154 бездомници се приютиха в "Захарна фабрика", има място

Никой нямало да остане на улицата, за да умре от студ
10
154 бездомници се приютиха в "Захарна фабрика", има място
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

154 души са нощували в Кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал "Захарна фабрика", като всеки ден бройката на хората, търсещи убежище се увеличава, съобщи пред "Фокус" управителят на центъра Драгослава Лунджова.

Тя увери, че капацитетът е достатъчен, за да не остане никой на улицата в следващите дни, когато се очакват екстремно ниски температури.

"Предполагам, че няма да има недостиг, тъй като капацитетът на центъра е 170 места. Имаме походни легла, като можем да приемем до 50 души допълнително. Разбира се, има и резервен план. Има три центъра за временно настаняване на територията на Столичната община - около 50 са свободните места там. Ще се направи всички възможно хората да не останат на студа при минусовите температури", обясни Лунджова.

Тя каза още, че при необходимост нуждаещите се ще бъдат настанявани в някои от трите центъра за временно настаняване на територията на столицата.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

мачкана от ЕВРЕЙСКИЯ ботуш ако обичаш събуди се
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При диктатурата на Тодор Живков когато България беше мачкана от руския ботуш нито държавата нити който и да било полагаше грижи за бездомниците ги оставяха спокойно да умрат на улицата от студ. Тогава просто нямаше бездомници.
8
2
 
9
 
! Отговори
Циник до шопо преди 1 година
Обезателно! Може в Харманли ( ако няма ) и джамийка да им спретнат! Па и килимчета да им раздадат - трябва да се молят хората! БХК строго ги следи тези неща! А нашите бездомници... ма някой дал фира в студа - голяма работа ! Те са българи - от тях никой не се интересува! Важното е гостите на Мурксул - ханъм да са добре! Имиджа ни пред Германистанския халифат да е точен!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо си нямат къщички тези хора, ами спят по улиците в студа? България нали е член на ЕСи НАТО, или?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ***

спокойно,и амуджи има в този център. дори се виждат да щъкат из захарна ф-ка. те са НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР !
5
0
 
5
 
! Отговори
Да ви имам и преди 1 година
заглавията и подзаглавията ... "Никой нямало да остане на улицата, за да умре от студ"... Ееех, училище-мъчилище!!!
4
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
До ***
И само телешко !!! За амуджите-само ТЕЛЕШКО !!!
3
2
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
При мен бездомници НЯМАШЕ...
2
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Бе зарежете ги БЪЛГАРСКИТЕ бездомници! За друго се притеснявам аз - бедничките пакистански, и афганистански БЕЖАНЦИ на топличко ли са? Нахранени ли са? Имат ли подходящи дрехи за сезона? Наплетоха ли им вълненки шушонки, и ръкавички? Българските бездомници - кучета ги яли! Те са калени пичове! Могат и без помощи! Нищо , че огромна част от тях са работили, и плащали данъци! Сега се учат да не ядат!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва всички така наречени бездомници да им се предлага работа към общински фирми - примерно с чистотата, сега към снегопочистването. Да работят , а не цял ден да бродират улиците или да просят и после да къркат по цял ден.