Прошка и милост? Говори майката, оставила бебето си в храстите

Три месеца по-късно Цветанка била "сравнително добре"
28 дек 2016 11:07,
23
Прошка и милост? Говори майката, оставила бебето си в храстите
Снимка: bTV

Преди три месеца жителите на един блок в столичния кв. "Обеля" спасиха едно новородено бебе, оставено в храстите. Майката на детето беше решила да се отърве от рожбата си, без дори да признае, че е нейно.

Три месеца по-късно майката - Цветанка, сподели, че е "сравнително добре" и съжалява за стореното.

Още по темата

Сама е изоставила бебето, но не знае защо, "просто не си го обяснявам", "предполага се, че може би не съм мислила трезво и затова съм го направила". Ако можеше да върне времето назад, нямало да го стори.

"След време, който трябва, ако реши, ще ми прости", отсече Цветанка пред bTV. 

"Може да не съм идеалната, но все пак съм си отгледала децата", каза още майката.

По думите на бащата Цветомил последните три месеца са минали тежко, той самият трудно спи след случилото се. След изоставянето на новороденото социалните служби поеха грижата за бебето, кръстено Никол, но Цветанка и Цветомил още не са го виждали.

"За мен децата винаги са означавали много", настоява майката. За Коледа тя би пожелала на Никол "да порасне здрава и щастлива и най вече, ако си е при нас, ще направим всичко възможно да си е здрава и щастлива. Просто да не е лишена от нищо. Това ѝ го пожелавам".

Двамата искат детето да им бъде върнато и са убедени, че ще се справят с отглеждането му. Решени са да разкажат на Никол за случилото се, "когато вече усетим, че започва да разбира".

Цветомил каза, че е простил на Цветанка: "Щом съм с нея, съм простил, макар че за това не виждам кой може да прости такова нещо".

От Агенцията за социално подпомагане твърдят, че все още при тях не е постъпвало искане за връщане на детето в семейството на биологичните му родители. Срещу майката Цветанка тече следствие и е възможно да ѝ бъде повдигнато обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
18
 
! Отговори
Niki преди 7 години
НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА МЪДЪР , ЧЕ ДА НЯМА КАКВО ДА НАУЧИ ОТ ЖИВОТНИТЕ!ДОРИ ТЕ НЕ ПОСТЪПВАТ ТАКА С РОЖБИТЕ СИ!ВИЖДАЛА СЪМ ЖЕНСКО КУЧЕ, ЧИЕТО КУЧЕНЦЕ БЕШЕ УМРЯЛО,А М А Й К А Т А /С ГЛАВНИ БУКВИ / ПРОДЪЛЖАВАШЕ ДА ГО ТОПЛИ И ПОЧИСТВА ! ЗА ТАЗИ ЖЕНА АЗ НЯМАМ ОПРАВДАНИЕ И ПРОШКА ЗА ДЕЯНИЕТО Й!!!
17
4
 
27
 
! Отговори
Край преди 7 години
Сега пък държавата била виновна за изперкулясването. Жената си е леко слабоумна. Трудно ще изгледа тия деца. Ама държавата да е виновна - не е. Държавата ви осигурява едно от най-дългите маичинства в света. Имаме едни от най-евтините и качествени детски ясли и градини. Майчинските били 30 лева - че кой е казал че държавата трябва да храни децата ни. В коя страна е така...
16
0
 
20
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
Малко бързо образование за умниците, които бързат да сочат с пръст. Ако жените нямат адекватен хранителен режим преди, по време на и след бременността, ако не са следени добре, не са профилактирани с добавки, които да компенсиратдефиците от хранителни вещества в организма, ако имат нелекувани хронифицирани инфекции или някакъв вид патогенна флора (каквото има почти всеки) има и този риск от психически отглонения, които могат да са от леки до много тежки.
15
0
 
