Нова мода в обирите в София: Майки пред забавачки

Промъкват се набързо, чупят стъкло на колата и крадат
20 яну 2017 10:07,
27
Нова мода в обирите в София: Майки пред забавачки
Снимка: архив Reuters

Майки и татковци, които оставят децата си на забавачница са най-новите предпочитани жертви на крадците.

Преди два дни поредната майка е обрана близо до детска градина във вилна зона "Малинова долина". Жената се оплакала във Facebook, но други потребители споделили за абсолютно същите случаи - в промеждутъка от 10-ина минути, в които родителите оставят децата си в забавачницата, някой разбива колата им.

Само преди дни Ивета е станала жертва на кражба. Взимала децата си от детска градина към 18:30. Било тъмно, не виждала добре. Видяла обаче кола, която минала покрай нейния автомобил. Минута след това видяла и предното си стъкло счупено и веднага се сетила, че е оставила чантата си в колата. Естествено - вещите й липсвали.

"Най-лошото е, че се случи пред децата, те се притесниха страшно много, малки са и не разбират какво се случва", разказа Ивета пред Нова тв.

"Мамо ние бедни ли сме", попитали децата на Ивета след случката.

Жената обаче разбрала, че от декември месец насам тези случки са станали редовни пред детски градини из цяла София.

От МВР препоръчват да не се оставят чанти, раници или дори найлонови пликове по седалките на автомобила. Властите препоръчват и да се провери дали е заключен автомобила.

Началникът на 7-мо РПУ Ани Петрова препоръча и най-вече майките да взимат вещите си, когато посрещат децата си от детска градина. Колкото и да е трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Прав си, баба ми така оставя къщичката на вилата й за през зимата, защото й писна да плаща счупени стъкла и разбити брави, а вътре отдавна няма нищо ценно . Интересното е, че оттогава спряха да влизат :-D
3
0
 
27
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Крадец-професия като всяка друга,плащаш си спокойствието и си работиш.Ако си дребен като тези -по евтино,ако крадеш на едро като партиец ,вече си по договаряне.
2
0
 
52
 
! Отговори
123 преди 7 години
Нали не си мислите, че куките - по райони не знаят кои са НЯКОЛКОТО човека във всеки квартал/район, които извършват такива неща??? Не всеки ден нови хора "започват" работа, като крадци, нали ? Контингентът е ясен! Друг е въпросът, че има "полицаи"-***, на които им се "отчтитат" въпросните, от контингента!Въобще, трябва ТОТАЛНА чистка в структурите на МВР !!!
1
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би в този случай е по-добре да оставя колата отключена. Няма да ми счупят стъклото, ще преровят и ще си тръгнат. А пък де късмет да го заваря докато рови. Ще се води безследно изчезнал.