Школо на протест: Дете души, рита... учители и ученици

Искат детето да мине на индивидуално обучение, родителите не дават
Обновена: 26 яну 2017 11:47 | 26 яну 2017 10:37,
110
Школо на протест: Дете души, рита... учители и ученици
Снимка: кадър, Нова телевизия

Учители и родители от столичното 19-о училище в София излязоха на протест срещу проблемен и агресивен ученик. От една седмица съучениците на проблемното дете учат в сградата на общината.

9-годишното дете било прехвърлено от 20-о училище в 19-о заради агресивно поведение.

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките пред Нова тв.

Родителите твърдят, че въпросното дете застрашава здравето на децата ми. Директорката си е депозирала оставката, но учителите застават зад нея. Те искат институциите да решат проблема, като прехвърлят детето в индивидуална форма на обучение, в противен случай ще започнат ефективни стачни действия. Те призоваха всички учители, които се сблъскват с този проблем, да се присъединят към тях.

Родителите на детето обаче отказват да запишат детето си в индивидуална форма на обучение.

Педагозите споделиха, че те непрекъснато са  удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарят.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, казали, че са предприели действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го преместят в училището в махалата,там третокласниците са на 15-20 години и ще го оправят.
15
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей така се формира бъдещ престъпник - с безнаказност. КАК ПО ДЯВОЛИТЕ цяло училище не може да се справи с един 9 годишен дето даже не се класира за ***?!?
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи доректора на 20то може да го изключи ама директора на 19то не може?Защото вече е взела суха пара от родителите ли,или от некадърност? Като го изключат отвсякъде и си остане с незавършен трети клас при мама и тате проблема е решен.Овчари трябват на тази държава също.
13
2
 
37
 
! Отговори
Край преди 7 години
Демокрацията е ялово нещо - не може да реши елементарни проблеми на хората. "Институциите" сега ще вземат да пишат едни доклади, едни съвещания ще се правят, кръгли маси, психолози, детска педагогическа стая, комисия за противообществените прояви на малолетни. Това нормална България го решаваше с два шамара от другаря по физическо. Най-много и тоя по трудово да му изтрещи един зад врата и от това дете човек щеше да стане. Сега предлагам да му се викне поп-екзорсист да му гони дяволите.
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99% от проблемите на детето идват от родителите. Лошото държане на родителите води до лошо държание на детето, което след време в повечето случаи го прехвърля на своето дете.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го гонят от час до откат и да му пишат неизвивени!
10
32
 
11
 
! Отговори
мазен турчин преди 7 години
Целият свят съм обиколил и мога да ви кажа, че по гнусно племе от българското не съм видял.
9
0
 
60
 
! Отговори
Смятай преди 7 години
Значи цяло училище на протест заради едно 9-годишно ***....не стига, че се биело с съученици, ами и скубело, ритало и хвърляло столове по учителите, които за съжаление нищо не могат да му направят щото разбираш ли Хелзинския комитет и всякакви подобни "институции" само това чакат. Родителите на въпросното хлапе не заслужават да ги коментирам, защото те са първоизточника на проблема и трябва на тях да им бъде хвърлен един хубав бой... До къде я докарахме....
8
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи не дават ? Да го изхвърлят и толкова, после да се оправя ,както може! А относно произхода- като нищо може и да е българче, учила съм с поне десетина такива, на учители не са посягали, но останалите свинщини ги търпяхме другите деца.
7
0
 
48
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Не могат. Сега закона не позволява да се изключват деца до 4-ти клас включително. А да се остави това същество да тормози останалите още година и половина е недопустимо. Но в крайна сметка родителите му са за бой а не детето защото те са го възпитали и сега отричат проблема вместо да потърсят решение. Ясно е, че има и друга гледна точка, но когато всички деца, родители и учители са срещу теб трябва да ти стане ясно че проблема може да е и в твоето дете. Освен ако не е от шведите...
6
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата система е за закриване. В 21 век сме. Има таблети и лаптопи - всеки вкъщи, няма никакъв смисъл да се харчат милиарди да поддръжка на училищата. Ако биеше и тормозеше друг ученик - нищо, ама сега бие учителите! И вой до небесата! Колко ученици са с унищожена психика заради тормоз в училище. И до лудницата стигат. Но нали трябва да се върти оборота на системата. Когато детето ми ходеше на училище учителите му се подиграваха, че отсъствало от училище, защото имало вятър със скорост 120 км/ч.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ясно какъв точно е случая, N1. Имаше такава случка и в класа на сина ми. Събрали се съучениците на проблемното дете и го били докато не му разцепили устата и не се разплакало.
4
2
 
50
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Мога да се обзаложа че семейството е "куба либре"!!Българи има и долни,но никога не озлобяват толкова децата си или растат в такава среда.Просто на индивидуална -спират помощите.Какво изсмуквате измислени,причини,като тя е една!!Помощите и детските!!Слагам 10 лв ,че е "куба либре".Някой да приеме залога? :)
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не могат ли просто да го изключат? И после като в никое друго училище не го искат, родителите сами ще стигнат до това че самостоятелната форма на обучение е единствен вариант.
2
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро имаше подобна статия, освен ако не става въпрос отново за същото дете. Като бяхме ученици на тези години, такива агресивни ги правехме сестрички. Но това се постигаше благодарение на задружен и морално организиран клас, където момчетата се организирахме в общи игри, биехме се задружно дори едни с други за респект и закалка и после пак си бяхме приятели :) Отделно, че и родителите и учителите ни не си поплюваха, а сега законът е готов да ги накаже заради едно 9-годишно агресивно хлапе.
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време ги решавахме такива проблеми по прекия начин. Бой докато не се *** съученика ти. После нека се прави на индианец.