$3500 за такси от Пакистан до София? Един Мурад го направи!

Мъжът избягал от родината си, за да живее в хостел до Лъвов мост
5 яну 2017 20:15,
72
$3500 за такси от Пакистан до София? Един Мурад го направи!
Снимка: 24 часа

Поне 3 500 долара е дал пакистанецът Мурад, за такси от родината си и до хостел за бежанци близо до "Лъвов мост" в София.

В Пакистан той е бил адвокат, а сега дели 5 квадрата на улица "Кирил и Методий" с още четирима души. Мурад е там от преди около две седмици, разказва историята му "24 часа".

Спи на най-горното легло срещу прозореца за 25 лв. на нощ. Толкова плащат и съквартирантите му - трима негови сънародници и трима афганистанци.

Още по темата

Мурад напуска Пакистан с такси. Стига с него до Иран. Там наема друго такси, с което пътува до Турция. Пътят дотам общо му струва 3000 долара и Мурад остава без пари. Семейството му е принудено да събере 2000 евро и да му ги изпрати.

В жега и студ за 5 дни адвокатът успял да се добере до границата с България, където каналджия му помогнал да я пресече нелегално. На наша територия не го засекли нито граничари, нито динковци.

"Стигнах до София с ново такси за 250 долара", обяснява пътуването си Мурад. "Но това е само моята история. Всеки тук е дошъл по различен начин", твърди адвокатът, който настоява, че ще остане за постоянно в България.

Хостелът, в който се е подслонил Мурад, е един от многото в района. Собственичката му първоначално твърди, че вече не е неин, а после идва да разговаря с бежанците. Нейна "колежка" в съседство пък признава, че подслонява бежанци, но регистрира всички.

"От няколко седмици при нас не идват бежанци Сигурно са отишли по квартири", казва пък друга.

И наистина - повечето хостели в района се оказват заключени, никой не отговаря на звънците. Причината за това обаче се оказва не друга, а акция на столичната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44 Да бяга в Япония !?! В тази страна е забранено заселването на мюселмани,самата религия е забранена ,както и корана/легален е само съкратен вариант на японски език,няма нито държавно,нито частно училище на арабски език.
40
0
 
7
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Високо образованите съседите ни не ги пускат.
39
0
 
7
 
! Отговори
тато преди 7 години
ако не се сещате тези след 10-15 години ще са ниско платен персонал в бърза помощ и болниците да се махт и да се бият за своите родина не да бягат
38
1
 
11
 
! Отговори
dido преди 7 години
#до 45 ако е доктор от Харвард няма да е бежанец, няма начин. Необразована гмеж е това, тези които ги организират и плащат да заливат Европа , може и да са завършили Харвард.
37
9
 
8
 
! Отговори
без преди 7 години
Ако имахме далновидни управници, щяхме да приютим най-образованите имигранти. Подценяваме ги, но сред тях има доктори, завършили в Харвард.
36
2
 
24
 
! Отговори
dido преди 7 години
Горкия. изхарчил парата. Ама да го питаш какво прави тук чак от Пакистан?? Що не бегат в Ю.Корея, Япония, Израел, Саудитска Арабия или Катар те са също модерни и богати страни? Не избират мюсулмански държави?!?Минава през цяла Азия за да се забие в Европа?!?
35
7
 
14
 
! Отговори
Генерал Ратко Младич преди 7 години
Тия и за донори на органи не стават...повечето имат хепатит... Мястото им е в зоопарка...или в затвора, но там да работят!
34
3
 
21
 
! Отговори
Една преди 7 години
И още един Мурад ще дойде!.Адвоката е голям Патрон,тръгнал с такси,но като му свършили парите...роднините му събраали...още..пхахаххаха
33
3
 
31
 
! Отговори
евроатлантик преди 7 години
Всеки бежанец в България трябва да получава по 600 евро джобни плюс безплатна квартира и храна,това са минималните условия за живот в една страна ,а българина трябва да работи за 460 лв минимална заплата.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен1 преди 7 години
В край на сметка през тези 5 дни жега ли е било или студ, или и жега, и студ, както казвате. :D :D
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм невинен
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нямаше.и да му из.езне по-евтино да дойде със само.ет?
29
7
 
2
 
! Отговори
Halil преди 7 години
До ЦиникRyazania v tvoya giz da vleze,da se uspokois malko ***..
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Просто ги изгори документите и пусни брада.
27
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво слагате на 31 минуси бе , това за 600 евра за бежанец е вярно , а не е ли вярно че пенсионерите ни вземат под 200 лв пенсия , я кажете защо сте му сложили минусите , да не сте от БХК
26
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви бежанци бе? В Афганисран и Пакисран няма война.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще останеш. абе кой те иска бе.
24
6
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един бежанец получава по 600 евро на месец помощи , правете си сметката къде ни отиват парите от данъците , а пенсионерите с 200 лв пенсия , само евроатлантиците да не ми казва че парите им ги дават от ЕС
23
7
 
50
 
! Отговори
Ген. Дрангов преди 7 години
"На наша територия не го засекли нито граничари, нито динковци"Как веднага се омаловажава всичко българско, бе предатели!!! Той е преминал половин земно кълбо, никой не го е спрял, та ние защо не сме го засекли и спрели????ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!! ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!!!
22
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали американците вкараха демокрацията в пакистан , тоя защо бяга