Фандъкова глоби фирма за снежни улици и спирки в "Младост"

Санкцията за "ЗМБГ" АД е за близо 78 хиляди лева
Обновена: 17 яну 2017 20:47 | 17 яну 2017 20:22, Веселина Йорданова
15
Фандъкова глоби фирма за снежни улици и спирки в "Младост"
Снимка: архив, БулФото

Заради забавяне в извозването на отпадъци и почистването на квартални улици и тротоари на територията на столичния район "Младост" Столичната община налага санкция от 77 800 лв. за фирмата "ЗМБГ" АД.

Глобата е за периода 5 - 16 януари 2017 г. Това съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Кметът посочва, че контролът по почистването и спазването на заложените в договора графици се извършва от екипите на Столичния инспекторат на терен. Фандъкова благодари на всички граждани, които в последните дни са изпращали до нея сигнали за непочистени контейнери за отпадъци.

"Днес лично проверих някои от адресите и възложих на фирмата да продължи работа по почистване на тротоари и подходи към спирките на метрото и на градския транспорт", посочва кметът.

Тя информира още, че Столичният инспекторат проверява и пазара в кв. "Младост 1", който се стопанисва от частна фирма, заради сигнали за забавяне в извозването на отпадъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЗАЩО НЕ СЛОЖАТ СПИРКИ НА КРЪГОВОТО НА ТЕЛЕВИЗИОННАТА КУЛА?ЧОВЕК НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ ОТ ДЪЖД И СНЯГ.ТОВА ЛИ ПОЛУЧАВАМЕ СРЕЩУ ДАНЪЦИТЕ КОИТО ПЛАЩАМЕ?
11
7
 
33
 
! Отговори
До Мишо преди 7 години
Мишо,живееш в България! Не живееш нито в Германия, нито където и да било.Снега там се чисти,но и данъците са големи съответно има пари за снегорини и за машини за извозване на този сняг.
10
0
 
48
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Това, че г-жа Фандъкова няма да плаща за непочистени улици хич не ни грее. Какво да прави пешаходеца в този снежен ад - счупени крака и ръце, гипсове, болнични, болки и дисконфорт. Кой ще плати обезщетения на тези хора, г-жо Кмет? Само, че от служебната кола не може да видите как на кръстовищата хората се борят с купчини сняг и се чудят как да се качат на тротоарите. Това не е чистене - снегът се извозва веднага - виж в Европа! Вие като изметете в къщи *** до вратата ли оставяте?
9
1
 
42
 
! Отговори
сладуранка преди 7 години
" роди ме мамо с късмет ,па ме хвърли на смет" - като я гледам таз "душичка" пък колко пари направи- ! Чудо на чудесата
8
1
 
38
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Ще повярвам, че нещо се е променило във Варна, ако чуя , че кмета портних е глобил фирмите ...строй за непочистваните улици, за снегорините с вдигнати гребла, при две педи сняг или затова, че шуменския участък ор "Хемус" е изчистен до асфалт, а варненския е бедствен. Ама не, тук във Варна, децата на бандитите от ...строй карат Ламбурджини, но улиците са ке.н.еф!
7
1
 
48
 
! Отговори
а ти Данче преди 7 години
кога на прокурор за пързалката Витошка, за кръстовището на Семинарията и това на Горубляне, както и за "ремонта" на площада на НДК. Само тези четири са за 100 милиона. Кражбите са огромни, но и лесно доказуеми. Слушкаш щото парите и връзките на Бб те върнаха от оня свят. Ама това е все едно да си продадеш душатана Дявола. Това и правиш
6
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всяка непочистена улица и тротоар трябва да глобявате, г-жо кмет! И с купената Ви от нас служебна кола да оглеждате ежечасно София, да се опитате пеша да пресечете улицата през натрупания като редут сняг точно на мястото за преминаване - до коляно, да се хлъзнете по заледените бабуни или да шльопнете в разледения сняг, дечица да ви подават ръка за да ви изтеглят от клопките в насипите... Срам, госпожо. Глобявайте наред виновните, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ЛЕДА И ПРЕСПИТЕ ДО БЛОКОВЕТЕ. Но и герб-фирмите!
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая става за кондукторка да къса билетчета по спирките.
4
2
 
46
 
! Отговори
Живея в квартал, преди 7 години
който граничи с бул."Витоша". Повечето тротоари не са почистени от снега. Чисти са само онези пред по-солидните жилищни кооперации, които плащат на чистач(ка).Не ми е ясно, защо плащаме данъци, след като се чака сами да чистим тротоари, по които минава цяла София и половин България?Какъв е броят на пълнолетните лица в добро здраве, които живеят на социални помощи и нямат никакво намерение да започват работа? Поне снега не могат ли да ринат? Или данъкоплатците да вършат и това след работа?
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божкее,то сигурно има 10 спирки в цяла София където няма купища сняг и те са около НДК и "Витошка" бай дъ уей всички ли се насладиха на пързалящите се плочки на прочутата улица?Та тя решила да глоби фирма в Младост за непочистена спирка.Тва като американците дето си поръчват 4 двойни чийзбиргера,половин кило картофи със сметана,два големи пая с двойно шоколад и ....малка диетична кола.Защото внимават с калорийте.
2
0
 
42
 
! Отговори
32539 преди 7 години
А дали ги е глобила наистина (неустойка) или както тя казва "няма да им бъде платено"? Защото все пак трябва да носят и накаква отговорност.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А във Варна?