Нов електробус се движи по линия 84 в София

Изминава над 250 км без ново зареждане
19 яну 2017 19:52, Анисия Иванова
9
Нов електробус се движи по линия 84 в София
Снимка: Столична община

Нов електробус се движи тестово в София от днес по линия № 84. В последната година електробусът е бил тестван в градския транспорт на Париж. В София превозното средство ще остане до 30 май 2017 г., съобщиха от Столична община.

Още по темата

Моделът на този електробус е с 200 киловатов електродвигател и капацитетът на батериите му позволяват да измине над 250 км без ново зареждане.

Другият модел, който бе тестван в София по линия ТБ №11, беше с двигател тип ултракондензатор.

През последните години години с направените инвестиции са подменени половината от автобусите на градския транспорт в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
тигъра преди 7 години
Само критикувате.Много разбирате.Сигурен съм ,че никой от вас не е хващал лопата да изрине пред блока,ама много ви бива в критиките.Това е бъдещето.Може за сега да излиза по-скъпо заради батериите,ама недоносчета като вас ще дишат чист въздух.
7
2
 
1
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
3 часа движи, 8 се зарежда.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анисия преди 7 години
До Бойко не БорисовТи шъ ми кажиш
5
1
 
8
 
! Отговори
Шаренкия преди 7 години
Е, чудо голямо е станало, електробус. Тролей без жици. Иначе може да се каже "безжичен тролей". Или "уайърлес тролейбус".Чудо щеше да бъде ако бяха пуснали електрически самолет от Терминал 2.
4
6
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Първо,искам да ви кажа,че съм гуру на тема електроавтобуси.нЕма некой да разбира повече от мен.Второ:напоследък много ме насърбява дупарката.Ако може нЕкой социалист (лЯв) да ми помогне?
3
9
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нещо за цената и за живота на батериите или това са излишни подробности ??? Покупката и поддръжката на подобни превозни средства дали са по джоба ни или и това е без значение и важното е да се покажем ,че сме по ,по ,най.
2
1
 
10
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Мила Анисия, двигател ултракондензатор няма!!!
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали в преспите в София ще мине и 20 километра. Щото все едно сме на Северния полюс. Само айсберги липсват, но и те ще се появят с кметкста некадърност. По-добре кметицата да беше поръчала кучешки впрягове.