Дупки, пукнатини - "Цариградско" вече се нуждае от ремонт

"Спаси София" изпрати снимки от състоянието му след снега и студа
Обновена: 21 яну 2017 21:54 | 21 яну 2017 19:30, Анисия Иванова
64

Снимка: Спаси София

Неправителствената организация "Спаси София" разпространи снимки от столичния булевард "Цариградско шосе", който, въпреки че беше изцяло преасфалтиран преди малко повече от година, вече се нуждае от спешен авариен ремонт.

Столичната община даде над 20 млн. лв. за ремонта в участъка между 4-ти и 7-ми километър, който вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

“Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него”, пишат от организацията като посочват, че вече не се изненадват от ремонти на ремонтите, а твърденията на Столичната община, че държи на качеството не звучат сериозно на фона на резултатите.

Очевидно полагането на асфалта е некачествено щом вече стана традиционно да се появяват дълбоки пукнатини и дупки след студено и заснежено време.

От снимките се вижда, че са правени аварийни запълвания с цел разширението на част от пукнатините да спре, но този метод също не се е оказал успешен.

Булевардът в петък беше обявен за авариен ремонт в страницата на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев. От "Спаси София" напомнят обаче, че по време на ремонта, в многократни медийни изяви, кметът Йорданка Фандъкова декларира убеждението си, че на обекта се осъществява адекватен строителен надзор, който да гарантира качеството на ремонта.

“Вече многократно сме коментирали спешната необходимост общините и Народното събрание да осъзнаят колко важна е тежестта на качеството в обществените поръчки", пишат от "Спаси София".

От организацията настояват за черен списък за фирмите, доказали се като неспособни да осигурят необходимото качество на изпълняваните от тях обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Наката преди 7 години
Ехооооо. София не е България господа (Граждани).... Колко столичани плащат винетки ?????? около 30%. Бассиии. Я се огледайте В областите около столицата....... Ямиииии , не цепки ......
47
1
 
0
 
! Отговори
ФХ преди 7 години
Цяла София е в дупки и кратери! А Цариградското преди 6 месеца го ремонтираха!
46
0
 
3
 
! Отговори
Фандък йок преди 7 години
Боко и Пеевски се нагушиха с кинти покрай тези ремонти ... А новоремонтираното Ботевградско и Владимир Вазов в кв.Левски след 1 година там ще се разкопае за да се строи метро ... кой *** ги мисли тези проекти и защо не си говорят в общината .. или е важно там едни пари да се разменят само
45
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Поредната последица от далаверите на Софииска община. Всичко което правят е - "наши Ора да захлебят" и за комисионните!
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗатворкоНикой няма да влезне в затвора, защото българското правосъдие е купено от мафията,Корумпиран съд съди само мишки и кокошки.
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цариградско вече се нуждае от ремонт. Нали това беше целта на занятието. - НОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, НОВИ КОМИСИОНКИ И КОРУПЦИОННИ ТАКСИ В ДЖОБОВЕТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ,Борисов плати добре на комисията по държавен стандарт и финансов контрол. Сега народа ако не иска да си троши колите по некачествениа и скъп асфалт да плати за ремонт, за винетки,,Този човек Борисов и компания герберска народен съд да ги съди защото българското правосъдие е купено от мафията.
42
0
 
17
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До Анонкмен до 53 _тиКой трябва да упражни контрол, метача на общината ли или самоковската крадла? Време е такива да влизат на топло за да може другите да имат обица на ухото.
41
1
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
До спец...Не твоите хора са прибрали каймака, а на софиянци остават пътищата с дупките.
40
0
 
12
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 7 години
Крадат само комунистите. Ние, не крадем само строим, КАЧЕСТВЕНО , ЕВТИНО. а защо англичаните казват, не съм толкова богат, че да си купувам евтино?
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тез които го ремонтираха/правиха последно да върнат всичките пари плюс разхдодите за 3 месеца за времето за което го правиха тогава и ни караха да се блъскаме из малките улички
38
1
 
30
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Притеснява ме една незначителна подробност,а именно кой ще реже лентата на"новоремонтирания бул.Цариградско шосе",след като ...Пре-е-е-м-и-еееера вече няма да го има?Кой ще избаца такова качество,кой?Просълзих се.
37
1
 
24
 
! Отговори
??? преди 7 години
Ама то това е повече от ясно,че се случва и ще се случва... Така се "правят ремонти" , за да може всяка година, в най - добрия случай година, да се прави отново, за да се краде!!! В София не може да се шофира нормално. Отвратително!!!
36
27
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Цяло лято нямаше кой да спре тежките камиони, които се движеха по Цариградско, а сега се сещаме, че има проблем.
35
1
 
25
 
! Отговори
дано преди 7 години
Дано фирмите правещи пътищата не започнат да строят и сгради, че то само с "усвоявяне" не става - трябва и акъл. Да им дадат там няколко милиарда да лепят стиропор по блоковете, а не да строят нови блокове че ако дойде още една нормална зима и всичко ще се срине.
34
2
 
36
 
! Отговори
гладен преди 7 години
Ядем асвалт, и с дупки го ядем, кашкавален - екстра е. А сега със снежно-кишава панировка ми е любим!
33
1
 
31
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Американските магистрали имат гаранция 50 години, при 1 млрд. автомобила поток на година и се правят от бетон. Що ли тия прости хорица дават 50 години гаранция при 1 млрд автомобила годишно, а ние в БГ чакаме 3 месца за 3 километра, които се прецакват иам няма 3 месеца по-късно. Или викате, 3х3=9, 6х6=мерцедес
32
4
 
26
 
! Отговори
Айде сега преди 7 години
БХ - нали всичко 'сам' прави, да слага ватенката, грабва лопатата - и да оди на Цариградското! При толкова дупки - нема да се сети за трети мандат...
31
1
 
48
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ
30
33
 
9
 
! Отговори
спец... преди 7 години
За толкова пари: толкова... ! Ако искате по-хубаво , трябва да се плати повече ! Качеството струва пари и докато печели най-ниската оферта , ще е така !
29
2
 
13
 
! Отговори
на инат преди 7 години
Комунистите надигнаха глава и напукаха асфалта, а лятото ще копаят дупки