От февруари строят метростанцията на "Владимир Вазов"

Август 2019-а трябва да са готови станциите по третата линия
23 дек 2016 16:20, Анисия Иванова
6
От февруари строят метростанцията на "Владимир Вазов"
Архив: Булфото

От 1 февруари започва строителството на метростанцията на бул. "Владимир Вазов". В момента тя е в процес на проектиране, съобщи пред журналисти в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че от януари започва работа в някои от новите участъци на третия лъч на метрото. Вече са изкопани 85 метра от тунела от "Малък градски театър" към бул. "Владимир Вазов". От 15 януари ще започне работа по организацията на движението в района на станцията на бул. "Владимир Вазов", информира кметът.

Ще се работи в едното платно по метростанцията, в другото платно двупосочно ще се движат всички превозни средства, включително и тролеите. Затова най-напред ще започне преместването на тролейбусната мрежа, за да може да се осигури движението там, каза кметът.

Фандъкова съобщи, че от февруари се очаква да започне подготовката за изграждането на четирите метростанции от "Овча купел" до "Горна баня". Стартът на същинското строителство на станциите ще бъде в края на март-началото на април.

Кметът подчерта, че спазването на графиците е много важно заради заложените срокове, според които работата по петте метростанции - една на бул. "Владимир Вазов" и четири от "Овча купел" до "Горна баня", трябва да приключи през август 2019 г., докогато трябва да са завършени всички участъци на третата линия на метрото, а именно - 12 км и 12 метростанции.

В "Горна баня" ще има съвместна спирка на метрото и влака, което представлява свързаност на различните транспортни средства - т.нар. интермодалност. Кметът Фандъкова съобщи, че се планира на последната спирка в "Горна баня" да има и буферен паркинг.

Влаковете за третата линия на метрото се произвеждат, очаква се да започнат да пристигат през есента на 2018 г., информира столичният кмет, пише БТА. Тя припомни, че те ще бъдат марка "Сименс" с възможност за работа на автоматичен режим, въпреки че ще бъдат управлявани от машинисти.

Кметът припомни и за прозрачните стени, високи 1,5 м, които ще обезопасяват метростанциите от релсовия път. Те ще се отварят, когато влакът е пристигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ремонтиран е тоя участък от бул.Владимир Вазов,която няма да се копае за метрото.Разбрали пръдльо?
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не беше Борисов и ГЕРБ още щяхме да се тътрим с Икарусите на бай Тошо - правешкия овчар .
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е що ремонтирахте тогава владимкр вазов тва мято, ваща мама лрадлива?!?
1
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
e поне са избрали хубаво име за разлика от излагацията с "европейски съюз"