Драконовски мерки около моловете преди празниците

Полиция дебне и в метростанции, автогари, гари, летището
15
Драконовски мерки около моловете преди празниците
Снимка: Булфото, архив

Подобряване на мерките за сигурност в моловете и организацията на движението около тях бяха обсъдени на среща по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова с управителите на обектите, съобщиха от Столичната община.

"Огромен брой хора посещават големите търговски центрове в София, пазарувайки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В последната седмица те се посещават и от голям брой хора от провинцията, което допълнително натоварва автомобилния трафик в районите на обектите. Поисках от управителите да предприемат незабавно допълнителни мерки за сигурност на техните клиенти и да подобрят организацията по влизането и излизането в подземните паркинги", каза кмета.

Екипите на "Пътна полиция", които да регулират движението около търговските центрове, при които има натоварен трафик, също ще бъдат подсилени.

Управителите на търговските центрове се ангажираха да засилят мерките за сигурност на входовете и изходите на обектите, както и видеонаблюдение в и около обектите.

"Управителите на търговските центрове с подземни гаражи трябва да засилят контрола за недопускане в тях на автомобили с газови уредби. Паркирането на автомобили на газ в подземните гаражи е забранено и крие сериозни рискове, затова поискахме от ръководството на моловете да засилят проверките", заяви директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Във връзка с решението на Консултативната група към Съвета по сигурност към МВР от днес се въвежда и допълнителна охрана на места, на които се струпват голям брой хора – търговски центрове, метростанции, автогари, гари, Летище "София" и празнични инициативи на открито.

Специални мерки за сигурност се взимат и при организацията на празничния концерт на открито на пл. "Батенберг" в Новогодишната нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
а аха преди 7 години
Това е за София не е за бъргария!
11
2
 
4
 
! Отговори
Ко дебне? преди 7 години
За рушвети ли?
10
2
 
5
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
И какво като пазят да не би да проверяват багажниците на автомобилите влизащи по паркингите на моловете ??? Не дай си боже брадатите бежанци да решат и да вкарат една добре натъпкана кола и да каже аврааам после ще има радост за драскачите ще си излъчват тАпите и безсмислени репортажи ронейки крокодилски сълзи.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно момчета ние и така сме си гръмнати :)
8
1
 
15
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Сааамо като видя тея обрулени патрулки и като знам полицаите в България и ми иде да се смея с глас.Още немога да забравя септември месец как жандармерията на терминал-2 стоеше на пластмасова масичка и си почиваше.:))))))))смяяяяяях.А ТАЯ ДУМА"драконовски".......всички журналисти сте абсолютни папагали
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са решили не са грьмнали но скоро ще решат аз така мисля
6
3
 
7
 
! Отговори
Дракон преди 7 години
Сатанинския култ към смъртта, позиращ за "религия на мира" води единствено до смърт, инцест и разруха!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичам на разходка сутрин да виждам пистолети и автомати в маскирани полицаи. Благодаря ти бабо Меркел. Така се бяхме улисали в спокоен живот, че чак скука. Друго си е да има, така нещичко, да те държи в напрежение.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИД идва :)
3
2
 
21
 
! Отговори
Чурек преди 7 години
Единственото решение за Европа е пълната забрана на исляма! Всичко друго води до пълна ислямизация!
2
1
 
16
 
! Отговори
ДС преди 7 години
ДРАКОНОВСКИ !!! Много ме кефи тая дума.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моловете в Париж са само с един отворен вход/изход. На входа има човек, който ти претърсва багажа и те проверява за оръжие. Май скоро и тук така ще стане, а може и да е за добро.