Солени глоби, свалени номера... Стряскат ли се софиянци?

Експеримент показа десетки нарушители само за 30 минути
24 яну 2017 14:30, Александър Попов
79

Паркиране на пешеходна пътека на бул. "Патриарх Евтимий" . Снимка: Булфото

От 21 януари влязоха в сила новите глоби, въведени с промени в Закона за движение по пътищата. Само за седмица (от 16 до 22 януари) от полицията отчетоха 8340 нарушения на пътя.

Издадени са 3889 фиша и са съставени общо 3107 акта. Издадените електронни фишове са 5815.

Броят на установените неправоспособни водачи е 270. 159 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 77 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, т.е ще бъдат съдени.

Още по темата

Колегите от Булфото направиха половинчасов експеримент на тема: "Плашат ли се софиянци от новите глоби". Те разделиха времето на две и заснеха кадри през ранния следобед и в час пик в центъра на София.

"Единственото, което видяхме и заснехме бяха десетки нарушения. Показваме ви няколко от тях, сред които паркиране на пешеходна пътека, движение в бус лента, каране по релси, навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, неправилно престояване, нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение, неизправни превозни средства (неработещи фарове)", коментират от агенцията.

Вижте в галерията малка част от нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
21
 
! Отговори
и извода е преди 7 години
че Българина и за това не става. Но ще се научи лека полека. Закъсняха тези промени.