Столичното 19-то СУ си отдъхва: Агресивният третокласник си отива!

МОН намериизход на кризата – детето отива в друго школо
26 яну 2017 17:45,
76
Столичното 19-то СУ си отдъхва: Агресивният третокласник си отива!
Снимка: flickr

Министерство на образованието се намеси и сложи край на кризата в столичното 19 СУ "Елин Пелин", където в началото на тази седмица родители отказаха да пуснат децата си в клас заради агресивен ученик.

По-рано днес напрежението ескалира, след като учителите обявиха, че ще излязат на ефективен протест, ако до края на учебния срок държавните институции не им помогнат да решат проблема с агресивното поведение на третокласника.

Още по темата

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките.

Педагози споделиха, че те непрекъснато са удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарката.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, обявиха, че са предприели действия.

В крайна сметка от МОН взе нещата в свои ръце и след разговори между тях и представители на Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, е взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие.

То ще бъде преместено в училище с ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му, пише "Труд".

От идния понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен, защото от една седмица съучениците на проблемното дете учеха в сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
28
 
! Отговори
Жаба Жабурана преди 7 години
Пак доказват държавните проституции, че медиите им вършат работата.
39
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кое училище изтегли късата сламка?
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Точно така! ТВУ - Трудово-възпитателно училище!!! Там умееха да обучават и да възпитават. Но "различните" законът не ги толерираше за сметка на нормалните, както е сега. Сега развращаването на младата генерация се толерира и защитава от закона. Кой има сметка от това, на кого служи тази кауза? Май, колкото повече нередовни, толкова по-добре за печелещите от това. Кой министър у нас е приел този закон?!
37
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честно казано, въпросното гаменче, ще преуспее в живота! Защото е достатъчно нагло и арогантно още в трети клас, да върти цялата образователна институция на малкия си пръст. В Бугария такива успяват, колкото и да не ви харесва истината!
36
1
 
51
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Един пиклю на 10 г.тормози съученици, учители, директор !Представям си след след 7-8г. какво чудо ще е .*** от министерството на кукувицата Кунева да се интересуват в развитите европейски страни как противодействат и да ползват опита.
35
3
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Казваш, че на тази възраст си биел учителите и си се опитвал да ги удушиш, както прави това "дете". Не ти вярвам!
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво на МОН!До такива казуси се стига,защото "смахнатите лелки" нямат никакви права,а само задължения,а на лигльото и "родителите" задълженията са пожелателни,но правата задължителни.С новия закон училището не може да накаже ученик,та какво остава да го изгони,с вързани ръце е цялата институция.И проблемът не е единствено на учителите - проблемът е на всички родители и ученици,защото децата не могат да бъдат защитени от тормоза в училище.Стратегии,комисии и толкова.
33
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учител съм и не подкрепям протестните действия на колегите от това у-ще , включително и на онези с голия календар. Ние се отървахме, да му мислят другите.Така на парче нищо няма да се промени . Бих ги подкрепил, ако протестираха срещу безумния Закон за образование и най-вече за стандарта - Приобщаващо образование,който толерира "галене с перце" на такива деца.
32
2
 
46
 
! Отговори
Безобразие! преди 7 години
Подкрепа на това семейство?Нужни са:- Глоба заради занемарени родителски задължения!- Принудително връщане на получените от тях детски надбавки - даваме пари за отглеждане и възпитаване на деца, а не на биологични единици за зоопарк.- Въдворяване на съществото в здравно заведение, разходите да са за сметка на родителите.- Ако след терапия се прецени, че е годен да живее между хора, настаняване в ТВУ със строг режим.Нужда от подкрепа, вкл. от психотерапевт, имат съучениците и учителите.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема." - 3 пъти думата в проблем в едно изречение.Списвачът,като не е чувал за синоними,редактор няма ли?
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе какви ресурсни . Отбиване на дейност в подкрепа на децата е тяхната работа.Само че ефектът им е нулев.Поне моите впечатления са такива.
29
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си, един куп държавни институции се занимават с един третокласник! А какъв ли ресурс трябва да се отдели и организира за престъпността и и ъндърграунда. Е наистина "нема" такава държава! Преди 27 години, когато аз бях ученик, моята класна щеше за 2 учебни часа да го вкара в ред или даскала по физически, бивш национал по класическа борба.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно ще го преместят в 18-то. Там е учил един бъдещ премиер с шоколадов цвят на кожата. Щом с него са излезли на глава...
27
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как това дете ще се държи в другото училище,дали това е решението на проблема
26
2
 
49
 
! Отговори
Абе... преди 7 години
В нормалните държави щяха да задължат родителите да отделят поне 20 часа за срещи с психолог, който да им обясни как е редно да се възпитава подрастващо дете!
25
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво протести стачки оставки цяла България се занимава с поведението на третокласник. Наистина няма такава държава и куп организации смучещи от данъците на народа.
24
1
 
42
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Аз бих запалил вратлето на този буен третокласник.
23
1
 
58
 
! Отговори
.нас преди 7 години
Ами майката да му хване частни учители,щом мисли че детето е наред ! Занимават цяла България с нейния пикльо !
22
7
 
35
 
! Отговори
Евтаназия преди 7 години
Тези трябва да се приспиват докато са малки.
21
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, и ние на тая възраст се биехме непрекъснато, всички, момчета и момичета. Всичките порастнахме сериозни и отговорни възрастни хора. Никой учител не ни е шамарил, но като ни скръцнеха, ние се усмирявахме моментално. А пък ако директорката извикаше родителите ни да им каже какви сме ги вършили, не е за разправяне в къщи какво ставаше. Така че се държахме приемливо за възрастта си.Тук явно има друг проблем и той е в семейството. Родителите трябва да бъдат проучени и превъзпитани.