Джигит от ПТП-то на Околовръстното: Карах със 110 км/ч! Не повече!

Имало две катастрофи, с две BMW-та, уточняват от полицията
5 яну 2017 10:37,
222
Джигит от ПТП-то на Околовръстното: Карах със 110 км/ч! Не повече!
Снимка: кадър, BTV

Единият от шофьорите, участвали в катастрофата на Околовръстното шосе в София, твърди, че е карал с не повече от 110 км/ч.

"Вината се знае на кого е, не искам да коментирам. Има си органи, които ще определят кой е виновен", поясни младият водач. Алкохолната му проба е отрицателна.

Още по темата

При катастрофата късно снощи сериозно пострадали са две жени. Те са с опасност за живота.

Шефът на "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев уточни, че става въпрос за две различни произшествия на едно и също място, по едно и също време.

"Двете BMW-та са се движели с несъобразена скорост. Едното от тях блъска малка кола, в която са пътували двете жени. Те са сериозно пострадали. Няколко секунди по-късно другото BMW забърсва джип и след това се удря в рекламната табела на бензиностанцията", обясни той пред bTV.

По думите му шофьорите не са били много разговорливи, но са обяснили, че са карали с малко по-висока скорост.

"И двамата нямат алкохол в кръвта. Основната версия е несъобразена скорост", заключи комисар Тенев.

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова осъди гонките по пътищата и по-конкретно катастрофата на Околовръстното.

"На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги – глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление", поясни тя пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видиш ли БМВ или Ауди "дизеляк", знай че вътре седи тежко комплексиран тип с малко кинти, макла *** и тежки комплекси.
118
4
 
19
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
Българите са с буен темперамент и това води до такива инциденти.
117
3
 
20
 
! Отговори
Capital преди 7 години
"Двете BMW-та са се движели с несъобразена скорост"Господин комидар скоростта не е била несъобразена!!! Тя е била превишена! Може да караш с 20км. и пак да е несъобразена. Ненормалници !!!
116
2
 
25
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Като нямате опит и знания, вземете от по успешните, просто е. В САЩ, имаш парична гаранция и глоба, като не я платиш в затвора за 3 месеца.... просто и ефикасно, като кока-кола :)
115
6
 
4
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
До Анонимен 135 Внимавай какво пишеш ,че мутра гена ще те мутрагени и после да не плачеш ?
114
1
 
15
 
! Отговори
От 137 преди 7 години
Ако КАТ спазваше закона и работеше, нямаше да има шофиране с превишена скорост или да се правят други нарушения и тези две катастрофи нямаше да се случат. какъв е смисълът да се налагат все по-високи наказания за нещо, което вече се е случило и в същото време да не се прави нищо, така че да няма нарушения и катастрофи?!
113
3
 
16
 
! Отговори
Питам преди 7 години
А министър Бъчворова откъде знае ,че е недопустимо да се кара по този начин ? И ако обича да каже как се готви шкембе чорба ?
112
2
 
24
 
! Отговори
До 135 преди 7 години
Не си знаел защо се обвинява КАТ? Това сериозно ли?Да ти е минавало през главата, че по пътищата на България се шофира по начина, по който КАТ позволява да се шофира? В случая КАТ не работи и всеки шофира както му падне в България. Същите шофьори (българи и чужденци), когато шофират извън България, шофират по начина, по който КАТ в другата държава позволява да се шофира, т.е. спазват правилата. Това възпитание, семейство, у-ще,общество и т.н. са празни приказки за прикриване на виновника - КАТ.
111
2
 
8
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Аз съвсем умишлено го дефинирах, така както КАТ го разбират. Така, че беше нарочно. Но шегата настрана... Понякога и прекалено бавната скорост става причина за ПТП. Както и да е! Нито BMW-тата, нито тъпчовците ще се свършат някога, където и да е...
110
1
 
20
 
! Отговори
До 131 Горан преди 7 години
Май не схващаш безумието на дефиницията си за несъобразена скорост, която е и дефиницията на КАТ: всяка скорост, с която си шофирал, когато е станало ПТП. Такова нещо само КАТ може да го измисли - винаги си виновен, даже и когато не си виновен.
109
2
 
17
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
В корумпирана България нищо не работи, Всеки дава и всеки взема и така вечно на ДЪНОТО!
108
1
 
15
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 7 години
Всички уж загрижени за безопасността по пътищата, като например тези от Асоциацията на пострадали от катастрофи, досега не предложиха нищо, което да намали нарушенията и катастрофите. Всичко, което предлагат е в смисъла на: "Правете катастрофи и нарушения, за да бъдете наказвани все по-строго, както ние искаме!". Нормалните хора искаме нещо съвсем друго: Да не се правят нарушения, а от там и катастрофите, ранените и загиналите да са малко. Как става това е ясно - както го правят в нормалните дър
107
2
 
17
 
! Отговори
Горан преди 7 години
КАТ много добре знаят причината за катастрофата. А несъобразена скорост е всяка скорост, която стане причина за ПТП, дори може и ниска скорост да бъде. Причината за катастрофата е, че тия не могат да карат, освен по права линия. За това и са се натресли в препятствията изпречили се на пътя им, демек джипа и полото с двете жени.
106
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ са основният виновник за това, което някои наричат "войната по пътищата". Тези нарушения по пътищата няма да спрат, при този неработещ КАТ. За да спрат, трябва КАТ да заработи. Никакви законодателни промени в стил КАТ, няма да помогнат, а ще става по-лошо - това го гледаме от 27 години, т.е. ако се продължава с все по-строги санкции записани в закона, все така ще става по-лошо.
105
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Когато КАТ не знаят каква е причината за катастрофата, а това е в повечето случаи, лепват недефинируемото "несъобразена скорост" и после това влиза в статистиките и законите се променят съобразно тези грешни статистики. Резултатът всички го виждаме - става все по-лошо заради действията и бездействието на КАТ.
104
2
 
13
 
! Отговори
Ваньо преди 7 години
До 125Нито лежа, нито мрънкам. За да разбереш, че да си селско парвеню не е повод за гордост, трябва да имаш поне малко акъл. Продължавай с ДДС измамките си да креташ по ръба на сивата икономика, барем генерираш малко такъв. "Бизнесмени" като тебе бол.И май не ме разбра. Изобщо не ти гледам в джобчето. Хич, ама хич не ми дреме. Имам си това, което съм изработил, и което са ми дали родителите ми. И колкото и да не ти се вярва, съм напълно удовлетворен от живота си и без да карам луксове.
103
2
 
9
 
! Отговори
Бай Онзи преди 7 години
По високи глоби, ама като няма кой да ги прилага? КАТ са статисти само, също като "шефката" си, която даже не е и статист, а просто един глашатай.
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицето на една ояла се българска МУТРА!Що не напишете имената на тоя хулиган бре, джурналя!?
101
2
 
23
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Този от снимката изобщо дори си няма и представа с колко е карал... Едва ли си е губил времето да види. И без това скорост от над 100 км/час доста трудно се усеща в съвременен автомобил. Аз също мисля, че скоростта не е била по-малка от 150 - 160 км/час... Съдейки по размазаните ламарини и откачени елементи от окачване, гуми и прочее...
100
1
 
20
 
! Отговори
човек преди 7 години
Елементарно е да се докаже с каква скорост са се движили - прави се възстановка, ако самия производител (BMW, VW) не е задал (на 99 % смятам, че има такива данни) как се огъват ламарините при различна енергия (сила на удара) и е крайно време да се използват в такива случаи. Според мен скоростта е била около 150-160 км/ч.