Подвижни иглута щурмуваха сутрешна снежна София

Непочистените автомобили крият огромен риск за водачите
Обновена: 6 яну 2017 09:27 | 6 яну 2017 09:07, Екип на Dnes.bg
69
Подвижни иглута щурмуваха сутрешна снежна София
Кадър: Dnes.bg

Десетки непочистени от снега коли щурмуваха сутрешно София. Това крие огромен риск за останалите шофьори, тъй като пластовете сняг могат да се откъснат в движение и най-малкото да затруднят останалите водачи.

При по-екстремни ситуации тази снежна маса може да потроши предното стъкло на автомобила, който се движи зад "иглуто".

Инак основните улици и булеварди в София са почистени, видяха репортери на Dnes.bg. Камиони с химикали разпръскват луга и пясък по настилките, а снегорините чакат заповед, за да пуснат греблата.

Прогнозите на синоптиците са за продължаване на лошото време. С усилване на вятъра днес от североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни.

В Североизточна България и в планините ще има снегонавявания и преспи. До началото на следващата седмица пътуванията ще бъдат опасни и ако не са наложителни, добре е да бъдат отложени, съветват от КАТ и АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
От няколко години в София си има денонощно трафик, но да - ако разминаваш час пик - по-удобно е с кола. Ако имаш и къде да паркираш - бива. Но не си е работа с кола в града. Аз съм се ориентирал към алтернативи - като в Европа - повече велосипеди за лятото и електрически мини коли. За момента е невъзможно заради мръсотията от камиони и джигити, но нещата се подобряват. .. бавно
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пролемът в това че, ЕДИН ЧОВЕК Е С ЕДНА КОЛА. Това е причината за задръстванията .Всяко нещо си има плюсове и минуси. Пешеходците са просто изключение на тоя фон.
13
0
 
9
 
! Отговори
До 15 #до 11# преди 7 години
Зависи от маршрута, по кое време на деня и дали е работен или неработен ден. Примерно от Младост 4 от блок далече от метрото, до да кажем района около ТЕЦ-а в Дружба. Смятай сам колко часа с градски транспорт и колко минути с кола.
12
2
 
15
 
! Отговори
До Правилник преди 7 години
Отговарям зашо повечето карат в лявата лента 1. Защото не им се прави окачване - там обикновено са дупки.2. Ако карам в дясната, а всички са в лявата - рискувам някой да завие рязко вдясно и да ме удари - има доста такива случаи - каращите в лявата си мислят, че и двете са техни. После писане, чакане, ремонти. Та така.
11
2
 
3
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Страхотен репортаж! :)
10
0
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
По кое време? Когато е най-голямото задръстване ли? А как е в 07:00 сутринта?
9
6
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Там е работата, че да стигнеш с кола за 15 минути за където си тръгнал се случва само в приказките. Или - резервен вариант - ако си супер нагъл джигит каращ в насрещно, на червено и газещ пешеходци по пешеходни пътеки, защото 'блеят' и не 'бЕгат'. Това е София - не е Полски тръмбеш и все пак задръстванията не дават възможност да се придвижиш за 15 минути. Справка - преди карах от Люлин до Великиот Б.Парк около час и 15 мин., като бях научил наизуст всички преки сокаци и играех рулетка за маршрут
8
5
 
26
 
! Отговори
Правилник преди 7 години
Един оффтопик и от мен:Защо карате в лява лента, когато не изпреварвате никого? Връщате дясна, за да ви изпреварят, след което при две празни ленти пак отивате в лявата? При положение, че са еднакво чисти, защо?! Родната пътно-психология, че ако караме там е по-хубаво щото е по-бърза замества шофьорския инстинкт да се кара в най-логичната лента?!И да, съгласен съм, че стилът на писане на статийте тука е.. като стила на каране.
7
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми не ергерга. Колата ми е в гараж. Паля и тръгвам. Няма чистене, няма маане пеша до метрото или автобуса, няма висене да чакаш да дойде градския транспорт с миризливците в него.
6
8
 
16
 
! Отговори
До 7 ергерг преди 7 години
Прав си. Ще взема да направя един крос до метрото и за час ще стигна до него. После като сляза от метрото още половин час крос за там, за където съм тръгнал и съм готов. Що ли трябва да бързам и да стигна за 15 минути с кола.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо страхуване, голямо нещо. И тъй като улиците все пак са почистени, трябва друго за страхуване на народонаселението.
4
2
 
38
 
! Отговори
ergerg преди 7 години
Проблемът е , че абсолютно всеки, включително разни наконтени кокони се е качил на кола. Иначе и други години е имало снежни купове с дупка за очите отпред - гадно е да, но никой не е вдигал такъв шум. Просто сега са станали много. Ей.. слизайте от колите - по-умните от вас де. Правете като мен - метрото и тва е. Кеф ли ви е да висите в задръстване с натиснато копче за циркулацията на въздуха. Или по-лошо - без такова!
3
6
 
48
 
! Отговори
До ръководството преди 7 години
Не взимайте такива селяни да ви пишат статиите. Бесният *** си мисли, че диалекта от родното му село е книжовен български език, в резултат на което сайта ви става за смях.
2
3
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
В София си имат билуварди и потрошават стъкла.
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От музиката в освен това безумно тъпuя клип, ме присви корема и отидох да снеса.