Роми горят гуми в София, въздухът – ад! А институциите?

Подадени са над 15 сигнала на телефон 112, резултат няма!
13 яну 2017 12:00,
109
Роми горят гуми в София, въздухът – ад! А институциите?
Снимка: Читател на Dnes.bg

Вече няколко дни роми в столичния квартал "Разсадника", в непосредствена близост до парка "Св. Св. Петър и Павел", горят автомобилни гуми на открито.

По тази причина въздухът и в ж.к. "Сердика", намиращ се от другата страна на бул. "Константин Величков", е негоден за дишане.

"Вадят гуми от един бус и си ги слагат в огъня", разказва читател на Dnes.bg, живеещ в района.

От снимките, които ни изпрати, се виждат черни кълба дим, а какъв е цветът на огъня - никой не знае. От снимката става ясно, че огънят е оставян и без надзор.

Нашият читател е подал над 15 сигнала на 112. При първия се отзовали и пожарна, и полиция, но само видели какво се случва и си тръгнали. Подаден е и сигнал в общината, но от там няма отговор - сигналът все още се обработвал.

И така – въздухът в два столични квартала, единият от които по план граничи с разширения център на града, е негоден за дишане.

В близост до запалените гуми се намират училища, детски градини, Двореца на децата. Паркът "Св. Св. Петър и Павел", който иначе е любимо място и за майки с деца, и за спортуващи, остава празен, тъй като на практика е неизползваем.

Друга опасност, произлизаща от явното нехайство на институциите, е фактът, че в непосредствена близост до мястото се намира... бензиностанция, твърди читателят ни.

Всичко това идва на фона на тревожните нива на замърсеност на въздуха в София, заключава той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари