Ваканцията в София продължава и утре, в клас още е студено

Столична община: 12 януари ще е учебен ден
10 яну 2017 11:53, Анисия Иванова
37
Ваканцията в София продължава и утре, в клас още е студено
Архив: Булфото

Столична община обяви и 11 януари (сряда) за неучебен ден. В над 70% от училищата на нейна територия все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия, съобщиха от Столична община.

В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните и северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната регионална здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса.

Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати.

12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище.

Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата ми са големи, но тази зима боледуват много, синът ми и към момента пие поредния антибиотик след грипа. Много се притеснявам, че като се върнат в класните стаи , след контакт с учениците и студеното време нещата ще се усложнят отново. По-добре е да останат повече време в къщи, за да премине и грипът. Не знам само как така грипната епидемия извън границите на столична община, в област Перник и София област има, а тук - не. Има страшно много болни и кихащи и кашлящи в метрото
5
2
 
23
 
! Отговори
емо преди 7 години
В сандански в класните е 14 градуса и кмета ги задулжава да учат.Що той не работи при тея градуси..
4
2
 
15
 
! Отговори
Дуле Савич преди 7 години
Как да са в нормите, като някои училища са махнали парното и правят ремонти насред зима? Вие нормални ли сте?!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така бе, Емо Чолков току що каза по телевизора - "Няма зима, няма лъжа - няма измама. Градусите от - 20 стават -13. Кучешка му работа!" Еди разбери за какво става дума..!!
2
3
 
5
 
! Отговори
СУПЕР СИ Е преди 7 години
Супер си е парното.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а не може ли да учат на 18 градуса..............едно време в стаите в известно столично училище учехме с якета и гледаха дали е под 18 ..........един градус на горе и си в класната стая.