Живка загина, блъсната на 15 м от светофара

Жената решила да мине напряко към автобусната спирка
6 яну 2017 18:12,
35
Живка загина, блъсната на 15 м от светофара
Снимка: 24 часа

Живка Даскалова е жената, която загина, блъсната от две коли на Самионовско шосе вчера сутринта. 39-годишната жена бе пометена след като реши да пресече не на светофара, а на 15 метра от него.

Само след 20-ина дни Живка е щяла да стане на 40 години, пише "24 часа".

Жената излязла от дома си на ул. "Данаил Крапчев" 7 и тръгнала към спирка "Витоша", където трябвало да хване автобус 102 за работа.

Още по темата

Жената била служител в МВР, но не е полицай, била наета на трудов договор. Срещу спирката Живка решила да не пресече на светофара, намиращ се 15 м по-нагоре, а да мине напряко, фронтално срещу автогарата.

За зла беда секунди след стъпването ѝ на платното я блъснал черен джип BMW. Ударът бил толкова силен, че стъклото на автомобила се пукнало, а страничното огледало се счупило.

Живка изхвърчала в насрещното, където я връхлятял бус, а 39-годишната жена издъхнала на място.

Тя е със счупен врат, множество травми по тялото и голяма прорезна рана на главата. Разследващи предполагат, че именно там Живка е била ударена от огледалото на беемвето. Точната причина за смъртта обаче ще бъде уставеновена след аутопсия.

Тя е щяла да навърши 40 години на 28 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Близък на Живка преди 4 години
Не съдете никой.Нея я няма,семейството и много страда и не може да приеме все още случилото се!Тя,че не е пресичала правилно е така. Не го отричам. Но не знаете подробностите, които са потресаващи. Тя за да лети няколко метра и да я блъска втора кола? С колко е карала колата не знаете, и да ви кажа не е с 50км/ч. Защото можеше да е сред нас. Само господ може да ни съди и той ни е написал съдбата като сме се родили. Замислихте ли се, че тази жена може и да има деца?Те как са приели случилото се?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пешеходец, който пресича не на светофар е ДЛЪЖЕН да се огледа хубавичко, докато дрънка по телефона и да си направи сметката дали колите биха успели да спрат навреме! Колко пъти ми се налага да спра насред трамвайна линия и да преча на движението, защото потокът говорещи по мобилни или влачещи се е безкраен - ама те били с предимство.
25
0
 
0
 
! Отговори
do 29 преди 7 години
До АнонименОтпада само ако пешеходната е без светофар, а ако има светофар *** меча!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената била служител в МВР,.................що,те застраховани ли са?......................отделен въпрос е ,че май сега отпада и предимството на пешеходеца по зебра.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога свети "портокал" всички спират.
22
0
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Живкеееее! И колко време спести сега, Живке? Хвана ли по-бързо рейса?Една секунда невнимание - цял живот умрял.Вече е научно доказано, че мързела всъщност и мори, не само мъчи.
21
0
 
4
 
! Отговори
K. преди 7 години
До АнонименЧовекът си караше нормално. Аз бях на разстояние 4 коли след него. Просто в 7:30 всичко беше замръзнало и е много трудно да спреш внезапно в такава ситуация. Не се е движил с повече от 60 км/ч.
20
1
 
6
 
! Отговори
име де преди 7 години
Ти да видиш! Не знаех, че на Самионовско шосе има автогара. Вероятно писачката на статията е построила там автогарата.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ударе от БМВ я, няма да е от москвич. Кой го знае как е карал и тоя...Иначе тя че си е виновна няма съмнение.
18
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Живка да е пресякла на светофара, а не на 15м от него.
17
1
 
19
 
! Отговори
По Български преди 7 години
има една поговорка "бързай бавно", но ние сме си свикнали винаги да минаваме метър. Той ще ми каже да чакам да светне зелено, той ще ми каже да минавам на пешеходна пътека - тя е само за украшение разбира се. После шофьорите били лоши, то пък пешеходците са едни цивилизовани...Ние сме диво племе и такова ще си останем
16
1
 
8
 
! Отговори
пак пробвай преди 7 години
нема да мине другият път от там .. ПОМИСЛЕТЕ .... ИМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ . НЕВЕР....Ц
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавайки манталитета на голяма част от българските шофьори нарушенията на пешеходците често водят до фатален край.Та дори тези ,които спазват правилата могат да станат жертви.Никой никого не пази.И сам себе си не пази
14
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другия път да внимава.
13
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това, коментиращите тук коментират изцяло като шофьори. Но когато са пешеходци пресичат по абсолютно същия мал0умен начин. Така че не нападайте жената (мир на душата й), защото е направила глупост. Всички правим глупости, понякога от незнание, понякога от невнимание или глупост. Но определено никой не очаква да го връхлети джип движещ се със светлинна скорост и да го размаже върху стъклото си. При движение с до 50км/ч, повечето удари са с нефатален край.
12
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джипът със сигурност е карал бързо, за да се озове жената върху предното му стъкло. Помислете малко. Ако е карал с 50, тя щеше да изхвърчи напред, защото масата й е много по-малка от масата на джипа. Така че скоростта е била голяма. Тия стъкла не се чупят лесно. Разбирам желанието ви да обвините изцяло пешеходеца, което в случая е оправдано, защото е пресичала неправилно. Но ако той е карал с превишена скорост когато я е блъснал, значи и той има вина.
11
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е резултата от закона, приет от ГЕРБ за газене на хора на и в близост до пешеходни пътеки. Автоталибаните им станаха още по-нагли. Бог да прости женицата, толкова млада. Иначе по Симеоновско карат като невидели.
10
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта там трафикът е такъв, че не можеш да караш бързо. Не е карал със 100, даже и с 50 е достатъчно да я удари, като няма спирачен път (защото не я е видял и предполагал, че някой луд ще минава там). Ударът от по-голяма машина е с по-голяма енергия от по-малка кола и т.н. Не може да се пресича навсякъде и да не се съобразяваш.
9
2
 
12
 
! Отговори
художника преди 7 години
Съдбата по някога си прави такива черни шегички като Живка, на която дори името не и помогна да оживее....:-(
8
6
 
26
 
! Отговори
muncho преди 7 години
До Анонимен"няма да има осъдени, в бг сме" А трябва ли, особено като не пресичаш на правилното място? Дори с 30 км/ч да караш, пак може да блъснеш фатално пешеходец. Като пресичам се поставям на мястото на шофьора, дали ще може да спре. Защото в обратното положение съм изпадал в ситуации, които са от рода на - спрял съм на пешеходна пътека да пусна пешеходец и тъкмо да тръгна някой реши, че трябва да претича пред колата ми, при положение, че изведнъж изкача на платното неочаквано....