Солени глоби, свалени номера... Стряскат ли се софиянци?

Експеримент показа десетки нарушители само за 30 минути
24 яну 2017 14:30, Александър Попов
79

Движение в бус лентата на бул. "Цариградско шосе" . Снимка: Булфото

От 21 януари влязоха в сила новите глоби, въведени с промени в Закона за движение по пътищата. Само за седмица (от 16 до 22 януари) от полицията отчетоха 8340 нарушения на пътя.

Издадени са 3889 фиша и са съставени общо 3107 акта. Издадените електронни фишове са 5815.

Броят на установените неправоспособни водачи е 270. 159 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 77 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, т.е ще бъдат съдени.

Още по темата

Колегите от Булфото направиха половинчасов експеримент на тема: "Плашат ли се софиянци от новите глоби". Те разделиха времето на две и заснеха кадри през ранния следобед и в час пик в центъра на София.

"Единственото, което видяхме и заснехме бяха десетки нарушения. Показваме ви няколко от тях, сред които паркиране на пешеходна пътека, движение в бус лента, каране по релси, навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, неправилно престояване, нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение, неизправни превозни средства (неработещи фарове)", коментират от агенцията.

Вижте в галерията малка част от нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
145 преди 7 години
Като чете човек коментарите има чувството,че е попаднал на сбирка на благородните девици! И тук,там - на някоя"мека"китка!Абе Вие какви шофьори сте!!! Всички жигулита ли карате та се радвате, че така скопиха колите ни!!!Тези измислени глоби за скорост са само за нас,балъците! За тези,който карат коли за над 50 000 Хил.не никакъв проблем да дадат още една хилядарка за качествен радар детектор!?Ето защо депутатите гласуваха този закон!?!?!?
60
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Народен представител 57 То хубаво да им смениш мисленето , ама как да стане? Науката е доказала че по полов път е невъзможно.
59
0
 
2
 
! Отговори
Мареков преди 7 години
Или това е след Левски? Може да има разрешение човека - да зарежда или живее там.
58
0
 
2
 
! Отговори
Мареков преди 7 години
*този
57
0
 
3
 
! Отговори
Мареков преди 7 години
А къде да кара точи по Графа, като неговата лента не е изчистена?
56
1
 
9
 
! Отговори
минавам транзит преди 7 години
Ъмм... такова, а на тия със скъпите коли табелите сваляте ли ги? Или тва само за плебеите?
55
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 7 години
До fen черни?
54
1
 
19
 
! Отговори
edin преди 7 години
крушка може да ви изгори всеки момент
53
8
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Ми не, не се стряскат честно казано. Аз шофирам всеки ден и спазвам правилата като карам с 50 километра в час, и това е ежедневие да ме изпреварват със сто и да ме засичат и заобикалят отвсякъде.Затова новите санкции са недостатъчни, според мен. Трябва като щатската полиция - във САЩ. Така трябва да действа и нашата полиция КАТ.За всяко по-голямо нарушение - надяват ти гривничките и в ареста. Пък там се обяснявайте кой крив и кой прав. Какво да гледаме САЩ - така е и в съседна Сърбия!
52
6
 
15
 
! Отговори
Шишо 91280 преди 7 години
еваларско на тоя дека е направил снимките... :)
51
5
 
10
 
! Отговори
men преди 7 години
А интересно все повече са джигитите с евтини коли. Мутрите все повече изостават и по-рядко карат като ***.
50
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато чобаните от провинцията залеят София се случва ТОВА!
49
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопите имат пари и то все крадени не ги жалете!Трябва по яки глоби!с парите от глобите да облагорадяват провинцията с озеленяве и велоалеи!
48
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато един народ е *** той произвежда прости медии, прости управници, прости съдии и изобщо всичко му е просто.КРАЙ!
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Народен представителЧе той, неговия приятел същия *** ли е, та да му даде колата си?!Ако е - и той да остане без номера. И да плати глоба. Освен това наказанието не е за колата, а за водача. Т.е. следващото му наказание ще е пропорционално "нагоре".По цял ден пътувам и ми е писнало от некадърни късочурковци с коли и с грес в главите.Дано глобите помогнат все пак. На българина, като му бръкнеш в джоба (т.е. на запъртъка на родителите в портмонето) и ... а дано му дойде и акъл от някъде
46
3
 
10
 
! Отговори
Народен представител преди 7 години
Абе хора, що сте толкова наивни??? Това са временни мероприятия. Сваляли номера на джигити. Браво, ама какво от това??? Нали същия този, утре ще вземе колата на някой друг негов приятел джигит и ще прави съшото с нея... Каква е разликата? Истината е да се работи в посока промяна на мисленето на младите хора...
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен снимки ще има ли санкции? Това е в центъра на София, а представяте ли си какви безобразни нарушения стават в кварталите.
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ефект ще има, но трябва да си много голям *** или журналист, за да очакваш ефект след 2 дни. Всеки чийто номера са свалени е един потенциален убиец по-малко на пътя и номера не се свалят за какво да е нарушение (тип това което сте снимали), а само в специфични случаи.Така че освен, че е доста манипулативна и плоска, статията е безсмислена леко като цялата ви медия.
43
4
 
11
 
! Отговори
До 51 Край преди 7 години
Що не си напишеш, че искаш направо да режеш главите на всеки, който има кола?!
42
4
 
4
 
! Отговори
do 47 преди 7 години
тоя на 10 снимка е от руското посолство - 68 са техните номера :D Путин бави градския транспорт и развяля настилката на цариградско шосе!