Барове, книжарници... нови обитатели в зоопарка

Започва основен ремонт на столичната зоологическа градина
Обновена: 24 яну 2017 11:47 | 24 яну 2017 11:20,
9
Барове, книжарници... нови обитатели в зоопарка
Снимка: Flickr.com

Новият директор на зоопарка в София Добромир Бориславов разкри пред Bulgaria ON AIR, че предстои основен ремонт на Зоологическата градина, както и обогатяването й с нови видове животни.

"Не е ремонтирана основно откакто е създадена. Искам да направя така, че най-накрая ремонтът да се случи. Големите котки ще бъдат разширени и ще имат повече пространство. Това ще се случи и с маймуните", сподели Бориславов.

Той увери, че се работи върху визията на зоопарка за следващите 10-15 години и е крайно време той да започне да прилича на тези в Западна Европа.

"Крайно време е да имаме книжарници, ресторанти и услуги, които да се предоставят на посетителите", каза още директорът и поясни, че зоопаркът ще бъде разделен на зони. Животните ще бъдат групирани и хората ще влизат между тях.

"Животните ще се радват на повече пространство и ще се чувстват по-близко до естествената си среда", обеща Добромир Бориславов.

Той разкри, че в столичния зоопарк се очакват лемури от Италия, различен вид антилопи и още няколко маймуни. Търсят се също зебра и рис. В новия план са заложени още три вида животни - пингвини, жирафи и фламинго.

Директорът на зоопарка увери, че зимните условия са поносими за всички животни, а тигрите, лъвовете и тревопасните обичат най-много да се разхождат в снега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, колко ще струва ремонтът? А, коя фирма е "спечелила" поръчката? А, не можеше ли зоопаркът да се ремонтира в пролетно-летен сезон? А, комисионните на кого ще се "паднат" - на самоковската даскалица, на банкянската магнолия, или ще си ги делкат?А, защо чак сега се бърза?А, де!
8
0
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
Служителите там отдавна са в "ЗОНА АФРИКА" по отношение на заплатите.
7
0
 
8
 
! Отговори
Истината за зоопарка преди 7 години
Мой близък до скоро работи там доста години. Немарливи безхаберници. То не тровиха животни, то не беше чудо. Некадърно управление и община, която иска да смуче колкото се може повече средства от зоопарка без да влага нищо в него. Служителите са на почти минимални заплати.
6
0
 
8
 
! Отговори
един преди 7 години
Крайно време е, да направите и свестни паркинги. Не може да искаш да привлечеш хората, а да няма място къде да паркират.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът казва "ресторанти", не "барове".Барове в зоологическата градина са неуместни, дори и в държавата на пияниците.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ИМА ЛИ СПЕЦИАЛНА КЛЕТКА? А ЛИЛЕТО ПАВЛОВА ПРИ СЛОНОВЕТЕ ИЛИ ПРИ ХИПОПОТАМИТЕ ЩЕ Е?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите котки ще бъдат разширени..........................как? ще ги помпат с въздух,или ще ги прехранват ? я по-добре просто да им разширят пространството,а ?
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да затворят всички зоопаркове. Няма клетка, която да накара животните да се почувстват максимално близо до естествената си среда.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е крайно време. Особено лятото е ад да се опиташ да разгледаш нещо - слънце и никаква сянка, смрад и мизерия. Да не говорим за горките животни, които няма къде да избягат.