$3500 за такси от Пакистан до София? Един Мурад го направи!

Мъжът избягал от родината си, за да живее в хостел до Лъвов мост
5 яну 2017 20:15,
72
$3500 за такси от Пакистан до София? Един Мурад го направи!
Снимка: 24 часа

Поне 3 500 долара е дал пакистанецът Мурад, за такси от родината си и до хостел за бежанци близо до "Лъвов мост" в София.

В Пакистан той е бил адвокат, а сега дели 5 квадрата на улица "Кирил и Методий" с още четирима души. Мурад е там от преди около две седмици, разказва историята му "24 часа".

Спи на най-горното легло срещу прозореца за 25 лв. на нощ. Толкова плащат и съквартирантите му - трима негови сънародници и трима афганистанци.

Още по темата

Мурад напуска Пакистан с такси. Стига с него до Иран. Там наема друго такси, с което пътува до Турция. Пътят дотам общо му струва 3000 долара и Мурад остава без пари. Семейството му е принудено да събере 2000 евро и да му ги изпрати.

В жега и студ за 5 дни адвокатът успял да се добере до границата с България, където каналджия му помогнал да я пресече нелегално. На наша територия не го засекли нито граничари, нито динковци.

"Стигнах до София с ново такси за 250 долара", обяснява пътуването си Мурад. "Но това е само моята история. Всеки тук е дошъл по различен начин", твърди адвокатът, който настоява, че ще остане за постоянно в България.

Хостелът, в който се е подслонил Мурад, е един от многото в района. Собственичката му първоначално твърди, че вече не е неин, а после идва да разговаря с бежанците. Нейна "колежка" в съседство пък признава, че подслонява бежанци, но регистрира всички.

"От няколко седмици при нас не идват бежанци Сигурно са отишли по квартири", казва пък друга.

И наистина - повечето хостели в района се оказват заключени, никой не отговаря на звънците. Причината за това обаче се оказва не друга, а акция на столичната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
28
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Той е само един който си признава и писва как безпроблемно е стигнал до центъра на София а камоли още хиляди има които се подвизават из страната.Нека МВР в ОСТАВКА да ни убеждава проблема с тях е овладян и да ни изнася сбор от стъкмистика.