Протести в "Младост": Пак застрояване, пак в градинка

Кметът на района е сменен, но протестите продължават
23 яну 2017 11:10,
53
Протести в "Младост": Пак застрояване, пак в градинка
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на квартал "Младост" 1 в София продължават да недоволстват, заради застрояването в "зелени площи".

Преди месеци се стигна и до ексцесии, а това доведе до оставката на Цвета Авджиева - кмет на района, както и до необходимостта от нови избори.

Един от лидерите на протестиращите стана кмет на "Младост". Очевидно обаче нещата не приключват до тук.

Причината за продължаващите протести е жилищна сграда, която се изгражда в пространството около блок №70. Протестиращите наричат това пространство "зелена площ" и не искат там да има строеж.

Представител на недоволните заяви пред Bulgaria ON AIR, че в момента тече процедура по обжалване и, въпреки че тя не е свършила, все още се копае.

От друга страна, мнението си изкажа жена, която е една от собствениците на жилищния комплекс и тя сподели, че разполага със "законни документи".

"Независимо какво казва зам.-кметът на район "Младост", ние имаме протокол от 1949 година, който е със статут на нотариален акт, ние имаме наследство. Аз не споря с гражданите на "Младост" и техните права, аз защитавам своите. Защото ние не рушим техните имоти, те рушат нашия. В Конституцията е казано - частната собственост е напълно неприкосновена!", категорично заяви собственичката на имот в жилищния комплекс.

На мястото дойде и представител на общината - зам.-кметът арх. Иван Лапатов и той сподели, че "докато процедурно не изтекат сроковете за решението за обжалване, дотогава ще има право на строеж по обекта".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
18
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Ами като не ви харесва младост, изнесете се оттам. Панелки в софия бол. Никой не ви държи насила. Но да пречите на хората да си стопанисват имотите е безумно и престъпниците сте вие.
6
6
 
20
 
! Отговори
Младост преди 7 години
ж.к. Младост в София беше много добре замислен и проектиран, но дойде 1989-та година, измислената реституция насред блоковете, което е абсурд, презастрояането, кражбите на общински терени, т.е. с две думи: Дойде демокрацията. От хубавият замисъл, вече май нищо не остана. Преди 1989-та от Младост 4 до Орлов мост с автобус за 15-20 минути, сега за час - час и половина, понякога и два часа и повече, когато затворят бул. Брюксел заради някой VIP.
5
1
 
16
 
! Отговори
Реформатор преди 7 години
На вашият казус ще отговоря по сталински - Няма градинка,няма проблем.Пък и друго си е,като излезеш на терасата да усетиш лошия дъх на комшията отсреща,който пак не си е измил зъбите.Той ще е толкова близо,че ще остави усещането,че неговият дом е продължение на вашия.
4
6
 
14
 
! Отговори
имат си преди 7 години
документи за собственост хората и ще правят каквото си решат.Иначе-Стасбург и пак ще строят,ама ще им платим ние.
3
23
 
9
 
! Отговори
Митко Joma преди 7 години
Селяните от младост не искат да идват други селяни в квартала им. Обаче тия неща ги решаваме хората, които се занимваме с бизнес и имаме много пари.
2
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли алчни шопи. Търсят всакакви вратички, но Костов създаде това безумие и никой не му държи сметка.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'Камъкът на раздора' - да няма предвид Ябълката на раздора таз бедна девойка?