Стрелба по препълнен автобус в София, стрелците – трима

Като по чудо няма пострадали, нанесени са само материални щети
17 яну 2017 07:00,
74
Стрелба по препълнен автобус в София, стрелците – трима
Снимка: БНТ

Неизвестни лица откриха стрелба с малокалибрено оръжие по препълнен автобус на бул. "България" в София в понеделник вечерта. По случайност пострадали няма. Има нанесени само материални щети, съобщава БНТ.

Малко след 20:20 ч в автобус №76 се чуват три изстрела, а резултатът са два счупени прозореца. За щастие никой от пътуващите в препълнения автобус не е пострадал при изстрелите, обяснява шофьорът.

"Потеглих от спирката на Техникума и веднага се престроих в лявата лента. И в тоя момент се чува как се чупи стъклото", разказва Цветан Кръстев, шофьор на автобуса.

"Тези стъкла като се чупят издават някакъв оглушителен звук. Чух, че стъклото се чупи и веднага заковах. Огледах се наляво, нямаше никой. Тогава видях жена имаше тука до стъклото дали няма наранявания. Нямаше ѝ нищо", допълни още той.

Според шофьора на автобуса, стрелците са били повече от двама.

"Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял", казва още шофьрът.

Повече от 2 часа дознатели от МВР и служители на Контрол по транспорта извършваха оглед на местопроизшествието и снемаха показания на очевидци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: стрелбаСофияавтобус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
много интересно колко подробно са разпитали и предали на медииите думите на шофьора и пък той си спомня всичко - странно ми е поправете ме ако греша но това е 1вия път в който виждам толкова много думи в разказа на очевидец/свидетел!дано да разберат какво се е случило - ама малко вероятно то куките пффф...дано да не се повтаря повече че страшни неща все повече се случват!!!!
19
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да излиза жандармерията по улиците и тея бежанци беж обратно към границата и масови арести, няма да ставаме, като в авганистан я.
18
5
 
12
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Ще да е имало някой депутат в автобуса, решен да последва примера на колегите си от цивилизования свят
17
10
 
28
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
До 17ти Анонимен. Ахахаха, дрогарьо! Ти верно ли мислиш, че ислямисти ще си хабят куршумите по нашите ширини. Тук не е опасен ислямизма. Тук от столетия властва Ганьовизма. Какъвто си и ти дрогарьо ганьовист, каквито са и скотовете дет са стреляли.
16
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека полицията да си каже - ако са просто съчми, ясна е работата; поредните келешчета, решили да се правят на интересни.Ако наистина са куршуми - да търсят до дупка кой е и какви са му мотивите.
15
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето един беше уб.ил човек, защото на сватбата на дъщеря си стрелял във въздуха и уцелил човек, гледащ от балкона. Не помня в кой български град беше.Наскоро имаше новина за полицай, влязъл пиян на купон и размахващ пистолет.Ти сериозно ли мислиш, че българин не би стрелял по автобус?Дори да са "бежанците" - защо ще правят точно това, като ИДИЛ действа по съвсем различен начин (справка - Истанбул)?
14
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въздушните пушки не сa мaлокaлибрено оръжие... Въздушно сa.
13
4
 
18
 
! Отговори
човек преди 7 години
край с тая Държава!
12
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви тинейджъри, какви ученици?! Кой авантюрист българин ще стреля по автобус?! Това си е почерк на "пришълци" от тези които ни натресе Меркел и вероятно става въпрос за първи по рода си терористичен акт у нас(по случайност без жертви) , ще последват още и сигурно ще има пострадали, те просто опипват почвата .... ама тук някои реагират, като че ли става въпрос за игра на не се сърди човече!
11
27
 
17
 
! Отговори
Просто ..... човек . преди 7 години
До КомунистВсичко е следствие от взшия комунизъм, "другарю" ! Унищожихте семейството, семейните ценности, вярата в Бог .... Ограбихте България ..... Всички сегашни "демократи" и олигарси са свързани с бкп ( бсп ) и дс .....
10
0
 
59
 
! Отговори
. преди 7 години
Не вярвам никой да не е видял малките петънца, поне някоя камера, за подобно нападение правилната рецепта е строшване на всяка костичка и в затвор за малолетни престъпници, а да откриваш стрелба по пълен автобус с хора , пък дори и със сачми го окачествявам като тероризъм. Полицията не два часа, трябва да ги търси неспирно тия малки психопати.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На децата не се дават истински пушки, за да си играят на войници.Купете им от МОЛ-а на батерии))
8
10
 
10
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
На *** не му трябват миролюбиви бежанци - в Панелистан всички са такива...
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето учениците дебнеха автобусите със снежни топки от моста на Цариградско, който е на Феята. Заминаха бая стъкла.
6
23
 
4
 
! Отговори
Ут къдя нъ къдя преди 7 години
Пак жена е намесена! Дали заради нея или по нея.....намесена е...и шофьора го каза!!!
5
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О,върховна тъпотия.Дано ги хванат и изправят на съд,независимо от възрастта им.
4
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откачени тийнейджъри. Неоттавна един *** сваляше мацки чрез показване на възможностите си да кърти кошчетата на спирката. А тези идиотчета да ги побарат и да друснат сериозни наказания на родителите им. Как са се снабдили с това нещо? Ама 100% за мама и тати келешчето е много добро дете.
3
17
 
15
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 7 години
Дали не са от ''бежанците''?!!!
2
1
 
41
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Понякога хората имат болни амбиции, примерно да попаднат в новините. Даже и учениците. Особено, ако нечии нежен пиглед ги гледа. Няма значение, каква ще е поразията. За съжаление! Това е моето мнение, което може и да е грешно.
1
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за лудост?!