$3500 за такси от Пакистан до София? Един Мурад го направи!

Мъжът избягал от родината си, за да живее в хостел до Лъвов мост
5 яну 2017 20:15,
72
$3500 за такси от Пакистан до София? Един Мурад го направи!
Снимка: 24 часа

Поне 3 500 долара е дал пакистанецът Мурад, за такси от родината си и до хостел за бежанци близо до "Лъвов мост" в София.

В Пакистан той е бил адвокат, а сега дели 5 квадрата на улица "Кирил и Методий" с още четирима души. Мурад е там от преди около две седмици, разказва историята му "24 часа".

Спи на най-горното легло срещу прозореца за 25 лв. на нощ. Толкова плащат и съквартирантите му - трима негови сънародници и трима афганистанци.

Още по темата

Мурад напуска Пакистан с такси. Стига с него до Иран. Там наема друго такси, с което пътува до Турция. Пътят дотам общо му струва 3000 долара и Мурад остава без пари. Семейството му е принудено да събере 2000 евро и да му ги изпрати.

В жега и студ за 5 дни адвокатът успял да се добере до границата с България, където каналджия му помогнал да я пресече нелегално. На наша територия не го засекли нито граничари, нито динковци.

"Стигнах до София с ново такси за 250 долара", обяснява пътуването си Мурад. "Но това е само моята история. Всеки тук е дошъл по различен начин", твърди адвокатът, който настоява, че ще остане за постоянно в България.

Хостелът, в който се е подслонил Мурад, е един от многото в района. Собственичката му първоначално твърди, че вече не е неин, а после идва да разговаря с бежанците. Нейна "колежка" в съседство пък признава, че подслонява бежанци, но регистрира всички.

"От няколко седмици при нас не идват бежанци Сигурно са отишли по квартири", казва пък друга.

И наистина - повечето хостели в района се оказват заключени, никой не отговаря на звънците. Причината за това обаче се оказва не друга, а акция на столичната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересно , адвокат който идва в България като беженец и оставя семейството си там , сигурно до две седмици и тях ще доведе , една жена и 5 деца и общо ще вземат 8 400 лв помощи , за какво му е да работи , а аз имам две деца и се бъхтам като луд и накрая общо със жена ми вземаме около 1200 лв , е то да взема и аз да стана бежанец , кажете къде да си подам документите
20
3
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Още един промит мозък облъчен от евроатлантическите "ценности" !Вместо да си гледа адвокатската професия в родината си, той хукнал да спи по хостели и да бъде цял живот бежанец.Човек, каквото сам си направи и Господ не може да му го стори. Факт !
19
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се махат всичките! Каква война има в Пакистан?!
18
3
 
4
 
! Отговори
Сия преди 7 години
Всеки ден минавам редовна съм. Ама не винаги намирам здрави лопати
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сия СмокаСийче, мини през Лъвов мост, душо!:)
16
1
 
3
 
! Отговори
Сия преди 7 години
До математикКакво значение има колко спят бе юначе. Брои се единствено на кой му е станало дървото рано сутрин да му обера кайсиите.
15
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
25 лв. на нощ? За 30 дена - 750 лв., за тези пари ще си наеме самостоятелен тристаен апартамент.
14
1
 
33
 
! Отговори
Matematik преди 7 години
Вера, не си добре с аритметиката, ама хич.- дели 5 квадрата на улица "Кирил и Методий" с още четирима души ( значи по 1 квадрат на човек).- Спи на най-горното легло срещу прозореца за 25 лв. на нощ. Толкова плащат и съквартирантите му - трима негови сънародници и трима афганистанци.НАЛИ БЯХА ОБЩО 5, сега излизат 7. Няма ли коректор в редакцията ?
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащото е толкова адвокат, колкото аз съм астронафт.На тия *** такъв може да им каже и че е Дядо Коледа, пак ще му повярват, защото бяга към безплатното. Опа, извинявам се. От война бяга... От ноторно известната война в Пакистан.
12
1
 
36
 
! Отговори
Да бе! преди 7 години
Чета:"дели 5 квадрата на улица" Кирил и Методи" с още четирима души"По-надолу:"Толкова плащат и съквартирантите му - трима негови сънародници и трима афганистанци."Двете твърдения не може да са верни едновременно! Съквартирантите му са или 4, или 6. Няма как и двете едновременно. Това е физичен закон, валиден дори за пакистанците!Та какво ли още е измама в тази статия?
11
5
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
Имаш ли пари българската мефия от Сахалин и от Байкал ще те вземе на стоп през Индия и Китай ще те докара у нас в България= Страната на НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Пакистан той е бил адвокат"Лелее, с глас се смея. Винаги са адвокати, инженери или лекари. Няма ли сред тия "бежанци" барем един неерудиран, бре?Мерси, ДНЕС. Оправихте ми деня с това.
9
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази история ми прилича на пълна щуротия! Защо е платил 3500 за такси, вместо под 1000 за самолет? Защо плаща по 25 лева за 1 кв. метър, вместо да плаща същите пари за хубава хотелска стая за двама (не давам адрес на хотел, защото ще вземат да ме изтрият за реклама, но в Booking е пълно с хубави оферти)? Като е адвокат, защо не се регистрира официално като искащ гражданство?
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как се е регкстрирал в тоя хоСтел като няма виза. Тея хоСтелиери май са за е. Ане.
7
1
 
26
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
Ей всичкото Азия и Африка у Европата. А ние накъде?
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен тези хора са като троянски кон и не са желани от населинието на Европейския съюз и много се радвам ,че турците не получиха визи.
5
6
 
10
 
! Отговори
England / Essex преди 7 години
До обратноНе мерси , задръжте си ги ! Не ги искаме тук .
4
1
 
16
 
! Отговори
Боко преди 7 години
До ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВЦецо, трай ти там. Путин е виновен.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, адвокат. Те всички са адвокати, доктори, атомни физици, инженери, като оня от Берлин с 14-те самоличности. С 10 долара заплата в Пакистан, как събра 3500 за такси?
2
25
 
4
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
БОЙКО БОРИСОВ е невинен!