Близо 200 бездомници нощували в центъра в "Захарна фабрика"

Заради студовете остават и през деня, имат осигурена храна
10 яну 2017 11:20,
5
Близо 200 бездомници нощували в центъра в "Захарна фабрика"
Снимка: Архив, Булфото

198 души са нощували в Кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал "Захарна фабрика" през изминалото денонощие. Това съобщи управителят на центъра Драгослава Лунджова пред "Фокус".

Тя отчете, че те са по-малко от вчера и посочи, че тогава в Кризисния център са нощували 206 души.

Лунджова поясни, че заради студовете бездомниците остават в центъра и през деня и имат осигурена закуска, обяд и вечеря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имахме истински ДЕСНИ политици щяхме да даваме пари за храна на бездомниците и бедните пенсионери, а не на икономически мигранти с терористични наклонности.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трупат се там, защото е централно, минават много хора, които могат да ги съжалят, да им дадат пари и т.н. Където и да се построят такива центрове няма да е излишно.
1
0
 
6
 
! Отговори
Ellie Ward преди 7 години
Трябва да отворят повече центрове за бездомни. Защо само в Захарна фабрика? Центърът на София е пълен с бездомни хора, които седят на студения цимент или вървят премръзнали и си влачат торбите. По Графа и по Раковска има сякаш най-много бездомни. Кога общината ще предвиди да отвори център за бездомни някъде около Графа? Да, там парцелите са най-скъпи и не е редно да се "хабят" за бездомници. Но точно там има най-голяма нужда от такъв център.