До Мадрид, но не точно: 8 часа чакане за Ryanair

Пътниците на компанията са блокирани на Летище София
Обновена: 11 яну 2017 15:27 | 11 яну 2017 15:25,
46
До Мадрид, но не точно: 8 часа чакане за Ryanair
Снимка: архив Reuters

Клиенти на нискотарифна авиокомпания стоят блокирани на летището в София вече почти цял ден, съобщи БНР.

Полетът на Ryanair до Мадрид от 6:30 часа тази сутрин бил отменен, но пътниците така и не били информирани за причината.

Пътниците пристигнали около 4 часа тази сутрин на летището, за да хванат самолета си. Около час по-късно станало ясно, че полети обаче няма да има така или иначе.

Всички останали полети на летището били извършени, разказват пътници на полета.

От Ryanair няма коментар за случая. От Европейския потребителски център припомнят, че в този случай пътниците имат право на €400 компенсация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: мадридRyanair
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично никога няма да пътувам с нискотарифна авиокомпания, ако аз си избирам полета. Може да се случи, някаква екскурзия или почивка, която съм си харесал, да е с нискотарифна авиокомпания, но и там гледам да намеря друга почивка/екскурзия. Според мен ползите са по-малко от отрицателните неща.
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво искате с нискотарифна компания? Когато преди всеки полет се чисти пистата първо излитат тези които са си платили "дебелата" такса а мизерниците чакат! Кво толкова странно има?
14
9
 
15
 
! Отговори
Била някога там... преди 7 години
Ако имате опция да избирате между Райън и друга авиоомпания, нека Райън бъде последната избрана!!!! Меко казано ужасни! Преди една седмица дойдох с тях от Мадрид - е нямаше такъв кошмар - 3 часа чакане на опашка в ГЕЙ-ТА, без никой да дава инфо какво става-оказва се, че самолетът от обратната посока закъснява....никаква инфо за това...ГГрадския в София е по-добре организиран!
13
10
 
7
 
! Отговори
РА преди 7 години
До ееОтворете сайта на летището и вижте от Т2 колко от не нискотарифните са излетели със закъснение.11/01/201709:50 RO292 Букурещ ОтопениT2TAROMИзлетял 14:1611/01/201706:05 LH1707 МюнхенT2LufthansaИзлетял 07:38
12
13
 
17
 
! Отговори
ее преди 7 години
Осем часа? Хубаво са казали хората, че евтиното излиза скъпо. Нискотарифните винаги са били второ качество, само се чудят как да те прецакат.
11
13
 
12
 
! Отговори
РА преди 7 години
С какво ги претоварват? Багаж от 190 пътници за чекиране имат едва 10-тина %.И цената е крайна- няма малки букви. Дори в момента имат полети под 5?.Има хиляди недоволни от милион пътували... Ха сметнете си %-та сами.
10
8
 
22
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
То това е проблемът при Ryanair, че освен самолетите ги претоварват и се чупят често, кацат на летища, които нямат добра поддръжка, т.е. чистене на пистата, размразяване на крилата и тем подобни икономии, които биха довели само до проблеми и не дай се боже до фатален край.
9
16
 
24
 
! Отговори
ponti преди 7 години
за всеки самолет си има пътници. щом не ви харесват условията пътувайте с Луфтханза! факт е обаче че въпреки всичко райана тепе рибата - полетите им са пълни до дупка, Сф е пълна с чужденци и от както започнаха да летят да отскочиш до Рим, Мадрид, Милано и т.н. е по евтино от колкото до Варна
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам да се закъснее с час-два, но 8 часа вече е прекалено и това не им е за пръв път. Масово при Раянеър закъсненията започват от 8 часа, а обяснение в повечето случай липсва. Хората нека си потърсят правата и дано успеят да вземат пари от тях, защото се дърпат много за такива неща.
7
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, аз като чаках на Франкфурт полета на Луфтнахза до София 9 часа и после пътувах на другия ден, какво да кажа. Да ги закрият ли? Стига сте писали глупости. Сезонът е такъв, че е възможно такива аномалии. За да излети един самолет, трябва потвърждение от другото летище, че е готово да го приеме, не само да си решат пилотите и да тръгват.
6
12
 
21
 
! Отговори
Филип преди 7 години
Стотици ако не и хиляди са потърпевшите от ирландците но не искат да чуят името на Ryanair в комбинация с патуване
5
12
 
27
 
! Отговори
Денис преди 7 години
Отвратителна авиокомпания е Райън. Два пъти пътувах с тях и двата пъти се чудих кога ще свърши този кошмар. То не бе лошо отношение, то не бе чакане, надцакване с парите. Изобщо не ме учудва, че са оставили хората 8 часа да ги чакат без обяснение.
4
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно 9.99 си е билетът с всички такси. Нямаш бира на борда, тясно е, пътуваш с долнопробна ***, но летиш за 20 лева до другия край на контитента. При закъснение с над 3 часа имаш право на обезщетение по европейските правила. Те не зависят от това, колко пари ти е струвал билетът.
3
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РАЗащото това е сайта на собствениците на България еър и нискотарифните им бъркат яко някъде. Иначе е глупост, че цената е без летищни такси. Това си е крайната цена, разбира се с малък ръчен багаж и без храна.
2
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Първо, това с 9,99 Евро не е точно така, защото с дребни букви пише, че в цената не влизат летищните такси и второ, дори и 1 Евро да е билетът, щом превозвачът е продал билетите има ангажимент към клиентите си и трябва да го спази или да ги компенсира.А като си помисля, че ме беше яд, че не ме назначиха на работа като стюардеса при тях... май всяко зло за добро! :))
1
14
 
35
 
! Отговори
РА преди 7 години
Полетът все пак е бил осъществен. Проста справка от сайта на летище София. Но защо пък някой да провери...11/01/201706:30 FR6409 МадридT1RyanairИзлетял 15:10