Фандъкова се закани: Санкции и за частни, и за общински сгради!

Тя се застъпи и за инспекторите, работели по 24 часа на ден
38
Фандъкова се закани: Санкции и за частни, и за общински сгради!
Снимка: БТА

Санкции за непочистен сняг ще се налагат както на собствениците на частни, така и на общински сгради, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти.

По отношение на пътните участъци, тя заяви, че глоби ще има не само за непочистеното "Цариградско шосе", но за там задължително, защото смята, че от фирмата са се забавили малко с почистването.

"Снощи имаше изключително усложнена обстановка. Има обективни причини - в много тежък трафик е почти невъзможно да се почиства до асфалт по време на снеговалеж", коментира тя.

Фандъкова каза, че санкциите тепърва ще се изчисляват и колегите й и в момента работят на терен.

"Всички тези хора, както шофьори, служители, хората от инспектората, от полицията, от аварийно-спасителното звено работят вече 7-8-ми ден по 24 часа с малки почивки. Трябва да имаме предвид, че обстановката е тежка", напомни столичният кмет.

Фандъкова увери отново, че общината ще плаща само за реално свършена работа от почистващите фирми, а санкциите ще бъдат наложени както са по договор.

"Сняг вали всеки ден, очаква се още. Не можем да очакваме да бъде почистено както миналата зима, когато падна нормален за последните години сняг", коментира още тя по отношение на почистването.

Фандъкова каза, че не е необходимо грипната ваканция за учениците в София да бъде удължавана допълнително. Тя напомни, че днес те не учат заради това, че сградите на училищата не бяха достатъчно отоплени.

"Вече в повечето сгради това е факт, така че от утре в София учениците трябва да бъдат на училище. Ако в някои училища има проблеми, директорите имат правото да променят режима на занятията", каза Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да видиш, сняг вали всеки ден и се очаква и още! Какво значи "нормален сняг" и защо да не можем да се надяваме да е почистено? Зима е! През зимата вали сняг! Това,че сте некадърни си е ваш проблем не на снега!
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще се самосанкционира за непочистените улици в цяла София, за спирането на тока, за спирането на водата и тн.? Меко казано е нагло, когато не си вършиш работата да имаш претенции към другите!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фъндъка разреши улиците да са паркинзи.
4
4
 
2
 
! Отговори
Foto parieta gps преди 7 години
Po-poleka s lajite v bulgaristan, efendilar.Za 56 minuti snimahme vsichki ulici i trotoari v svetla sofia i imame video filmi- koi izchistil, koi ne izchistil.Gorianov da sabirva globite.
3
1
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Значи сега паднал ненормален сняг и обстановката е много тежка.. в същност това се нарича ЗИМА и е нещо съвсем нормално за нашите географски ширини. Тая пръчка сeлска да ходи да чисти картофи! Гледам уличката пред блока и въобще не си спомням някога да е била чистена - нито тази, нито която и да е била друга година!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде са на Самоков, послушнице мутренска !
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както всяка година ще чакаме да се стопи снегът