До Мадрид, но не точно: 8 часа чакане за Ryanair

Пътниците на компанията са блокирани на Летище София
Обновена: 11 яну 2017 15:27 | 11 яну 2017 15:25,
46
До Мадрид, но не точно: 8 часа чакане за Ryanair
Снимка: архив Reuters

Клиенти на нискотарифна авиокомпания стоят блокирани на летището в София вече почти цял ден, съобщи БНР.

Полетът на Ryanair до Мадрид от 6:30 часа тази сутрин бил отменен, но пътниците така и не били информирани за причината.

Пътниците пристигнали около 4 часа тази сутрин на летището, за да хванат самолета си. Около час по-късно станало ясно, че полети обаче няма да има така или иначе.

Всички останали полети на летището били извършени, разказват пътници на полета.

От Ryanair няма коментар за случая. От Европейския потребителски център припомнят, че в този случай пътниците имат право на €400 компенсация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: мадридRyanair
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Пасажер преди 7 години
''От Ryanair няма коментар за случая.'' Дано също така и без коментар да обезщетят всички подведени пътници!
35
0
 
3
 
! Отговори
Росен Атанасов преди 7 години
Закъснения може да има от порядъка на час-два, след това трябва да осигурят пътниците, както правят нормалните авиокомпании. Това че са нискотарифка не ги оправдава за абсурдното им поведение в такива моменти. Но човек трябва да го изпита и тогава пак ги защитавай тия долнопробни мерзавци от Райън.
34
2
 
7
 
! Отговори
Мани преди 7 години
Райън са най-голямата европейска компания по брой превозени пътници за миналата година - над 100 млн., пък вие си говорете. :) Закъснения може да има при всяка една компания. При някои може да ви излезе късметът и с някоя стачка. Ако не ви изнася, не се возете с тях и толкова.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До London CallingАло лондончанина ти какво очакваш,ниско тарифна авиокомпания да кацне на Хийтроу ли? А и от Станстед до Лондон са доста повече от 8 километра.
32
3
 
3
 
! Отговори
London Calling преди 7 години
Izpolzval sam gi samo dva pati. Prichinata beshe che katsat direktno v Plovdiv. Nikoga veche. Poleti v tamni zori i pristigashti v Stanstead koito e na 8- kilometra ot London tochno predi polunosht. Za 20-30 paunda poveche si patuvam s British Airways. Udobni poleti sled 8 chasa sutrinta i katsat v 1.15 v Sofia. Na vrashtane sa v 14.30 pristigash v London 16.00. Vsichki sa ot Heathrow do kadeto mozhe da se stigne ot vsiaka tochka na grada s metroto.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До светнатСветнатия при Райън задължително се чекираш онлайн,иначе с магарето.
30
7
 
6
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Моят хубостник учи във Виена трябваше да се прибере на 24.12. Отишъл да се чекира 30 мин преди полета и му викат - сори, ама самолета пълен , ще ви качим за Цюрих и оттам за София и ето ви едни 250 евро за неудобството. Моят като разбра каква е работа сега всеки път ще ходи 15 мин преди полета - белким изкара още някой лев/евро :) Да ама става дума за австрийски авиолинии, от Райенеър не чакайте и студена вода, най-големите *** в Европа!
29
3
 
0
 
! Отговори
Падал родолюбец преди 7 години
Често падам със самолети на различни компании. Балкан падат най-меко.
28
2
 
5
 
! Отговори
кофти номера преди 7 години
По закон имаш право да си търсиш 400 кинта, аko минат 3 часа, затова те държат в самолета без никакво обяснение , за да не си тръгнеш.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво се чудите Райън излитат и кацат на терминал 1 каква информация какви 5 лева там преди няколко дни имаха повреда на един от скенерите за багаж и сума ти народ си изпусна полетите,залата за пристигащи пълен хамбар,мръсно,студено,отврат.Като слезеш от самолета за няколкото метра до автобуса ти трябват кънки защото е непочистени СТРАШНА МИЗЕРИЯ.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заминаване на 22.12 до Атина с Райънеър връщане на 08.01 пак със тях без проблеми,за излитането не знам не съм го следил но кацането и в двата случая си беше точно на време.Само дето на отиване шофьорът на автобуса направи две кръгчета докато намери автобуса а той се оказа че е точно срещу изхода,едва ли от авиокомпанията имат вина за това.А и никога не бих чакал повече от час за излитане,просто си тръгвам и това е 10 евро не са 10 млн. все пак.
25
1
 
2
 
! Отговори
бай Филип преди 7 години
До ФилипФилипе мнение от неграмотен човек не важи пред никой.
24
1
 
6
 
! Отговори
Милена преди 7 години
Брат ми преди няколко дена стоя над 12 часа на летището в Кьолн по същия начин. Не знаеха изобщо какво става, никой не им даваше информация, но в последствие се разбра, че е технически проблем. Поне като имат такива проблеми да казват, или да осигуряват друг самолет. Разбирам, че е зима, но за една седмица две закъснения, едно от 12 часа и друго от 8 не е нормално.
23
5
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Ама за сметка на това закъсненията са им качествени, по 10-12 часа. Колкото и да ги защитавате, човек летял с тях знае, че минусите при тях са изключително много и ако човек си цени нервите би избрал друга авиокомпания.
22
2
 
5
 
! Отговори
от автора на 22 и 23 преди 7 години
Не съм ползвал още Райън, но съм ползвал други компании. Досега закъснение съм имал 2 пъти -с MyAir, които фалираха. Не ги пускаха от летище София заради неплатени такси. Другят случай бше с БГ еър от Брюксел където чакахме 3-4ч. без каквато и да е информация.
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото до точността на графика, Райън публикуват статистика за полетите си и при 360 самолета, 1800 полета на ден от 86 бази имат около 90% полети изпълнени на време. Навреме означава до 15мин закъснение от графика.Ако искате критикувайте, но цифрите говорят в ползва на Райън, независимо дали ни харесва или не.
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ми слагате минуси, аз съм почти на абонамент в БългарияЕър, щото са ми най-удобни като часове/дати. е си ги уважавам. Вярно, имат навика да продават повече места за полета отколкото има и никога не е сигурно дали ще те качат, щото ако си от София естествено не отиваш 4 часа преди полета, нооо ще го преглътнем някак. Но няма какво да си говорим, полетите до София са скъпи и дори Ryanair и Wizzair не продават на цените, на които продават други дестинации. Което значи, че има някаква намеса..
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БерлинХахахаха, много филми си гледал ми се струва. Ако некадърността на компанията е опит за саботаж, то значи е. Кой знае какво се е счупило на "новите" им самолети и крият, за да не се всява паника.
18
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз когато се връщах с RyanAir от Мадрид, имаше закъснение час, час и нещо. Сега като се замисля, възможно е и от летище София да ги съботират, защото няма какво да си говорим, до Испания празен самолет на Българиа Еър няма. Полетите са винаги претъпкани, в най-слабите месеци изнагляват и пускат малки самолетчета и пак са пълни. Така че много ясно, че Ryanair им бърка в мозъка, като човек може да купи и двойно по-евтин билет от тях. Даже пак са скъпи, Мадрид-Букуреш беше 20евро мин. септември.
17
16
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ryanair са номер едно. Летят от 86-та, ежегодно превозват няколко милиона пасажера и за над 30 години нямат нито един инцидент. Самолетите им са чисто нови, а проблемът тук е, че от летище София ги саботират.