Учениците в София ще учат от понеделник

Фандъкова получила стотици молби за по-дълга ваканция, но...
Обновена: 7 яну 2017 17:01 | 7 яну 2017 15:58, Веселина Йорданова
80
Учениците в София ще учат от понеделник
Снимка: архив, БулФото

Учениците в София ще бъдат на училище в понеделник. Ваканцията в столицата няма да бъде удължена, пише "24 часа".

Още по темата
Още в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с шефката на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Оттам са уверили Фандъкова, че няма обективна необходимост ваканцията в столицата да бъде удължена.

Столичният кмет е настояла директорите на всички училища да започнат да затоплят сградите и да пуснат още през уикенда парното в тях, за да не стоят на студено децата в понеделник.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова написа в профила си във Facebook, че от вчера следобед до днес е получила няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари.

"Миналата сряда по мое настояване Инспекторатът по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден", посочва тя.

По отношение на минусовите температури навън - те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне, допълва Фандъкова.

По думите й поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага засега.

"Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София", уверява тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо си мисля, че трябваше да бъде питан епидемиолога, а не Кастрева, защото тя си няма представа от броя на грипавите ученици. След една седмица, точно преди края на срока, пак ще затворят училищата. А през това време ще сме дали маса пари за лекарства.Здравето на децата е по-ценно от парите ...
3
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваня Кастрева е с кастриран мозък. Деца ще измръзнат, но какво й пука на тая бабишкера за тях!Трябва да се въведе правило. Щом температурата падне под минус 10 градуса занятията се спират!
2
0
 
73
 
! Отговори
Dimitar преди 7 години
А тъпата кукумявка Ваня Кастрева защо не излезе тя да ходи с градски транспорт на -20 при тоя сняг??? Безумието на управниците ни е просто огромно. Тази инспекторка е некомпетентна и корумпирана!!
1
2
 
53
 
! Отговори
man преди 7 години
А дървена ваканция? Навън тук е -14