ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ ЧРЕЗ ПОДЧИНЕНАТА СИ ДИРЕКТОРКА ОТГОВАРЯЩА ЗА ПРЕМЕСТВАЕМТЕ ОБЕКТИ НА ОБЩИНА СОФИЯ СА СЕ ОБОГАТИЛИ МАТЕРИАЛНО КАТО УМИШЛЕНО И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ СА ПОЗВОЛИЛИ БУЛ. ВИТОША В ГРАД СОФИЯ ДА БЪДЕ ЗАСТРОЕН С ЖЕЛЯЗНО-СТЪКЛЕНИ ПОСТОЯННИ СГРАДИ ВЪРХУ ПЕШЕХОДНИТЕ ПЛОЩИ НА БУЛЕВАРДА.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До викиНе бива всичко, което не ти е ясно или не го разбираш, да го приписваш на "пенсионер-комунист"! Това, че съдържанието на черепната ти кутия не се е развивало както трябва в никой случай не се дължи на "невежа" или възрастен от миналия век! По-добре търси вината в собственото си зомбирано и с промити мозъци чалгаджийско поколение! И в първите ти седем години, които явно са пробягали с голяма скорост покрай тебе!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа свършили пожарникарите. А в 109 ОУ на един от изходите за евакуация е поставена система за контрол на достъпа, която е в противоречие с наредбата за противопожарна и аварийна безопасност. Да не говорим какво струпване на деца става сутрин, а ако трябва сградата да се напусне незабавно, просто не ми се мисли. Но тук първо трябва нещо да се случи и чак тогава почва голямото хълцане, рев, сополи и пускане на есемеси.
10
1
 
10
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Пожарникари, архитекти, комисари, становища ... не знаели, нямало, не можело, анализирали, обсъждали ... а резултат никакъв. Цял парламент братче. Я да се махате всички хрантутници, дето ни ядат парите!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мене пък ми прилича повече на пожарен хидрант отколкото на кран .
8
5
 
16
 
! Отговори
Oптимист преди 7 години
Една хубава новина, оправихте ми деня :) Живея на 50м. от Витошка и се старая всячески да я избягвам заради вида и контингента, с който се сдоби. Тези оранжерии не само са грозни, а и биха пречили в случай на нужда да достигне през Витошка автомобил със специален режим на движение например до ул. Кърниградска или Узунджовска например. Проходите между оражнериите са по-тесни от 2 метра( буквално са проходи), особено между Мементо и Пица Палас при Узунджовска.Адмирации за новия главен архитект.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E kato se priemalo savedenieto sa gotovo pojharnikarite ne si li poluchiha dyla ili iskat oshte?
6
20
 
31
 
! Отговори
Smoker преди 7 години
Трябва пушенето да бъде забранено на 100% на всички публични места
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седмични наброски.
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая мyтpeнска улица всичките кръчми са на мyтpи. Затова никой не им бараше баровете, докато рачелът не подаде оставка.
3
17
 
25
 
! Отговори
вики преди 7 години
Какво означава "пушком"? Някой много невежа човек е измислил този термин. Или много стар, от миналия век. Като чета терминологията в тези статии, явно персоналът е съставен от пенсионери-комунисти.
2
7
 
9
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Не е ли да отиде човек та да се плясне на мегдана ,че да го гледа плебса и да цъкат с език : тцъ-тцъ
1
6
 
39
 
! Отговори
brehhhhhh преди 7 години
Стига с тия далавери, затваряйте ги тия заведения само грозят, ама парите са сладки душите продажни, знам не е лесно все пак сме крадлив народ ;)