София изпраща: Хиляди хора, куфари и пеш... нагоре по стълбите!

Ескалаторите на ключови метростанции не работят, сигнализираха пътници
23 дек 2016 12:22,
42

Снимка: Dnes.bg

Софийското метро изпраща хилядите жителите на столицата на път за празниците без работещи ескалатори на ключови места.

Едно от тях е на станция "Централна жп гара", сигнализираха читатели на Dnes.bg.

"Точно днес, когато всички пътуват, десетки хора с багаж и куфари катерят стълбите, защото по незнайни причини ескалаторът на станцията не работи", коментираха те.

Станцията поема и изпраща потока както към влаковете, така и към автобусите, защото там една до друга са Централна жп гара и Централна автогара.

"На станцията не работят и двата ескалатора. Касиерка ни обясни, че от няколко дни е така, имало работници, които ги оправят, но аз не видях такива", каза потърпевш пътник.

Той разказа и че се опитал да се качи с асансьора, но освен че е малък и събира едва двама души с багаж, той също не работел.

Проверка на Dnes.bg показа, че ескалаторите и на други ключови метростанции са спрени. Пътници сигнализираха, че ескалаторът и на станция "Орлов мост" днес не работи.

На станция "Сердика", където хиляди се прекачват към жп гарата, към автогарата и към летището, един от ескалаторите, този надолу, също не работи от седмици.

Читатели сигнализираха, че и на станция "Надежда" ескалаторът за нагоре днес не работи.

"В метрото има 320 ескалатори и асансьори - 161 са ескалаторите и 159 са асансьорите. Между 5 и 7% са на планов ремонт", обясни пред Dnes.bg шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Той обясни, че ремонтите се правят по договор за подръжка.

Братоев съобщи, че ескалаторите на Университета и на Сердика от утре ще работят. Пешеходните пътеки на станцията при СУ към "Орлов мост" обаче изисквали по-продължителен ремонт и скоро няма да бъдат пуснати.

За ескалаторите на станцията при Централна гара и Централна автогара шефът на "Метрополитен" обеща да провери. По негова информация те трябвало да работят поне нагоре. За асансьора Братоев обясни, че не е към Метрополитен, а към Централна гара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
От публикацията става ясно, че крадливата учителка по руски език Не ходи на работа. А ако го прави то си я върши с голяма досада. Но такива са комунистите: мързеливи, слабограмотни, крадливи и много завистливи.
30
6
 
1
 
! Отговори
Офф преди 7 години
Аууу,, голям проблем, голяма драма . Няколко ескалатора не работят ЕДИН ДЕН...Аууу, голям проблем. Егати мрънкалата.
29
3
 
3
 
! Отговори
rty преди 7 години
Нещо по-различно ли очаквахте от строителната фирма ГЕРБ ? Принципът е правим , за да ремонтираме , а после ремонтираме , за да ремонтираме пак . И пак и пак ... парите се леят за ремонти , за Ниагарския водопад .
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът е най-голямото мрънкало на света.Не се замисля, че доста метростанции са на по над 10 години и ескалаторите там не са ремонтирани до сега.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе много глезени станахме , брей какви европейци - качвали се и слизали пеша по стълбите - ау каква трагедия ......! абе мили ни съграждани , това е машина , не може ли да се повреди !? а ко шъ праите като се връщати от родните си места с пълни чанти и сакове със свинско и вино от мама и тате , ако пак ше трябва да слизате и катерите стълби - ако има авария отново ? а пък и ако и асансьорите по блоковете ви не работят .... ..ужас !!!!
26
2
 
1
 
! Отговори
гледна точка преди 7 години
Който си има село си ходи на село ясно е, но който си няма село ходи на май на та си в панелката отсреща .
25
1
 
5
 
! Отговори
1914/88 преди 7 години
Любимото ми време от годината! Няма задръствания, няма навалица и се говори нормално. Макар и само за няколко дни.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пътници сигнализираха, че ескалаторът и на станция "Орлов мост" днес не работи."---Станция "Орлов мост"? Верче, ти от 'де си, *** моме? Няма таквАз станция на мИтротУ.
23
3
 
2
 
! Отговори
567 преди 7 години
Вътрешните мигранти....
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътеките при СУ не работят повече от 3 месеца. Доста е дълъг периода им на ремонт.
21
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие какво си мислите че са монтирани нови ескалатори и асансьори ли? Малиии колко сте умнички!! Не! Това са рециклирани 6-та употреба машинки. Подновена боя и нищо повече. Кой е луд да даде 100 000 евро за една такава машинка? Шестата употреба е около 20 000 лв. Остатъка е в джобчето на тиквата банкянска и аверите му. Той защо се натиска да реже лентички?Заради черните ви очичики ли? Евах да ви ***!
20
4
 
45
 
! Отговори
Цецка преди 7 години
Едно по едно , изграденото от ГЕРБ се разпада в рамките на година от тържественото откриване. Сега се започва.
19
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросните ескалатори са платени с евро пари, тоест с пари от нашите данъци, които сме платили като членски внос. на Европа Те трябва да работят, защото повечето станции са тесни и се скупчват много хора, това е не само неудобно, но и опасно. За билет от 1.60 лева, което е безбожно скъпо за БГ, трябва всички съоръжения да са безупречни.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тиквата ще ги поправи за има няма 10-на милиона
17
21
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Есента бях в Барселона и на една он централните им метростансции, през която минавах всеки ден от 5-те, които бях там ескалаторът също не работеше. Нещо повече, не се и виждаше някой да прави нещо по въпроса. Това там не беше новина...И само да припомня, че асансьорите по нашите метростанции са за инвалиди, а не за хора, които ги мързи да качат 5 стъпъла! Предвид кой и как ги ползва е логично, че не работят...
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер, останете си на село.
15
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички пътуващи столичани в повече по селата където отиват има ескалатори и асансьори на всеки метър та затова са недоволни. Ами стойте си там където отивате за да ви е по хубаво .
14
1
 
19
 
! Отговори
варненец преди 7 години
Доста *** коментари за тн "шопите" при положение че, не са те основните потребители на централна гара и автогарата в съседство.
13
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауууу страшна драма. В Париж повечето станции даже нямат ескалатори а там където има обикновенно половината не работят. Но там не е проблем а тук е направо страшен. Само мрънкаме.
12
3
 
24
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Подарък от кметицата за празниците!