25
 
! Отговори
osho преди 7 години
Хора, преди да съдите строго да знаете, че има такова нещо като следродилна депресия, има гранични психични състояния, които карат хората да правят необясними за здравия разум неща. Особено хората, които имат нисък социален статус, лоша здравна, емоционална и всякаква култура, но не само те. На всеки от вас може да му се случи да извърши нещо наистина лошо като това. Затова и не вие трябва да съдите. Има грешка, има и прошка. Друг преценява тези неща и на друго ниво на съществуването.
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената от чистата нация ли е
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видиотени от пиене са тия ***.На тая да и вържат тръбите,че утре пак ще си хвърля котилото по храсгите.Издиславите даже не го правят това.Трябва да се обеси.---Това са думи на застаряващ, бездетен и озлобен човек. Греша ли?А в държавата, която оценява едно дете на 30 лв месечно, е много лесно родител да изперколяса.
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
некачествен генетичен матриал. Горко на децата
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми не си хвърляй семето в нея бе, инфантил!
10
0
 
46
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Чета долните коментари... да съгласен съм, че ако бяха роми, щяха да имат помощи. Да, повече от съгласен съм, че вината е в т.нар. преход и алчните новобогаташи и продажни политици. Да, съгласен съм, че условията, в които живеят са лоши. Но:Прошка за такова нещо няма. Да го беше оставила в дом, ако не може да се справя. Да го остави голо на поляната пред блока през нощта? А ако го бяха намерили някакви мaстии, т.е кучета, а не съседи? Прошка за такова обмислено деяние НЯМА.
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питам бащата къде е бил през това време.
8
18
 
22
 
! Отговори
Капиталист преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Сега живеем при капитализма - най-съвършената система. Ако не могат да си позволят нормално жилище и редовно да си пазаруват в мола, значи са мързеливци и неудачници. При демокрацията и капитализма всички имат равни шансове да успеят, бедни са само некадърниците, другите живеем добре. Капитализмът е най-съвършената система.
7
4
 
46
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Господа и дами съдници, първо погледнете в какви условия живеят тези хора. Вижте обстановката от снимката ! Това вероятно е най-добре обзаведената им стая, в която канят гости. Ако изобщо имат друга разбира се ...Тази снимка може спокойно да мине за снимка от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Абе, от Балканската война да кажем, но не и от 21 век.Преди да ги съдите първо помислете кой е виновен за това дередже на народа ни.Там е заровено кучето.
6
3
 
67
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Единственият грях на тези хора е, че не са роми.Ако бяха роми нямаше да има нужда да си изоставят детето. Реки от пари и други помощи щяха да текат към ромското семейство - от държавата, от НПО-тата, по различни европейски програми за интеграция на роите и т.н.Господ ги наказал като ги създал българи в годините на Новия световен ред и евроатлантическия ГЕНОЦИД над етноса ни.Така в собствената си държава, която не знам защо още носи името БЪЛГАРИЯ, тези нещастни хора се чувстват като бежанци.
5
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видиотени от пиене са тия ***.На тая да и вържат тръбите,че утре пак ще си хвърля котилото по храсгите.Издиславите даже не го правят това.Трябва да се обеси.
4
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На жената й трябва преди всичко адекватно лечение. И най- добрите и мили жени не са застраховани от следродилна депресия, това е сериозно нещо, а не измишльотина на лъскавите списания.
3
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пръв поглед това е отвратително деяние, да изоставиш детето си, което р излязло от теб, нямам думи. Но пък всеки има право на втори шанс, по телевизията ми се видяха добри хора, , по-добре да расте при тях отколкото в някой дом, а институциите да хвърлят по едно око. А един ден да му разкажат и то само за себе си да прецени дали ще прости или не.
2
3
 
46
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Освидетелстване, лечение, стерилизация и тогава може и да получи прошка.
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прошка за такова нещо няма как да има!аз едно куче няма да изхвърля,нито коте,камо ли човек,бебе.